A apărut Pro memoria nr. 5/2006
Centrul "Biserica și Istoria" de pe lângă Arhiepiscopia Romano-Catolică de București a oferit specialiștilor în istoria ecleziastică și publicului larg cel mai recent număr al revistei "Pro memoria", la jumătatea lunii decembrie.
Ca de obicei, revista se deschide cu un cuvânt înainte, semnat de ÎPS dr. Ioan Robu, care menționează faptul că: "Revista își face un binemeritat loc în rândul publicațiilor de acest gen din țară, progresând atât calitativ, cât și prin numărul de colaboratori, de la un număr la altul". Totodată, Excelența sa a ținut să-i felicite pe membrii colegiului redacțional "pentru eforturile constante făcute pentru recuperarea memoriei creștine, a istoriei Bisericii noastre locale. Avem o istorie seculară, avem un bogat patrimoniu cultural și istoric, avem personalități și instituții catolice cu o frumoasă istorie în spațiul românesc, pe care trebuie să le prețuim, deoarece reprezintă tradiția vieții noastre catolice".
Semnează în acest număr: Dănuț Doboș, Ieronim Iacob, Ionuț-Paul Strejac, Alina Dorojan, Gruia Zamfirescu, Isidor Mărtincă, Marcel-Octav Costea, Virgil Florian, Adrian Nicolae Petcu, Vittorio Luigi Blasutti.
Revista mai cuprinde și articole ale căror semnatari nu mai sunt în viață, precum Julius Hering și Iosif Gabor.
Cele cinci tematici abordate în această ediție sunt: Din istoria Arhidiecezei, Comunități parohiale, Personalități catolice, Biserica locală în anii represiunii comuniste și Varia, fiind ilustrată cu numeroase fotografii din fototeca Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București.
Revista poate fi cumpărată din librăriile catolice din țară.
Dr. Dănuț Doboș
lecturi: 35.