Acțiunea Catolică: "Învățătorule, e bine că suntem aici!" Zi de formare adresată sectorului adulți
Sâmbătă, 26 februarie 2022, Acțiunea Catolică "Sfântul Iosif" din Dieceza de Iași a organizat o zi de formare adresată sectorului adulți.
Activitatea, cu tema "Învățătorule, e bine că suntem aici!" (Mc 9,5), s-a desfășurat la Parohia "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Tămășeni (zonele Roman și Iași) și la Parohia "Sfânta Fecioară Maria, Regina Rozariului" - Zăpodia (zona Bacău).
Au participat 80 de adulți din nouă parohii din zona Bacău, coordonați de Ana Bordea, responsabil al sectorului adulți, zona Bacău, și 150 de adulți din nouă parohii, coordonați de Mariana Sofronie, responsabil al sectorului adulți, zona Roman, și Maricica Andrici, vicepreședintele diecezan al sectorului adulți.
Programul a debutat cu rugăciunea de deschidere urmată de salutul organizatorilor și al parohiilor gazdă.
Momentul de formare susținut de asistenții spirituali ai sectorului adulți, pr. Francisc Fărcășel - zona Roman, și pr. Iosif Dămătăr - zona Bacău, a avut în centru fragmentul evanghelic "Schimbarea la față" (Lc 9,28-36). Evanghelistul Luca vorbește despre rugăciunea pe care o face Isus pe muntele Tabor, schimbarea la față fiind răspunsul lui Dumnezeu către Isus, semnul prezenței și al comuniunii cu Dumnezeu, Tatăl, care le vorbește discipolilor, confirmând că Isus este Fiul ales de care ei trebuie să asculte. Adulții au fost invitați să mediteze asupra importanței rugăciunii în viața personală, care este "somnul" care amorțește relația cu Dumnezeu, ce modalități folosim pentru a rămâne în prezența lui, ce voci alegem să ascultăm. A urmat împărțirea pe grupuri, moment de împărtășire a experiențelor trăite în prezența Domnului. Din concluziile grupurilor de discuții a reieșit că putem afirma "E bine că suntem aici!" în toate locurile în care invocăm și dorim să trăim în prezența Domnului: în biserică, în familie, la adorație, în rugăciune, în locurile de pelerinaj, în fapte caritative, în grupul de Acțiune Catolică. După momentul schimbării la față, asemenea discipolilor, suntem și noi invitați "să coborâm" și să ducem mai departe strălucirea lui Cristos în familie, la serviciu și în toate mediile unde ne desfășurăm activitatea.
În centrul zilei a fost Sfânta Liturghie, modalitatea cea mai potrivită pentru a trăi în prezența lui Isus Cristos, de a-i asculta cuvântul și a participa la ospățul euharistic, dar și moment de rugăciune pentru pace în Ucraina, pentru toate victimele războiului.
Ziua s-a încheiat cu momentul cultural "E bine că suntem aici", prilej cu care grupurile de adulți din diferite comunități parohiale s-au întrecut în prezentarea produselor tradiționale, a obiceiurilor și tradițiilor de lăsatul secului.
Mulțumim parohiilor gazdă, pr. paroh Claudiu Cocuț - Parohia "Sfânta Fecioară Maria, Regina Rozariului" din Zăpodia și pr. paroh Laurențiu Ignat - Parohia "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Tămășeni, pentru generozitatea cu care au găzduit această activitate, mulțumim tuturor adulților care au ales să răspundă invitației de a participa la această activitate formativă. Încredințăm Domnului intențiile noastre bune, activitățile și rugăciunile noastre! El să ne conducă pașii pentru a continua să fim martori și mărturisitori ai prezenței sale în lume!
Bernadeta Moreanu
* * *
Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto:
26 februarie: Acțiunea Catolică: "Învățătorule, e bine că suntem aici!" Zi de formare adresată sectorului adulți
lecturi: 818.