Pelerinaj în Țara Sfântă - 2007
Faptul de a fi în Anul Sfintei Scripturi constituie o ocazie deosebită de a ajunge în țara în care însuși Isus a predicat evanghelia. Există posibilitatea de a vizita și de a face o rugăciune locurile sfinte din Țara Sfântă. În acest sens, Oficiul Diecezan pentru Pelerinaje organizează un pelerinaj în Israel.
Pelerinajul se va desfășura 8 zile, între 7 și 14 mai 2007:
Ziua I - 7 mai: Prezentarea și plecarea de la aeroportul din București, sosirea în Israel (aeroport Ben Gurion).
Ziua II - 8 mai: Muntele Fericirilor, Tabgha (Sf. Petru), Lacul Genezaret, Cafarnaum, Râul Iordan, Tiberias.
Ziua III - 9 mai: Nazaret, Muntele Tabor, Cana Galilei.
Ziua IV - 10 mai: Haifa, Muntele Carmel, Yaffa, Ierusalim.
Ziua V - 11 mai: Betania, Grădina Măslinilor, Via Dolorosa, Sfântul Mormânt.
Ziua VI - 12 mai: Ierusalim, Betleem.
Ziua VII - 13 mai: Valea Hozevei, Ierihon, Muntele Ispitirilor, Qumran, Masada, Marea Moartă.
Ziua VIII - 14 mai: Ein Karem (Sf. Ioan Botezătorul), Ierusalim (Muntele Sionului - Cenacol, Zidul Plângerii etc.), seara plecarea spre aeroportul Ben Gurion, iar sosirea în București (spre dimineață).
Costul acestui pelerinaj din calculele preliminare este de 850 euro, incluzând transportul cu avionul, 7 nopți de cazare, cu mic dejun și cină conform programului, transport autocar modern cu aer condiționat, asigurare medicală, taxa de viză, ghid local vorbitor de limbă română.
Firește, este nevoie de timp pentru a putea face rezervările necesare, atât la hotelurile unde se va face cazarea, cât și sfintele Liturghii la sanctuarele unde se va celebra.
Programul integral al pelerinajului va fi transmis cu ocazia depunerii actelor. Numărul de pelerini este de 40 de persoane. Termenul limită de înscriere: 19 martie (Sf. Iosif). Termenul limită de depunere al actelor: 25 martie (Buna-Vestire).
Mai există un aspect care trebuie luat în seamă și anume, că autoritățile israeliene își rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere, chiar dacă aceasta a obținut acordul pentru viza de intrare în Israel. În cazul neobținerii vizei, taxa de viză și prelucrarea actelor nu este rambursabilă (50 euro). Pelerinul își asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea și de aceea este obligat să informeze organizatorul asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara granițelor României, precum și asupra oricărei tangențe pe care o are cu statul Israel.
Cei interesați se pot adresa Oficiului Diecezan pentru Pelerinaje, (e-mail: pelerinaj_erc@yahoo.it), tel. 0744/306309, pr. Iulian Kropp, sau la Parohia Târgu Frumos, tel. 0232/711476.
Pr. Iulian-Eugen Kropp,
responsabil Oficiu Diecezan pentru Pelerinaje
lecturi: 32.