Duminică, 12 iulie 2009
Casă și școală de comuniune
A face din Biserică școala și casa comuniunii: iată marea provocare care ne stă înainte în mileniul care începe, dacă vrem să fim fideli planului lui Dumnezeu și să răspundem așteptărilor profunde ale lumii.
Ce semnifică aceasta în mod concret? Și aici discursul ar putea să devină imediat operativ, dar ar fi greșită o astfel de atitudine. Înainte de a se programa inițiative concrete trebuie să se promoveze o spiritualitate de comuniune, făcând-o să apară ca principiu educativ în toate locurile unde se formează omul și creștinul, unde se educă slujitorii altarului, cei consacrați, lucrătorii pastorali, unde se formează familiile și comunitățile. (...)
Să nu ne facem iluzii: fără acest drum spiritual mijloacele exterioare ale comuniunii vor servi puțin. Ele vor deveni decoruri fără suflet, măști de comuniune mai mult decât mijloacele sale de expresie și de creștere.
Ioan Paul al II-lea
Hubertus Blaumeiser și Tonino Gandolfo, Așa cum Tatăl m-a iubit pe mine..., 365 gânduri pentru Anul Sfintei Preoții, Ed. Città Nuova, Roma, 2009, traducere de pr. Mihai Pătrașcu.
Textele pregătite în această carte, pentru fiecare zi a Anului Sfintei Preoții, vor fi disponibile pe www.ercis.ro, atât pe prima pagină (click pe link-ul "Anul Preoției" de pe rândul cu "Lecturile zilei" și "Gândul zilei", precum și din secțiunea "Anul Sfintei Preoții".