Anul pastoral
2024‑2025

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Lumina Păcii de la Betleem

Lumina Păcii de la Betleem este un proiect al cercetașilor prin care, în preajma Crăciunului, se transmite lumii întregi un mesaj de pace, ce ne îndeamnă la non-violență în acțiunile și trăirile noastre, atât în relație cu cei din jurul nostru, cât și cu noi înșine.

Proiectul Lumina Păcii de la Betleem a fost inițiat de un grup de cercetași din Viena care au preluat ideea televiziunii publice austriece ORF, în urmă cu aproape 20 de ani.

Lumina reprezintă un simbol al păcii și al ecumenismului, reprezentat de o flacără aprinsă la grota din Betleem, unde s-a născut Isus Cristos, și distribuită apoi în toată Europa și peste ocean cu ajutorul cercetașilor.

Principalul eveniment al acestui proiect îl reprezintă ceremonia anuală de la Viena, o ceremonie religioasă ecumenică, la care participă cercetași din peste 20 de țări, de mai multe confesiuni, atât catolici cât și protestanți, anglicani sau ortodocși; și clerici, reprezentanți ai diferitelor culte religioase. În acest an, în Viena, evenimentul va avea loc la 13 decembrie, în biserica "Sfântul Anton de Padova".

De la aceasta ceremonie, cercetașii merg în propria țară pentru a da mai departe acest simbol, prin diferite acțiuni.

Din România, la această ceremonie vor participa nouă persoane care vor aduce Lumina Păcii de la Betleem în țară începând cu 14 decembrie. Mai multe despre traseul Luminii în țară pe www.luminapacii.ro sau pe www.scout.ro.

La Iași, ceremonia oficială de împărțire a Luminii va fi la 20 decembrie 2008, la ora 11.00, iar în comunități se va desfășura concomitent în toată țara, tot la 20 decembrie, dar la ora 18.00.

În perioada care urmează, cercetașii vor vizita diferite instituții medicale, de asistență socială sau de educație, în care vor oferi acest simbol însoțit de mesajul specific.

De ce este important acest proiect? Pentru că se dorește ca în preajma Crăciunului oamenii să își readucă aminte de valoarea acestei sărbători a speranței, pentru ca, prin dăruirea acest simbol celor de lângă noi, să uităm de problemele, conflictele și neajunsurile ce apar în viața de zi cu zi. Pentru că este unul proiectele prin care cercetașii și-au propus să lase această lume un pic mai bună decât au găsit-o.

În acest proiect, Organizația națională a cercetașilor români este partener al Organizației naționale a cercetașilor austrieci prin centrele catolice, care duc mai departe o tradiție de 13 ani.

Alin Pascaru


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul Misionar Diecezan

Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat