București: Lansarea site-ului oficial al catedralei "Sfântul Iosif"
Joi, 19 martie 2015, când Biserica Catolică îl sărbătorește pe sfântul Iosif, soțul preasfintei Fecioare Maria și patronul Bisericii Universale, Arhiepiscopia Romano-Catolică de București (ARCB) a lansat site-ul oficial al catedralei "Sfântul Iosif": www.catedralasfantuliosif.ro.
Site-ul se adresează atât celor care cunosc și prețuiesc deja catedrala "Sfântul Iosif", cât și celor care nu i-au trecut niciodată pragul. Configurat în șapte secțiuni principale - catedrala, istorie, monument, muzică, parohie, salvați catedrala, presă - site-ul prezintă catedrala "Sfântul Iosif" atât ca biserică mamă a Arhidiecezei Romano-Catolice de București, cât și ca monument înscris în patrimoniul național și european, aducând în spațiul virtual memoria spirituala, istorică, artistică și culturală a catedralei.
Totodată, site-ul este și un punct de informare asupra evenimentelor găzduite recent de catedrală sau care vor avea loc în locașul de cult în perioada următoare. Pentru a facilita accesul la informații, site-ul, dezvoltat de Centrul de comunicații sociale Angelus Communicationis al ARCB, are un design responsive, putând fi utilizat cu ușurință pe orice dispozitiv conectat la internet.
"Site-ul CatedralaSfantulIosif.ro este ceva unic în mediul virtual românesc. Catedrala romano-catolică din București marchează astfel o premieră în mediul online, cu acest spațiu virtual care îi pune în valoare toată frumusețea și complexitatea, atât din punct de vedere religios cât și istoric, arhitectural, artistic și cultural", a spus pr. Francisc Doboș, purtător de cuvânt al ARCB.
Catedrala "Sfântul Iosif" a fost construită între anii 1873-1884 după planurile arhitectului vienez Friedrich von Schmidt. De-a lungul istoriei locașului de cult, sute de mii de oameni i-au trecut pragul pentru a fi botezați, cununați, pentru a asculta cuvântul lui Dumnezeu sau un cuvânt de învățătură ori de mângâiere, pentru a se ruga sau pentru a se înălța sufletește ascultând un concert de muzică sacră. Totodată, Catedrala a fost gazda a numeroase evenimente religioase și culturale care au marcat istoria.
Biroul de presă al ARCB
lecturi: 28.