30 august: Facultatea de Teologie Romano-Catolică
Este în curs de desfășurare înscrierea candidaților la Facultatea de Teologie Romano-Catolică. Înscrierea a început pe 27 august și va continua până pe 3 septembrie. În perioada 4-12 septembrie se va desfășura concursul de admitere și se vor afișa rezultatele.
Începând cu anul universitar 2002-2003, în cadrul Universității "Al.I. Cuza" Iași (www.uaic.ro), va funcționa Facultatea de Teologie Romano-Catolică. Facultatea va fi de sine stătătoare, asemenea celorlalte facultăți din cadrul universității. Facultatea va avea următoarele secții cu dublă specializare:
- Teologie romano-catolică didactică - Limba și literatura română, 4 ani, zi
- Teologie romano-catolică didactică - Limbi și literaturi străine (engleza), 4 ani, zi
- Teologie romano-catolică didactică - Asistență socială, 4 ani, zi.
Absolvenții oricărei secții vor obține diplomă de licențiat pentru ambele specializări și vor putea profesa în egală măsură atât prima, cât și a doua specializare.
Facultatea va face parte din învățământul universitar de stat și se va supune tuturor reglementărilor normative ce țin de legislația civilă și bisericească. Candidații admiși la această facultate vor beneficia de toate drepturile și obligațiile pe care le au studenții din învățământul de stat (burse, reduceri la mijloacele de transport în comun, cazare și masă etc.), conform legilor în vigoare.
Cadrele didactice care vor preda la această facultate sunt de la Institutul Teologic Romano-Catolic Iași (www.itrc.tuiasi.ro) (pentru disciplinele teologice) și de la facultățile de profil din cadrul Universității (pentru celelalte discipline).
Sediul facultății este în corpul A al universității. În perioada examenului de admitere nu este asigurată cazare și masă, în schimb sunt oferite condiții bune și avantajoase de cazare pentru perioada studiilor în căminul studențesc "Sf. Dominic Savio", cămin ce aparține Episcopiei Romano-Catolice Iași.
Număr de locuri propuse:
- 60 finanțate de la buget (câte 20 pentru fiecare secție);
- 30 cu taxă (câte 10 pentru fiecare secție).
Forma de desfășurare a admiterii:
Etapa I (preselecție) ce constă în:
- Vizita medicală (eliminatorie);
- Cercetarea aptitudinilor muzicale și a dicției.
Etapa a II-a:
La specializarea Teologie Romano-Catolică didactică - Limba și literatura Română: 30% proba scrisă la Religie romano-catolică, 20% media generală la bacalaureat, 20% media anilor de liceu, 30% media la Literatura română din anii de liceu. Proba scrisă va avea durata de 2 ore.
La specializarea Teologie Romano-Catolică didactică - Limbi și literaturi străine (engleză): 30% proba scrisă la Religie romano-catolică, 20% media generală la bacalaureat, 20% media anilor de liceu, 30% media la Limba engleză din anii de liceu. Proba scrisă va avea durata de 2 ore.
La specializarea Teologie Romano-Catolică didactică - Asistență socială: 30% proba scrisă la Religie romano-catolică, 20% media generală la bacalaureat, 20% media anilor de liceu, 30% media la Literatura română din anii de liceu + media generală la Psihologia din clasa a X-a. Proba scrisă va avea durata de 2 ore.
lecturi: 123.