Caritas, marea mea provocare, marea mea aventură
25 de angajați ai Centrului Diecezan Caritas Iași au fost părtași, în perioada 27-30 august 2018, ai unor zile de comuniune deosebite, trăind un adevărat climat de familie în mijlocul naturii. Inițiativa se înscrie în schema de implementare a planului strategic stabilit pentru perioada 2016-2021, fiind conținută în proiectul "Susținere pentru dezvoltarea organizațională a Centrului Diecezan Caritas Iași" finanțat de fundația Renovabis din Germania.
Noi, cei din cadrul Centrului Diecezan Caritas Iași, angajați și voluntari, suntem în slujba celor care au nevoie de ajutorul nostru. Zilnic acceptăm noi provocări, mergem în noi aventuri, stabilim noi recorduri, cucerim noi vârfuri. Lucrul cu oamenii, în special cu cei cu nevoi speciale, reprezintă scopul nostru de fiecare zi. Fie că este vorba despre îngrijirea bătrânilor la domiciliu, despre copii din familii defavorizate sau abandonați de părinți, despre ajutorarea celor afectați de calamități naturale, devotamentul nostru este întotdeauna la cota maximă.
Echipa Caritas este o echipă mare care în timp a căpătat statutul de familie. Așa ne place nouă să spunem, așa ne considerăm, o familie. O familie în care fiecare este puternic, fiecare este de ajutor, dar împreună suntem de neînvins. Împreună putem face față oricărei provocări, oricărei aventuri, oricărui obstacol. Putem întinde brațe puternice către cei care au nevoie de ajutorul nostru.
În cadrul Centrului Diecezan Caritas Iași, lucrul în echipă este o valoare necesară și indispensabilă realizării cu succes a activităților specifice. Activitățile privind cunoașterea, comunicarea și coeziunea echipei sunt esențiale pentru a avea o echipă motivată și dornică să găsească cele mai bune soluții pentru susținerea și dezvoltarea serviciilor sociale.
O componentă de motivare și dezvoltare a resurselor umane este realizarea unui team building anual și oferirea ocaziei de cunoaștere și coeziune pentru toți angajații organizației.
Astfel, sub deviza, "Caritas - marea mea aventură", am pornit, la propriu, către înălțimi, mai exact la cota 1800 m, în munții Harghitei.
Pensiunea Pethő se află aproape de vârful muntelui Harghita, "muntele sacru al secuilor".
Este clădirea situată pe cea mai mare altitudine din zona vârfului, prezentând o panoramă deosebită spre valea Izvorului și pârtiile de schi. Aici, timp de patru zile, ne-am desfășurat activitățile menite să ne întărească spiritual, emoțional, dar și fizic.
Scopul a fost acela de a întări capacitatea organizațională a Centrului Diecezan Caritas Iași, de a acționa permanent si cu profesionalism în domeniul serviciilor sociale specializate și de a asigura sustenabilitatea programelor sociale.
De la gimnastica de dimineață la drumeții, de la jocuri de rol la piese de teatru, de la simpla contemplare a înălțimilor la conexiunea cu universul, toate au avut un rol bine definit: crearea unui lanț uman, întărirea legăturilor dintre noi, a legăturilor de familie. Familia Caritas.
"Zilele petrecute în spirit colegial ne-au făcut martorii unor clipe deosebit de intense. Programul coordonat cu profesionalism de colega noastră Jeanina ne-a oferit ocazia de a interacționa între noi în cadrul unor activități diferite decât cele obișnuite din timpul programului de muncă. Consider că astfel de momente sunt benefice pentru a ne cunoaște și capacitățile de interacțiune între noi, calitățile creative, pentru a împărtăși din experiențele personale și a redescoperi atâtea frumuseți pe care Dumnezeu ni le pune la dispoziție cu generozitate. Și nu în ultimul rând este o oportunitate de a medita asupra darurilor cu care Dumnezeu ne-a înzestrat pe fiecare dintre noi și astfel să ne întoarcem cu noi motivații pentru a sluji pe cei care se luptă cu diferite forme de sărăcie și de nedreptate socială" (Pr. Egidiu Condac, directorul general al Centrului Diecezan Caritas Iași)
Centrul Diecezan Caritas Iași
* * *
Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto:
27-30 august: Caritas, marea mea provocare, marea mea aventură
lecturi: 18.