Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut Mesajul pentru Ziua Mondială a Tineretului

La Editura "Presa Bună" a apărut Mesajul Sfântului Părinte Benedict al XVI-lea pentru Cea de-a XXV-a Zi Mondială a Tineretului, sărbătorită la 28 martie 2010, document dat la Vatican la 22 februarie și tradus de pr. Mihai Pătrașcu.

Prin însăși tema acestui an "Învățătorule bun, ce trebuie să fac ca să moștenesc viața veșnică?" (Mc 10,17) Sfântul Părinte vrea să ne introducă într-o reflecție profundă a ceea ce vrea să însemne misiunea tânărului de astăzi. Această a XXV-a zi este o etapă către următoarea Întâlnire Mondială a Tinerilor care va avea loc în luna august 2011, la Madrid.

În cele șapte puncte ale mesajului papa Benedict al XVI-lea face o reflecție profunda și practică asupra fragmentului evanghelic al întâlnirii lui Isus cu tânărul bogat.

La primul punct, "Isus întâlnește un tânăr", papa evidențiază faptul că Isus are o atenție specială față de tineri, față de așteptările lor și față de speranțele lor și punctul forte este dorința lui Isus de a întâlni pe fiecare tânăr în mod personal.

Apoi Isus l-a privit și l-a îndrăgit pe acest tânăr, arătând faptul că Isus ne iubește pe fiecare personal indiferent de condiția socială, și ne iubește chiar și atunci când noi îi întoarcem spatele. Cel care îl întâlnește pe Isus în mod personal, printr-o experiență deosebită, nu poate să nu-l mărturisească celor care nu l-au întâlnit încă.

Următorul moment este cel al descoperirii proiectului de viață. Tânărul îl întreabă pe Isus "Ce trebuie să fac?". Sfântul Părinte spune că "această perioadă a vieții în care sunteți cufundați este timp de descoperire: a darurilor pe care Dumnezeu vi le-a dăruit și a responsabilităților voastre". De asemenea, papa ne îndeamnă să nu ne fie frică să înfruntăm întrebările care privesc viața și viitorul nostru.

"Vino și urmează-mă" este invitația pe care o face Isus tânărului bogat și ne invită și pe noi, ne cere să trecem dincolo de temerile noastre. Tânărul bogat se întristează la această invitație pentru că Isus îi cere să renunțe la bogățiile sale, de asemenea și noi trebuie să renunțam la idealurile noastre pentru a putea răspunde cu mai multă libertate planului pe care îl are Isus cu fiecare dintre noi.

Viața noastră trebuie să fie orientată spre viața veșnică spre adevărata moștenire pe care o promite Isus celor care îi urmează poruncile: porunca iubirii autentice față de Dumnezeu și față de aproapele.

În finalul mesajului papa spune că viitorul este în mâinile celui știe să caute și să găsească motivații puternice de viață și de speranță. "Cristos vă cheamă pe fiecare dintre voi să vă angajați alături de el și să vă asumați propriile responsabilități pentru a construi civilizația iubirii".

Papa încheie mesajul invocând protecția sfintei Fecioare Maria: "Maica Bisericii" și asigurându-le de rugăciunile sale.

Seminarist Mihail Cojan

* * *

Mesajul cu ocazia Celei de-a XXV-a Zile Mondiale a Tineretului
Benedict al XVI-lea, Ed. "Presa Bună", 2010, 10x14 cm, 16 p., 0,5 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 52.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat