Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut revista "Lumina creștinului" pe luna august 2017

Cel mai recent număr al revistei "Lumina creștinului", pe luna august 2017 (nr. 8/2017), are pe copertă afișul ediției a cincea a Întâlnirii Diecezane a Familiilor, care se va desfășura la Bacău, în ziua de 5 august, în Parohia "Fericitul Ieremia".

După episodul al VII-lea al rubricii "Emanuel: Cu noi este Dumnezeu", din pagina a doua, urmat de rubrica "Mesaj terezian", în pagina a treia avem scrisoarea pastorală a păstorului diecezei, PS Petru Gherghel, intitulată În anul jubiliar al Maicii Domnului de la Fatima, pelerini la sanctuarul de la Cacica. În cuprinsul scrisorii pastorale Excelența sa adresează un îndemn călduros "tuturor credincioșilor de a fi prezenți la Cacica, la marea sărbătoare a hramului sanctuarului din zilele de 14 și 15 august".

Rubrica Actualitatea prezintă în mod detaliat programul pelerinajului de la Cacica, consemnând totodată unele evenimente petrecute în viața diecezei în ultima lună: împlinirea a 25 de ani de prezență în Dieceza de Iași a "Kolping Moldova", cel de-al patrulea capitul general al Institutului Diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot, cel de-al patrulea capitul al Fraților capucini din Custodia "Fericitul Ieremia Valahul", precum și ceremonia sfințirii întru preoție a 13 diaconi din Dieceza de Iași și Provincia "Sfântul Iosif".

Rubrica "Istorie" consemnează evenimentul comemorării regelui Ferdinand I, cu prilejul celor 90 de ani de la trecerea sa la cele veșnice. La acest eveniment a luat parte și Excelența sa Petru Gherghel, care a ținut și un emoționant discurs.

Tot la această rubrică sunt anunțate două evenimente în viața diecezei, care vor avea loc în luna august: sfințirea bisericii și consacrarea altarului din Berindești (Bc) și consacrarea altarului din biserica "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" din Hălăucești.

Rubrica Mesajul sfinților reia publicarea articolelor dedicate vieții fericitului Anton Durcovici, numărul prezent al revistei găzduind o prezentare a filmului documentar fotografic Adu-ți aminte de mine!

Rubrica Pentru familii conține articolul Amoris laetitia, o mână întinsă familiei. "Amoris laetitia" este exortația papei Francisc de după cele două sinoade dedicate familiei, document ce va fi aprofundat la întâlnirea diecezană a familiilor din 5 august, care va avea loc la Bacău.

Deosebit de atractivă, rubrica Pentru tineri conține îndemnuri și sfaturi practice și spirituale adresate tinerilor aflați în plină vacanță estivă.

Revista "Lumina creștinului rămâne o sursă plăcută de informare și pe durata vacanței estivale, găzduind articole pentru toate vârstele și preferințele credincioșilor și cititorilor săi fideli.

Dr. Dănut Doboș

* * *

Pentru abonamente la revista "Lumina creștinului" și la celelalte publicații ale Editurii "Presa Bună" consultați pagina de abonamente.

* * *

"Lumina creștinului"
Ed. "Presa Bună", ISSN 1453-3758, serie nouă, anul XXVIII, nr. 8 (332), august 2017, 1,5 lei

* * *

Această revistă, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro
 


lecturi: 49.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat