Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Sapientia": Catehismul vieții spirituale

La Editura "Sapientia" a apărut recent cartea: Catehismul vieții spirituale, scrisă de cardinalul Robert Sarah și tradusă în limba română de Andrei Adam-Motyka. Cartea apare în colecția "Spiritualitate", în formatul 14Ś20 cm, are 324 de pagini și poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 30 lei.

Acest volum este o încercare modestă de a-i însoți pe toți cei care doresc să răspundă iubirii lui Dumnezeu printr-o viață plină, fericită și rodnică, înflorind în fericirea veșnică de a-l contempla. El s-a născut din dorința de a-i ajuta să parcurgă o călătorie interioară de ascensiune spirituală și să se deschidă la bucuria unei întâlniri care să le schimbe viața. Aceste rânduri emană dintr-o inimă deschisă la evanghelia și la Persoana lui Isus Cristos, cu dorința de a provoca aceeași deschidere în cititor, ajutându-l să intre în sine însuși, în locul prezenței intime a lui Dumnezeu, și dându-i efortului său de convertire un caracter tangibil, să-i indice drumul de urmat și mijloacele concrete pentru a-l repune pe Dumnezeu în centrul preocupărilor sale esențiale.

Mi s-a părut că eclipsa lui Dumnezeu în societățile noastre postmoderne, criza valorilor umane și morale fundamentale și repercusiunile ei în Biserică, unde se constată confuzie în ceea ce privește adevărul revelat de Dumnezeu, pierderea sensului autentic al liturgiei și obscurizarea identității preoțești, toate cereau cu tărie să le fie oferit credincioșilor un adevărat catehism al vieții spirituale. Să nu ne lăsăm păcăliți cu privire la acest titlu. Nu am căutat să scriu un rezumat al întregii credințe creștine. Avem la dispoziție Catehismul Bisericii Catolice și Compendiul său, care rămân instrumente de neînlocuit pentru învățarea și studierea întregii doctrine revelate de Cristos și propovăduite de Biserică. Această carte este un catehism al vieții interioare. Ea este menită să indice principalele mijloace de a intra în viața spirituală, cu un scop practic și neacademic. În vremea părinților Bisericii, catehumenii erau însoțiți pe tot parcursul Postului Mare de cateheze ample pentru a le permite să înțeleagă cât de mult trebuia să le schimbe viața Botezul pe care urmau să-l primească. Acest catehism, organizat în jurul sacramentelor, al rugăciunii, al ascetismului, al liturgiei, are același scop: să-l facă pe fiecare conștient de faptul că Botezul său este începutul unei mari convertiri, al unei mari întoarceri la Tatăl.

Mi-aș dori ca aceste pagini să fie ca un ecou al strigătului lansat către Moise de poporul lui Dumnezeu, flămând, însetat și epuizat de deplasarea sa printr-un "pământ pustiu, uscat și fără apă", unde nu există nici adăpost, nici hrană (cf. Ps 63,2). Aș dori ca ele să suscite sau să trezească în fiecare dintre noi o sete și o foame insațiabile după cuvântul lui Dumnezeu și, asemenea israeliților, să le cerem cu insistență episcopilor și preoților noștri accesul la această hrană indispensabilă pentru a crește lăuntric și a merge spre Dumnezeu; nu discursuri social-politice, scrisori pastorale despre drepturile omului și democrațiile moderne sau alte noutăți (cf. Fap 17,21), ci cuvântul durabil, ferm și categoric al lui Isus, și învățăturile Magisteriului Bisericii care rezultă din acesta.

Viața creștină, trăită pe urmele lui Cristos și hrănită de sacramente, este cu adevărat un nou exod interior pe care Dumnezeu vrea să-l parcurgă împreună cu noi pentru a ne conduce la muntele transfigurării noastre în adevărați fii și fiice ale lui Dumnezeu în Fiul său, Isus Cristos, Domnul nostru.

Aceste pagini au ambiția umilă, în ciuda limitelor lor, de a arăta cum călătoria creștină începută la Botez este un drum de convertire și de transformare radicală a întregii noastre vieți. Fie ca ele să vă fie de mare ajutor în această călătorie de aprofundare și de creștere interioară, prin care toți trebuie să ajungem "la unitatea credinței și a cunoașterii Fiului lui Dumnezeu, la omul desăvârșit, la măsura staturii plinătății lui Cristos" (Ef 4,13).

Cardinal Robert Sarah

*

Catehismul vieții spirituale
Cardinal Robert Sarah, Ed. "Sapientia", 2022, ISBN 978-606-578-494-9, 14Ś20 cm, 324 p., 30 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurate prin comandă (cu plata taxelor aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

*

De la Librăria "Sapientia":

  • prin poștă: Librăria "Sapientia", Str. Th. Văscăuțeanu, nr. 6; 700462-Iași
  • prin e-mail: sapientia@itrc.ro
  • prin telefon: 0754.826.814
  • prin website (online): www.editurasapientia.ro sau www.librariasapientia.ro
  • direct din Librăria "Sapientia" din Iași (incinta Institutului Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iași)
  • sau la librăriile catolice partenere

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 269.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat