Anul pastoral
2024‑2025

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Seminar antidrog

Al treilea modul al seminarului de informare "Implicații bio-sociale ale consumului de droguri în rândul tinerilor din România" a avut loc în perioada 29-30 aprilie 2009.

Cursul, la care au participat 20 de voluntari, a fost organizat de către Biroul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, program în cadrul asociației Centrul Diecezan Caritas Iași.

Pe parcursul celor două zile, participanții, studenți în ani terminali la științe socio-umane și tineri specialiști din domeniul sănătății comunitare, au învățat cu ajutorul jocurilor de rol și al diferitelor exerciții practice - metode și tehnici de lucru specifice consilierii persoanelor dependente de droguri.

Mariana Ursan

* * *

Impresii:

"Cred că acest modul a fost cel mai bine realizat, îl consider o reușită. Faptul că am încercat să transpunem în practică teoria regăsită în diverse manuale de consiliere, ne-a impulsionat spre o mai mare capacitate de înțelegere, de relaționare cu beneficiarii ședințelor de consiliere. Jocurile de rol au fost foarte bine venite în ce privește dezvoltarea personală, întrucât am reușit astfel să ne descoperim limitele precum și punctele forte pe care le deținem".

Petronela Zapodeanu

*

"Modulul al III-lea al cursului «Implicații bio-sociale ale consumului de droguri în rândul tinerilor din România», a fost unul foarte reușit din punctul meu de vedere, deoarece:

- în primul rând s-a pus mai mult accent pe participarea activă a celor prezenți, comparativ cu celelalte două module

- s-au prezentat materiale ce vor fi utile multora dintre participanți

- s-a creat acea legătură fizică și spirituală (dacă pot spune așa) ce se va rupe foarte greu. Asta mi se pare cel mai important, fiindcă atunci când starea generală a celor ce te înconjoară e una de solidaritate, totul decurge de la sine!".

Oana-Cătălina Ionescu

*

"Modulul al III-lea al seminarului de informare a fost extrem de interesant. În cadrul acestui seminar am învățat ce reprezintă să fii terapeut. Ne-am recunoscut în rolurile de salvator, acuzator și victimă. Am învățat noi tehnici de lucru cu persoane dependente și cum și dacă trebuie să intervenim. Acest model a fost mai puțin un curs cât un grup de dezvoltare personală. Am realizat că și noi am avut-avem cel puțin o problemă și că înainte de a sprijini o persoană să se schimbe este necesar ca să se producă schimbarea în viața noastră. Rolul terapeutului nu constă în a fi salvator, acuzator sau victima clientului. Rolul terapeutului este de îndrumător, poate arăta alte opțiuni sau îți poate da o nouă perspectivă. Însă alegerea este a ta și în orice situație ai ocazia să schimbi lucrurile".

Emanuela Costea


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul Misionar Diecezan

Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat