A apărut "Lumina creștinului" pe luna octombrie
A văzut lumina tiparului un nou număr al revistei "Lumina creștinului" pe luna octombrie, anul XVI, nr. 10(190). "Euharistia, izvor și culme a vieții și misiunii Bisericii" motoul acestui număr care se află pe copertă alături de o imagine care surprinde chipul lui Isus sub forma pâinii vrea să sublinieze faptul că în călătoria noastră pământească trebuie să îl avem alături pe Cristos prezent în sfânta Euharistie.
Revista se deschide cu scrisoarea pastorală a episcopului Petru Gherghel, episcop de Iași, scrisoare care subliniază faptul că anul acesta se împlinesc 40 de ani de la încheierea Conciliului Vatican II.
Luna octombrie, luna sfântului Rozariu, culminează și cu închiderea Anului Euharistiei o dată cu Cea de-a XI-a Adunare Generală a Sinodului Episcopilor. Despre programul sinodului puteți citi la paginile 4 și 5 ale revistei.
"Cine creează viziunea pe care tinerii o au despre realitate? Media, limbajele tinerilor și transmiterea credinței" a fost tema sub care s-au întrunit la Varșovia mai mulți episcopi, experți în comunicații și purtători de cuvânt. Despre dezbaterile întâlnirilor puteți citi în articolul "Tinerii și mass-media" aflat la pagina 6.
La Palatul Patriarhiei din București a avut loc reuniunea ecumenică a episcopilor, prieteni ai Mișcării Focolarelor. Cum a decurs reuniunea puteți afla doar din cuprinsul paginii 7.
"Trebuie să existe o apropiere între «catedră» și «bănci» la fel ca aceea dintre altar și «băncile» în care stau credincioșii pentru a nu lăsa distanța să creeze bariere" a spus PS Aurel Percă în cadrul Liturghiei de la biserica "Sfânta Cruce" - Bacău, Liturghie care a marcat deschiderea noului an școlar. Cum au intrat în noul an școlar elevii liceului Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" Bacău puteți citi doar la pagina 8.
"Dumnezeu a orânduit bisericile ca niște porturi așezate la mare, pentru ca noi copleșiți de grijile pământești, să avem un loc de scăpare și de liniște sufletească", astfel se deschide articolul de la pagina 11 care ne prezintă istoricul, sfințirea și dedicarea altarului bisericii "Sfinții apostoli Petru și Paul" din Voievodeasa.
Prezentarea de picturi celebre continuă și în acest număr cu "Cina cea de taină" semnat Alfredo Pettinari aflat la pagina 13.
Picturile "Cina cea de taină" - Leonardo da Vinci, "Întoarcerea fiului risipitor" - Rembrandt, "Chemarea sfântului Matei" - Caravaggio și bineînțeles filmul "Isus din Nazaret" au stat timp de patru zile în atenția tinerilor care s-au întâlnit în campusul desfășurat în parohia Răducăneni având tema "Bucuria de a fi împreună". Care au fost impresiile tinerilor după acest campus de la inimă la inimă puteți afla doar dacă citiți articolul de la paginile 18-19.
Articolul "Utile" aflat la pagina 24 vă reține atenția cu: "Burse de studii", "Modificări la legile fondului funciar" și "Pensii pentru agricultori".
În afară de binecunoscutele rubrici "Istorioară morală", "Știri", "Noutăți editoriale", "Poșta redacției", "Rebus", mai puteți citi: "La zece ani", "Capitol general", "Profesiune perpetuă", "Când cateheza devine viață", "De la cuvânt la comuniune. Itinerar euharistic", "Iubirea care se dăruiește".
Majoritatea articolelor din revistă se găsesc și pe acest sit la secțiunea "Bibliotecă".
Vă dorim lectură plăcută!
Geanina Oancă
lecturi: 8.