Iași: Invitație la concert coral de muzică renascentistă în catedrală
Miercuri, 24 ianuarie 2024, ora 19.00, în Catedrala Romano-Catolică "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași va fi un concert coral de muzică renascentistă susținut de Corul academic "Gavriil Musicescu", dirijor: Cosmin Morariu. Concertul va fi transmis în direct de postul de radio ERCIS FM, transmisiunea fiind preluată de postul de televiziune catolic Angelus TV.
Din repertoriu:
Tomás Luis de Vittoria - "Ave Maria"
Claudio Monteverdi - "Adoramus Te Christe"
Pomponio Nenna - "Tenebrae factae sunt"
Jacques Arcadelt - "Il bianco Cigno"
John Wilbye - "Adieu, sweet Amarillis"
Giovanni Pierluigi da Palestrina - "Ahi, che quest'occhi"
Philippe Verdelot - "Benché'l misero cor"
Thomas Morley - "Besides a fountin"
Pierre Passereau - "Il est bel et bon"
Orlando di Lasso - "Matona mia cara"
Guillaume de Costeley - "Mignonne allons voir si la rose"
Pierre Certon - "La, la, la, je ne l'ose dire"
Orlando di Lasso - "O la, o che bon eccho"
Clement Janequin - "Ce mois de Mayen"
Hans Leo Hassler - "Im kulen Mayen"
Claudin de Sermisy - "Languir me fais"
Giovanni Gastoldi - "Vezzosete nimfe e belle"
Născut in anul 1976 la Reșița într-o familie de muzicieni, Cosmin Morariu studiază pianul la Liceul de Muzică din Reșița, Timișoara și apoi la Colegiul Național de Artă "Octav Băncilă" din Iași. Absolvent al Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj în 1999, secția dirijat orchestră, la clasa prof. Petru Sbârcea, este preocupat de perfecționarea dirijorală încă din anii facultății, participând activ la cursurile Academiei "Bach", cu Harmuth Rilling, Participă la masterclassuri ținute de maeștrii Victor Dumănescu, Gheorghe Costin, Alexandru Lăscae și Berry Webb.
Întâlnirea cu maestrul Enrique Garcia Asensio și masterclassurile ce au urmat cu acesta din urmă, dar și studiul intens cu tatăl său, dirijorul Doru Petru Morariu au dus la definirea sa ca dirijor și muzician complex.
Maestrul Cosmin Morariu colaborează atât cu filarmonici din țară, cât și cu teatrele de operă, abordând un repertoriu vast, de la creația corală, genul simfonic, vocal-simfonic, operă, până la muzică contemporană.
Cristina Ungureanu