Kolping Moldova: Drumul crucii, drumul speranței. Calea crucii, ediția a XXIV-a, pe dealul Ciciola
În fiecare asociație, dar în special într-o asociație creștină care dezvoltă acțiuni caritabile și sociale, devine foarte importantă energia venită din acțiunile spirituale, din mesajul evanghelic ce hrănește entuziasmul voluntarilor.
În urmă cu 24 de ani, membrii Asociației Kolping Moldova au inițiat această acțiune spirituală, Calea crucii, pe un traseu plin de simboluri ale suferinței, Dealul Ciciola din satul Valea Mare, județul Bacău. În fiecare an, înainte de Săptămâna Mare, suntem acolo; dacă vremea este prielnică, urcăm pe deal, dacă nu, rămânem în Biserica "Sfântul Mihail" din Valea Mare.
Anul acesta, sâmbătă, 27 martie 2021, am avut un timp foarte frumos care a compensat parcă dificilul moment de anul trecut când nu am fost prezenți la Valea Mare din cauza pandemiei.
Părintele paroh, Iosif Dămătăr, ne-a primit cu multă deschidere și în acest an.
Îi mulțumim pentru prezentarea unui scurt istoric al bisericii și pentru sprijinul acordat în reușita acestei acțiuni.
Au fost prezenți voluntari din Bacău, Bârlad, Ferăstrău, Ploscuțeni, Oituz, precum și câteva cadre medicale din Bacău. Am avut bucuria să avem prezenți și un grup de tineri din diferite țări care participă pentru 6 luni într-un proiect internațional de tineret în satul Hîrja lângă Oituz.
Părintele Ștefan Ciubotaru, praesesul asociației, ne-a vorbit atât de frumos despre importanța și bucuria sărbătorii pascale în acest context greu pentru omenire.
Mulțumim tuturor celor care au fost alături pe Calea crucii și ne dorim cu toții ca anul viitor când Asociația Kolping Moldova va aniversa 30 de ani de la înființare să putem urca din nou pe drumul crucii alături de Isus.
Corneliu Bulai
* * *
Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto:
27 martie: Kolping Moldova: Calea crucii, ediția a XXIV-a, pe dealul Ciciola
lecturi: 767.