Marți, 15 decembrie 2009
Precum Nazaret
A fi una înseamnă a face familie între noi, acel tip de familie care are ca model pe pământ familia din Nazaret, o conviețuire de persoane feciorelnice, supranaturale e adevărat, dar și cea mai umană care se poate imagina pentru că are ca unică legătură acea caritate umano-divină care satură și depășește exigențele oricărei afecțiuni umane. (...)
Și dacă suntem familie se va rezolva și problema preoților bătrâni, pentru că este absurd și contrar poruncii lui Isus a permite ca un paroh, pentru că e bătrân sau bolnav, să trebuiască să trăiască abandonat în singurătatea sa sau în anonimat. (...)
Această familie este frumoasă și atrăgătoare, pentru că în ea strălucește armonia faptului de a fi una; este casă deschisă confraților și seminariștilor, centru de comuniune, pentru că acolo unde trăiește Isus nu se simte distanța dintre generații: Isus este cel mereu actual, cel mereu modern; este Logosul lui Dumnezeu, teologul, este Înțelepciunea născută încontinuu pe pământ de cel care o retrăiește pe Maria.
Silvano Cola
Hubertus Blaumeiser și Tonino Gandolfo, Așa cum Tatăl m-a iubit pe mine..., 365 gânduri pentru Anul Sfintei Preoții, Ed. Città Nuova, Roma, 2009, traducere de pr. Mihai Pătrașcu.
Textele pregătite în această carte, pentru fiecare zi a Anului Sfintei Preoții, vor fi disponibile pe www.ercis.ro, atât pe prima pagină (click pe link-ul "Anul Preoției" de pe rândul cu "Lecturile zilei" și "Gândul zilei", precum și din secțiunea "Anul Sfintei Preoții".