Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Sapientia": Pentru veșnicie. Meditații despre vocația de preot

La Editura "Sapientia" a apărut recent cartea: Pentru veșnicie. Meditații despre vocația de preot scrisă de cardinalul Robert Sarah și tradusă în limba română de Augusta-Maria Flonta. Cartea apare în colecția "Spiritualitate", în formatul 14Ś20 cm, are 242 de pagini și poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 25 lei.

Vin cu smerenie în fața fiecăruia, ca un frate, ca un prieten, ca un tată și ca un condiscipol al lui Isus Cristos. Vin pentru a medita împreună cu voi despre acest dar minunat care ne-a fost făcut: preoția. Isus ne face să participăm într-un mod nemaiauzit și gratuit la preoția sa.

Isus Cristos ne-a oferit o imagine foarte frumoasă, luminoasă și clară a ființei sale sacerdotale. Sacramentul Preoției este această imagine a lui Isus, Marele Preot. Dar compromisurile noastre cu lumea au adăugat straturi de vopsea de calitate mediocră peste opera de artă divină, astfel încât aceasta și-a pierdut strălucirea. Am stabilit, prin urmare, să o restaurăm, iar pentru aceasta trebuie să îndepărtăm aceste straturi adăugate, pentru a regăsi originalul.

Cum să realizăm această restaurare? Cum să îndepărtăm straturile acumulate de pictură și de spoială? În această lucrare vă propun o metodă simplă: să lăsăm să vorbească Biserica! Să lăsăm să vorbească sfinții, învățătorii Bisericii. Să le urmărim privirea, pentru a ne reînnoi perspectivele.

Am dorit o carte simplă, scurtă, accesibilă tuturor, am vrut o carte care să-i ajute pe preoți să-și redescopere identitatea profundă, pentru ca poporul lui Dumnezeu să-și reînnoiască perspectiva din care îi privesc.

Voi da cuvântul sfinților, bărbați și femei, laici și clerici. Puritatea sufletelor lor ne va permite să regăsim esența preoției. Nu vă așteptați să găsiți un tratat academic de teologie. Aici se manifestă teologia sfinților. Aceasta este contemplativă, spirituală, dar practică și concretă, în același timp. Voi da cuvântul Bisericii și magisteriului ei, căci prin ea ajunge la noi vocea lui Cristos.

Fiecare text va fi pentru noi ca o privire nouă, o trăsătură de lumină care să deseneze mai bine portretul spiritual al preotului, așa cum l-a dorit Isus Cristos, așa cum avem nevoie astăzi. În lumina acestor învățături ale Bisericii și ale sfinților, privite împreună, vom examina calitatea raporturilor noastre cu Dumnezeu. Vom încerca să determinăm conștientizarea faptului că aceia care-l slujesc pe Dumnezeu și altarul nu mai trebuie să se amestece cu josniciile pământești.

În deșertul unei societăți occidentale în care înaintează, cu pași mari, apostazia silențioasă a omului care crede că este mai fericit fără Dumnezeu, vin să vă îndemn să deveniți, tot mai clar, semnele evidente ale prezenței lui Dumnezeu în lume. Vă îndemn să vă așezați deseori la picioarele lui Isus, pentru a-l asculta vorbindu-ne despre iubirea nemărginită a Tatălui și pentru a reînvăța de la el datoria primordială și fundamentală pe care Dumnezeu ne-o încredințează.

Această carte este o invitație să ne așezăm la picioarele lui Isus, Marele nostru Preot, pentru a lăsa ca preoția noastră să fie reînnoită. La picioarele lui, pe urmele lui, noi învățăm să fim preoți, să ne lăsăm desăvârșiți după chipul și asemănarea sa și să intrăm pe deplin în misterele creștine pe care le celebrăm cu credință.

Conform sfântului Francisc din Assisi, această carte ar vrea să vă conducă la o convertire profundă, la a purta, ca el, în trupul vostru, stigmatele lui Cristos, și, după cum a spus el, să adoptați ca regulă de viață "hotărârea de a respecta în totalitate sfânta evanghelie a Domnului nostru Isus Cristos".

Cardinal Robert Sarah

* * *

Pentru veșnicie. Meditații despre vocația de preot
Cardinal Robert Sarah, Ed. "Sapientia", 2022, ISBN 978-606-578-498-7, 14Ś20 cm, 242 p., 25 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurate prin comandă (cu plata taxelor aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

*

De la Librăria "Sapientia":

  • prin poștă: Librăria "Sapientia", Str. Th. Văscăuțeanu, nr. 6; 700462-Iași
  • prin e-mail: sapientia@itrc.ro
  • prin telefon: 0754.826.814
  • prin website (online): www.editurasapientia.ro sau www.librariasapientia.ro
  • direct din Librăria "Sapientia" din Iași (incinta Institutului Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iași)
  • sau la librăriile catolice partenere

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 368.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat