Anul pastoral
2024‑2025

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Izvoare (Bacău): Sărbătoarea Copiilor 2008

Sărbătoarea Copiilor din acest an va avea loc la 7 iunie 2008 în Parohia Izvoare (Bacău). Tema întâlnirii este: "Duhul Sfânt este puterea mea!".

În Dieceza de Iași a devenit o tradiție ca în prima duminică din luna mai să se sărbătorească Ziua Tineretului, iar în prima sâmbătă din luna iunie să se celebreze Sărbătoarea Copiilor. Ambele evenimente sunt organizate de Oficiul pentru Pastorația Tinerilor, Copiilor și Asociațiilor, în colaborare cu preoții, persoanele consacrate și asociațiile bisericești implicate în pastorația tinerilor și copiilor.

Programul Sărbătorii Copiilor 2008 este următorul:

  • 9.30: Program de animare;

  • 10.00: Deschiderea Sărbătorii Copiilor, rugăciune, moment catehetic, imnul;

  • 10.40: Repetiție cântări;

  • 11.00: Sfânta Liturghie;

  • 12.30: Program de animare;

  • 13.30: Festivalul copiilor;

  • 14.50: Încheierea Sărbătorii Copiilor.

La sfânta Liturghie se vor intona cântări care, în general, sunt cunoscute de copii.

Grupurile de copii, care vor participa la această sărbătoare, trebuie să aibă un număr suficient de responsabili bine pregătiți. Aceștia să se asigure ca la plecarea din propriile parohii, fiecare copil are o șepcuță/pălărioară, sticluță cu apă și un pachețel pentru prânz.

Responsabilii grupurilor vor trece pe la centrele de primire, unde vor face înscrierea și unde vor primi ecusoane pentru fiecare participant.

Există posibilitatea de a achiziționa tricouri imprimate special pentru această ocazie, la prețul de 5 lei. Comenzile se pot face la pr. Andrei Cocianga, tel. + fax 0234/584827, 0745/648751, email: andreicocianga@yahoo.com.

Preoții care vor concelebra la sfânta Liturghie sunt rugați să aducă stolă de culoare albă.

Alte informații despre Sărbătoarea Copiilor se pot obține de la pr. Felix Roca, tel. 0232/262156, 0741/501481, email: pr. felixroca@gmail.com. Detalii și materiale se pot găsi și pe www.pastoratie.ro.

Pr. Felix Roca,
responsabilul Oficiului pentru Pastorația Tinerilor, Copiilor și Asociațiilor

* * *

"În familie, comunitate de persoane, trebuie să fie rezervată o atenție specială copilului, dezvoltând o stimă profundă pentru demnitatea lui personală, unită cu un mare respect și dăruire generoasă pentru drepturile sale. Cele spuse mai sus valorează pentru orice copil, dar capătă o valoare deosebită atunci când copilul este mic, bolnav, suferind ori handicapat.

Îngrijindu-se și nutrind o gingașă și puternică afecțiune pentru orice copil care vine pe lume, Biserica își îndeplinește o datorie fundamentală, căci este chemată să redescopere și să arate în istorie pilda și munca lui Cristos Domnul, care a voit să pună copilul în centru împărăției lui Dumnezeu: «Lăsați pe copii să vină la mine... căci a unora ca acestora aparține împărăția lui Dumnezeu».

Repet ceea ce am spus la Adunarea Generală O.N.U. în 2 octombrie 1979: «Voiesc să-mi exprim bucuria că, pentru fiecare dintre noi, copiii sunt primăvara vieții, anticiparea istoriei viitoare a fiecăreia dintre patriile pământului. Nici o țară din lume, nici un sistem politic nu se poate gândi la viitorul națiunilor lor fără imaginea acestor noi generații care vor primi de la părinții lor patrimoniul complex al valorilor și aspirațiilor națiunii din care fac parte și pe acela al întregii umanități. Grija pentru copii, chiar înainte ca ei să vadă lumina zilei, din prima clipă a conceperii și urmând în anii copilăriei și adolescenței, este valorificarea cea dintâi și fundamentală a relației de la om la om. De aceea, ce se poate dori mai bine unei națiuni și chiar omenirii întregi, tuturor copiilor din lume, decât un viitor mai bun în care respectul pentru drepturile omului să devină realitate deplină în dimensiunile anului 2000 care se apropie?».

Primirea, iubirea, stima, angajarea multiplă și unitară - materială, afectivă, educativă, spirituală - pentru oricare copil care vine pe lume vor trebui să constituie totdeauna o notă distinctivă, la care nu se poate renunța, pentru creștini și în special pentru familiile creștine. În felul acesta copiii, în timp ce vor putea crește în înțelepciune, în vârstă și har înaintea lui Dumnezeu și înaintea oamenilor, vor aduce contribuția lor prețioasă la edificarea comunității familiale și pentru sfințirea însăși a părinților lor"

(Papa Ioan Paul al II-lea, Exortația apostolică Familiaris consortio, 26)


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul Misionar Diecezan

Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat