Joi, 10 septembrie 2009
În curentul misiunii
Să vedem dacă versetul, care la timpul său era valabil pentru apostolul Paul, are validitate și pentru mine: "Și eu îi voi arăta cât va trebui să sufere pentru numele meu" (Fap 9,16). A fi implicați în curentul misiunii înseamnă desigur și pentru noi a fi implicați în pătimirea lui Cristos.
A fi implicați în curentul misiunii înseamnă și a fi implicați în curentul amplu de lucru. Să citească în Sfânta Scriptură cât a fost de angajantă această misiune pentru apostoli. Nu au putut să rămână cu mâinile încrucișate. Trebuiau să muncească!
Deja diferitele expresii, diferitele formulări pentru slujirea apostolică și pentru cea misionară indică în mod viguros acest lucru: cavaleri ai lui Cristos, soldați ai lui Cristos (2Tim 2,3), lucrători în via Domnului (Mt 20,1-16), pescari de oameni (Mt 4,19; Mc 1,17) ... Așadar dacă suntem trimiși trebuie să îndeplinim o muncă serioasă, munca față de suflete, chiar dacă noi înșine trebuie să ne jertfim. Nu este permis să ne căutăm pe noi înșine.
Josef Kentenich
Hubertus Blaumeiser și Tonino Gandolfo, Așa cum Tatăl m-a iubit pe mine..., 365 gânduri pentru Anul Sfintei Preoții, Ed. Città Nuova, Roma, 2009, traducere de pr. Mihai Pătrașcu.
Textele pregătite în această carte, pentru fiecare zi a Anului Sfintei Preoții, vor fi disponibile pe www.ercis.ro, atât pe prima pagină (click pe link-ul "Anul Preoției" de pe rândul cu "Lecturile zilei" și "Gândul zilei", precum și din secțiunea "Anul Sfintei Preoții".