Pr. Daniel Ange în România
Pr. Daniel Ange se află de sâmbătă, 28 noiembrie 2009, într-o vizită în România, care include orașele București, Cluj și Timișoara, urmând ca la 7 decembrie 2009 să-și încheie cea de-a treia vizită în țara noastră.
În primele zile ale șederii sale în România, pr. Daniel Ange a rămas la București. Duminică, 29 noiembrie, la ora 18.30, a celebrat sfânta Liturghie în catedrala romano-catolică "Sfântul Iosif" din București, la care au participat și studenți și profesori catolici.
Luni, 30 noiembrie, în cursul dimineții, pr. Daniel a avut o întâlnire cu ES Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit romano-catolic de București, iar apoi cu Preafericitul Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, după care a făcut o vizită la biserica "Stavropoleos", urmând ca la ora 17.30, distinsul oaspete să țină o conferință în cadrul Academiei Teologice "Anton Durcovici", la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din București.
În zilele de 2 și 3 decembrie, pr. Daniel Ange va fi prezent la Cluj, unde se va întâlni cu PS Florentin Crihălmeanu, episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, și cu tinerii greco-catolici din localitate.
Între 4 și 6 decembrie se va duce la Timișoara, la invitația pr. Ioan Chișărău, paroh al bisericii greco-catolice "Sfânta Maria Regina Păcii și Unității".
Despre pr. Daniel Ange
Se poate afirma că este o personalitate de excepție. Născut în anul 1932 la Bruxelles, Daniel Ange a intrat, în anul 1950, în mănăstirea călugărilor benedictini din Clervaux. Călugăr și sihastru timp de 30 de ani, în Europa și Africa, a fost hirotonit preot în anul 1981. Impresionat de suferința morală a unei întregi generații de tineri lipsiți de repere, începe misiunea sa apostolică și înființează, în 1984, școala internațională de evanghelizare a tinerilor Jeunesse Lumière. Până acum, activitatea pr. Ange numără peste 200 de misiuni, în 40 de țări, dedicate tinerilor, reculegeri cu preoți, seminariști, etc. Ca scriitor, este autor a circa 50 de lucrări de teologie spirituală sau de evanghelizare, traduse în peste zece limbi.
Prelucrare de Iustian-Ionuț Petre,
după un comunicat de presă al ARCB
lecturi: 12.