Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Sapientia": Întoarcerea. Cum să-ți atragi copilul înapoi la Biserică

La Editura "Sapientia" a apărut recent cartea: Întoarcerea. Cum să-ți atragi copilul înapoi la Biserică, scrisă de Brandon Vogt și tradusă în limba română de pr. Petru Sebastian Tamaș. Cartea apare în colecția "Cateheză", în formatul 14Ś20 cm, are 336 de pagini și poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 30 lei.

Despre ce e vorba în această carte? Brandon Vogt, autor american pasionat de transmiterea credinței, mai ales prin mijloacele de comunicare socială, aduce în prim-plan o realitate dureroasă a Bisericii Americane: numărul crescând al tinerilor care părăsesc Biserica. Cu ani în urmă, autorul a făcut acest drum, dar în direcție inversă: el a intrat în Biserica Catolică, fiind astăzi tată a șapte copii. Autorul gândește că primii care pot interveni pentru a salva situația sunt părinții. Structurând cartea în trei părți, acesta ne invită mai întâi să înțelegem motivele pentru care aceștia părăsesc Biserica. Abia apoi, în partea a doua, ne propune un plan operativ, sugerând modele concrete de acțiune. În partea a treia, Brandon sintetizează răspunsuri pentru obiecțiile principale ridicate de tinerii care pleacă din Biserică. Suplimentar, am adăugat un chestionar pe marginea conținutului, util pentru reflecția personală, realizat de Institutul Word on fire și menit să provoace o schimbare de atitudine.

De ce am ales să traduc această carte? Pentru că ea răspunde unor întrebări pe care le primesc tot mai des din partea multor părinți ai căror copii abandonează cărarea spre biserică. Chiar dacă America e departe, realitatea religioasă de aici începe să semene tot mai mult cu cea de acolo. Inimile multor părinți sunt rănite. Nu înțeleg atitudinea propriilor copii, nu știu ce răspuns să ofere la întrebările lor și ce strategie să adopte. Consider această carte un ghid al părinților pentru tratarea bolilor spirituale ale copiilor. Am ales să traduc această carte pentru că ea pune degetul pe rană la o problemă care frământă tot mai mult Biserica Catolică din Dieceza de Iași. Deși în comunitățile noastre sunt încă mulți tineri care frecventează sacramentele și Liturghia, nu putem ignora numărul tot mai mare al celor pentru care îndepărtarea de căminul părintesc coincide cu îndepărtarea de Dumnezeu. Statisticile nu sunt încurajatoare. Am considerat că în fața unei răni sângerânde trebuie să știi să acorzi "primul ajutor".

Pentru cine este această carte? O dedic părinților elevilor catolici din Dieceza de Iași. Pe unii dintre ei îi cunosc personal și știu că inima lor se frânge de durere din pricina copiilor care rătăcesc departe de Dumnezeu și Biserică. Cei mai mulți dintre ei se întreabă: "Cu ce am greșit?" sau "Ce pot să fac să-i aduc din nou la Biserică?" Cu unii dintre ei am discutat la ședințele cu părinții în școală sau în diferite întâlniri personale. Unii se scuză spunând: "Eu nu mai pot face nimic", sau "Sunt mari, nu mă mai ascultă", sau "Așa-i tineretul de astăzi". Pe alții îi știu din mărturia altora sau îi cunosc doar după roade - copiii lor. Unii sunt mândri de performanțele intelectuale și antreprenoriale ale copiilor, dar găsesc întotdeauna justificare pentru eșecul lor moral și spiritual. Pentru toți aceștia este utilă această carte, căci vor găsi în ea răspunsuri și strategii pentru o abordare eficientă a crizei de credință prin care trec propriii copii. Există însă și o categorie de părinți, sper, destul de mare, ai căror copii au pus pe primul loc în viața lor relația cu Dumnezeu. Și acestora le dedic această carte, pentru că și ei au nevoie să fie întăriți și pregătiți. Vor găsi aici răspunsuri la întrebări încă negândite și nerostite de copiii lor. Vor fi astfel pregătiți oricând să dea mărturie despre speranța pe care o poartă în ei (cf. 1Pt 3,15).

Pr. Petru Sebastian Tamaș

* * *

Întoarcerea. Cum să-ți atragi copilul înapoi la Biserică
Brandon Vogt, Ed. "Sapientia", 2022, ISBN 978-606-578-495-6, 14Ś20 cm, 336 p., 30 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurate prin comandă (cu plata taxelor aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

*

De la Librăria "Sapientia":

  • prin poștă: Librăria "Sapientia", Str. Th. Văscăuțeanu, nr. 6; 700462-Iași
  • prin e-mail: sapientia@itrc.ro
  • prin telefon: 0754.826.814
  • prin website (online): www.editurasapientia.ro sau www.librariasapientia.ro
  • direct din Librăria "Sapientia" din Iași (incinta Institutului Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iași)
  • sau la librăriile catolice partenere

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 461.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat