Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Sărata: Pr. Dumitru Matei, erou al iubirii, al carității și al credinței

Datorită faptului că pe 21 februarie se împlinesc 71 de ani de când pr. Dumitru Matei Sandu, consăteanul credincioșilor din Parohia Sărata, a fost primit de Dumnezeu "ca o coroană a iubirii față de Dumnezeu și față de semenii noștri", duminică, 20 februarie 2022, alături creștinii din această parohie și de părintele paroh Laurențiu Luca au fost pr. Anton Despinescu și pr. dr. Fabian Doboș, concelebrând două Liturghii, una în Biserica "Sfânta Fecioară Maria de la Fatima" din filială și una în Biserica "Sfântul Mihail".

Pr. Anton Despinescu a predicat într-un mod deosebit despre legătura dintre iubire și fericire, dar și despre cum l-a cunoscut personal pe pr. Matei. A subliniat că Dumnezeu este iubire, iar cum omul este creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, la fel și acesta este iubire, asemenea lui Dumnezeu. Nu e de ajuns ca omul să-l iubească pe Dumnezeu și pe aproapele. Fiecare om e chemat să-l iubească și pe dușmanul său. Doar în momentul în care ajungem să-i iubim și pe dușmanii noștri este atins apogeul iubirii. Desigur, acest lucru e greu pentru mulți, dar nu și pentru cei care îl iubesc cu adevărat pe Dumnezeu și se încred în el.

Un astfel de model al iubirii față de Dumnezeu, față de aproapele și față chiar și de dușmani este însuși pr. Dumitru Matei Sandu. Acest erou al iubirii, al carității și al credinței împlinește, pe 21 februarie, 71 de ani de când a fost executat prin împușcare la Penitenciarul Jilava.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru acest motiv de sărbătoare și sperăm că părintele Dumitru Matei Sandu va fi declarat cât mai curând fericit.

Pr. Laurențiu Luca

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 februarie: Sărata: Pr. Dumitru Matei, erou al iubirii, al carității și al credinței


 

lecturi: 1241.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat