Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Presa Bună": O nouă carte de predici - Evanghelia duminicii. Pâinea cuvântului, frântă pentru sufletele noastre. Anul A

Evanghelia duminicii. Pâinea cuvântului, frântă pentru sufletele noastre. Anul A este titlul recentei cărți de predici, apărute la Editura "Presa Bună", care îl are ca autor pe pr. Aurel Iștoc. Ea apare în format 17x24 cm, are 714 pagini și poate fi procurată de la Librăria "Presa Bună" din Iași și de la celelalte librării catolice din țară.

Autorul acestui volum, un preot cu ani mulți de experiență pastorală, își propune să frângă pâinea cuvântului cu toți cei care vor să ofere sufletelor proprii și celor încredințate grijii lor pastorale hrană adevărată spre viața veșnică. Volumul, intuim, este primul dintr-o serie de trei, conform ciclurilor anului liturgic: A, B și C și el este binevenit, în primul rând, pentru orice predicator care acționează înțelept când nu se mărginește să predice numai dintr-ale sale, ci se adapă și de la alte izvoare de gândire spirituală. Cartea poate să fie însă un însoțitor duminical pentru orice credincios care vrea să aprofundeze valoare cuvântului ascultat la evanghelie, cu un supliment de reflecții, pilde și exemple edificatoare.

Structura acestei cărți respectă timpul unui întreg an liturgic catolic, care începe cu perioada Adventului, care premerge sărbătorii Crăciunului, și se încheie cu solemnitatea lui Cristos, Regele Universului, adică ultima sau penultima duminică din luna noiembrie. Pericopele evanghelice propuse pentru ciclul A sunt extrase din Evanghelia după Sfântul Matei. Cel care parcurge aceste omilii își dă șansa unei cunoașteri mai mature a lui Cristos, care continuă să se comunice celor dispuși să-l asculte în evanghelie.

Pentru fiecare duminică sau sărbătoare cristologică importantă sunt date la-nceput doar referințele biblice, după care urmează expunerea predicii. Pr. Iștoc nu se oprește doar la cuvintele sale. Părții omiletice expozitive, centrate pe textul evangheliei, el îi atașează o secțiune aplicativă, cu titlul: Exemple, mărturii, comentarii, sugestii. În această ultimă parte vorbesc exemplele de viață ale sfinților, conving cuvintele și mărturiile celor care au excelat în urmarea lui Cristos.

Cu privire la finalitatea predicilor, autorul o spune direct în prefață, că "ele nu au nicio pretenție decât aceea de a ajuta și conlucra, într-o anumită măsură, la maturizarea în credință printr-o înțelegere mai adâncă a evangheliei lui Cristos de către toți cei care participă regulat la Liturghia duminicală ori festivă".

Pensionar, însă nu decuplat de la orice activitate de păstorire, pr. Aurel Iștoc, aflat în mijlocul comunității catolice din Voievodeasa (Bucovina), filială a Parohiei Rădăuți, vrea să împărtășească cu toți cititorii rodul gândurilor și reflecțiilor sale, acționând conform dictonului contemplata aliis tradere (cele contemplate personal sunt oferite și altora).

Odată frântă pâinea cuvântului, ea să slujească drept hrană sufletească pentru toți cei care vor să trăiască din Cristos.

Pr. Cristian Diac

* * *

Evanghelia duminicii. Pâinea cuvântului, frântă pentru sufletele noastre. Anul A
Aurel Iștoc, Ed. "Presa Bună", 2022, ISBN 978-606-95390-7-1, 17Ś24 cm, 714 p., 60 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 1148.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat