Anul pastoral
2024‑2025

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Oțeleni: Bucuria de a fi împreună

Copiii și tinerii comunității din Oțeleni au trăit în această vară mai mult și mai intens apropierea de Biserică prin activitățile organizate de preoții parohiei și Surorile Dorotee. Astfel că, în perioada 22-27 august 2011, copiii au participat la o școală de vară la mănăstirea surorilor din sat, iar tinerii, împreună cu părintele vicar, au făcut o experiență minunată în campusul desfășurat la Lacul Roșu, în perioada 23-26 august 2011.

Școala de vară

Școala de vară din acest an i-a avut ca protagoniști în primul rând pe copii, alături de ei fiind părintele paroh al comunității din Oțeleni, pr. Iosif Gârleanu, Surorile Dorotee: sora Amabilis și sora Iacinta, precum și oaspeții voluntari din Italia, sora Giacinta, Daniela, Augusta și Davide.

Această școală de vară, organizată în fiecare an, propune prin activitățile distractive și educative, destinate copiilor, o apropiere mai semnificativă de apartenența unui grup prin comunitatea parohială, prin dobândirea unor abilități practice specifice vârstei lor, prin înțelegere, răbdare și imaginație. Programul de activități a avut o combinație echilibrată de rugăciune și muncă, pentru a stimula spiritul și mintea.

În fiecare an activitățile sunt diferite.

În acest an, de exemplu, voluntarii le-au propus copiilor să gătească un produs tipic italian, pizza. Această nouă activitate a fost întâmpinată cu entuziasm de către toți, băieți și fete. Pentru realizarea acestui proiect am cerut ospitalitatea brutăriei din sat, undeva am fost primiți cu mare disponibilitate, fapt pentru care mulțumim. A fost o activitate pasionantă, distractivă. Produsul finit, pentru cei mai mulți, a fost unul bun, iar pentru alții, s-a îndepărtat ușor de originea și tradiționalul produs italienesc.

Băieții și fetele care au participat la această școală de vară au avut ocazia de a experimenta diferite laboratoare, cu diferite tehnici de lucru pentru a crea și de a construi o varietate de obiecte, care la sfârșitul săptămânii, la încheierea programului, au fost oferite copiilor.

La finalul școlii de vară, pe 27 august, copiii au fost încântați de programul de cântece, dansuri popolare și poezii.

Acest proiect a început în anul 2009, și sperăm să continue în fiecare an pentru a aduce bucurie si iubire pentru comunitate.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru aceste momente, ceea ce ne permite să experimenteze dragostea lui!

Davide și sr. Iacinta

*

Campusul cu tinerii

În acest an parohia noastră a organizat un campus pentru tineri, la Lacul Roșu, în perioada 23-26 august 2011. Astfel că, noi, tinerii, împreună cu părintele vicar, Iulian Roca, am plecat în dimineața zilei de marți, 23 august, spre Lacul Roșu unde ne așteptau momente distractive și nu numai.

Ajunși la destinație ne-am cazat într-un loc cu o priveliște splendidă, lângă capela "Sf. Cristofor". Am participat la sfânta Liturghie după care am luat masa, iar spre seară am continuat cu o ieșire la lac și o plimbare cu barca.

Cea de-a doua zi, miercuri, după ce ne-am lăsat treziți de părintele vicar - ca de altfel în fiecare dimineață - am început-o participând la sfânta Liturghie, am servit micul dejun, după care am pornit la drum, pe traseul din programul nostru, spre vârful Suhardul Mic, care ne-a oferit o panoramă complexă a lacului și a împrejurimilor. Pe drum am admirat încântați natura, priveliștile minunate, surprinse de aparatele noastre foto, un cadru ce ne-a sensibilizat pentru momente de interiorizare în fața creației lui Dumnezeu. Ajunși înapoi, la locul de cazare, am început să pregătim masa, puncte importante din programul nostru, ce i-a implicat pe toți cei prezenți în experiențe de neuitat, ca de altfel și celelalte, mâncarea pregătită în natură, la foc, cu ceaun, pirostie, și întreg "arsenalul" necesar.

Serile ne regăseau în jurul focului, vorbind, glumind, dansând, pentru ca mai apoi, același foc să fie și contextul care ne completa momentele de comuniune, pentru un grătar.

În cea de-a treia zi, joi, după sfânta Liturghie și o gustare matinală, ținta noastră a fost vârful Ucigașul, un versant opus celui urcat în ziua anterioară.

Pentru cea de-a patra zi, cu disponibilitatea și logistica jandarmilor montani de la Harghita, erau programate mai multe atracții, precum tiroliană, alpinism, rapel. O misiune de interes național a pus capăt planurilor noastre, astfel încât vineri, în încheierea zilelor noastre petrecute împreună, degajați, cu muntele în față și cu un timp liber mai generos, am mai făcut o plimbare la lac și prin natură, ne-am făcut bagajele, am făcut curat și cu regret am plecat spre casa noastră, lăsând în urma noastră un loc minunat.

Au fost zile minunate și sperăm ca următoarele ieșiri să fie cel puțin la fel de plăcute!

Mulțumim lui Dumnezeu pentru aceste zile deosebite petrecute împreună și celor care au făcut posibilă această ieșire.

Diana

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto:
22-27 august: Oțeleni: Bucuria de a fi împreună (I)
22-27 august: Oțeleni: Bucuria de a fi împreună (II)

* * *


 

lecturi: 15.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul Misionar Diecezan

Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat