Pildești: Și tinerii cercetași se pregătesc de Crăciun
Sâmbătă, 11 decembrie 2010, un grup de tineri au avut prilejul de a participa la o zi de reculegere. Dis-de-dimineață ne-am retras la o casa din Roman. Acolo, într-un ambient minunat, creat de noi înșine, ne-am rugat, am ascultat cuvântul lui Dumnezeu prin glasul unei sore misionare, sr. Jovita, și a unui preot misionar, pr. Cornel Berea, am meditat acest cuvânt și am împărtășit reflecțiile personale. Fără nici o graba am vorbit cu părintele și cu o soră, după care am participat cu mare bucurie la sfânta Liturghie, care practic a marcat sfârșitul zilei de pregătire pentru Crăciun.
Iată ecoul unei tinere participante la o astfel de întâlnire:
"Ce voi alege să fac în viață? Întrebarea aceasta bântuie mintea fiecărui tânăr. Noi, cercetașii din Pildești, ne punem aceeași întrebare, și pentru a găsi un răspuns am apelat la ajutorul unor persoane care trăiesc fiecare clipă pentru cei din jur.
Surorile «Slujitoarele Duhului Sfânt» au dorit să ne ajute în alegerile noastre. Sora Jovita ne spunea că dreptul de a alege este o caracteristică a omului, iar alegerea înseamnă viață sau moarte. Tinerețea este o perioadă dificilă a vieții în care nu conștientizăm care este cu adevărat rolul nostru pe pământ. Dumnezeu ne dă libertatea de a alege și el nu dorește ca noi să pierdem prin alegerea făcută, nu dorește să ne vadă triști. Noi trebuie să fim atenți la alegerile pe care le facem deoarece "cel rău" este deștept și ori de câte ori suntem slabi el ne poate duce pe calea cea rea a păcatului.
La vârsta noastră înainte de a ne gândi la o alegere trebuie să știm cu adevărat ce reprezintă viața. Pentru unii tineri viața se rezumă la distracții, la ore întregi petrecute în cluburi, în fața calculatorului sau a televizorului, viața înseamnă doar senzații tari ce se sfârșesc tragic. Dacă deja suntem pe calea cea rea, acum este timpul pentru a schimba direcția, să nu ne mai folosim timpul inutil, ci să-l folosim pentru cei ce au nevoie de ajutor. Este momentul de a merge mai des la Biserică deoarece acolo învățăm să trăim ca niște voluntari. M-au impresionat cuvintele sorei Jovita și anume: «A avea viață înseamnă a-l avea pe Isus, deoarece Isus este viață».
Întrebările puse de sora au fost profunde și răspunsurile adecvate. Poarta strâmtă este calea urmată de cei buni de cei ce trăiesc prin prisma fericirii celor din jur. Trebuie să ținem cont că poarta strâmtă nu înseamnă suferință sau renunțarea la fericire, ci, din contră, ești cel mai fericit om deoarece trăiești pentru cei din jur. Poarta largă este preferată de cei ce nu-l au pe Dumnezeu în inimi. Pentru persoanele ce au intrat deja pe poarta largă conștiința piere și toate relele pe care le fac îi duc la pieire.
La întrebarea: «Tu pe ce poarta vrei să mergi?» cam toți au răspuns: pe cea strâmtă, însă eu cred că încă ne aflăm la granița dintre cele două porți. În funcție de alegerea noastră vom vedea dacă poarta aleasă de noi ne va duce la fericire sau la pieire.
A fost o întâlnire plină de folos și cu ajutorul colocviului am reușit să-mi dau seama ce ar fi bine să fac în viață" (Maria)
Mulțumim lui Dumnezeu pentru această zi de formare, mulțumim și persoanelor care ne ies în cale și ne ajută să descoperim drumul nostru în viață.
Mulțumim pentru dărnicia surorilor Slujitoarele Duhului Sfânt care cu mare generozitate ne-au deschis casa lor pentru a trăi o adevărată zi de cer.
Liderii și exploratorii din Pildești
lecturi: 20.