Kolping: Steagul Drumeției Internaționale pentru pace este în Dieceza de Iași
Între 8 și 22 octombrie 2023, "Steagul Păcii" purtat de membri ai asociației Kolping se va afla în Dieceza de Iași, la Ploscuțeni, Oituz și Valea Mare.
După Al Doilea Război Mondial, relațiile între țările europene și locuitorii lor erau marcate de temeri, amintiri dureroase, resentimente care stăpâneau gândurile tuturor.
Membri ai Kolping din Elveția, Luxemburg și Germania au pornit câteva inițiative pentru a ajuta la restabilirea dialogului între membri Kolping din Europa și a "conviețuirii internaționale". Astfel, s-a născut Drumeția Internațională Kolping pentru Pace, în anul 1968, în Elveția.
De atunci și până acum, această drumeție s-a organizat de fiecare dată în altă țară, de către altă organizație sau asociație Kolping.
Organizația Kolping România va găzdui a 55-a Drumeție Internațională Kolping pentru Pace, între 9 și 12 mai 2024, în Timișoara.
De aceea, Steagul Păcii este purtat de membri Kolping din România, din regiune în regiune, din localitate în localitate, de la asociație la asociație, împreună cu un mesaj de pace, înțelegere și un îndemn la reconciliere!
Programul propus pentru Dieceza de Iași va fi următorul:
- 8 octombrie 2023 - Participare la Sfânta liturghie a comunității în Parohia "Înălțarea Sfintei Cruci" din Ploscuțeni, jud. Vrancea.
- 15 octombrie 2023 - Participare la Sfânta Liturghie în Parohia "Preasfânta Treime" din Oituz. jud. Bacău.
- 22 octombrie 2023 - Participare la Sfânta Liturghie a comunității în Parohia "Sfântul Mihail" din Valea Mare, jud. Bacău. Întâlnirea va fi precedată de parcurgerea de către voluntarii Kolping a drumului de la cimitirul din localitate până la biserica romano-catolică.
Vom fi prezenți la Valea Mare pentru că aici Asociația Kolping parcurge în fiecare an drumul crucii pe dealul Ciciola și astfel pentru voluntarii noștri reprezintă un simbol spiritual puternic.
În cadrul Sfintei Liturghii steagul va fi oferit reprezentanților din Dieceza de Alba Iulia.
Steagul Păcii trebuie să ajungă anul viitor, împreună cu propria istorie - o istorie a locurilor parcurse și călăuzit de vibrația cântecelor și a rugăciunilor la Drumeția Internațională de Pace din Timișoara și să fie predat organizatorilor din anul 2025.
Corneliu Bulai
*
"Dumnezeu nu a creat lumea pentru un singur om, ci pentru toți oamenii, cu dorința ca ei să trăiască în comunitate. De unul singur omul cu greu își asigură cele necesare, El are nevoie de ajutorul semenilor." (Fericitul Adolph Kolping, 1813-1865)
lecturi: 2.