Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Presa Bună": De la răsărit până la apus, nr. 1‑2/2022, format tipărit

Broșura "De la răsărit până la apus", nr. 1‑2, ianuarie-februarie 2022, poate fi achiziționată prin abonamente sau din Librăria "Presa Bună". Meditațiile pentru anul 2022 sunt pregătite de diferiți preoți din Dieceza de Iași. Meditațiile pentru acest număr au fost pregătite de pr. Liviu Focioroș (ianuarie) și pr. Laurențiu Dăncuță (februarie).

Un nou an în care să devenim mai mult "părtași la viața Bisericii"

Având o apariție de 24 de ani în limba română, "De la răsărit până la apus" este citită anual din ce în ce mai mult. Tot mai multe persoane se hrănesc spiritual, parcurgând itinerarul zilnic de meditație și rugăciune pentru tineri și adulți. În anul 2021, aproape 4.000 de persoane au parcurs zilnic lecturile sfinte, meditațiile și rugăciunile prezente în această publicație, în fiecare zi făcând un pas înainte pe calea credinței.

Și în anul 2021 am primit multe mesaje de la cititori, în care ni s-au subliniat utilitatea acestei broșuri, importanța meditațiilor care au avut un ecou puternic într-un suflet sau în altul și cât de mult bine sufletesc aduce în viața celor care o au în casă și o parcurg zilnic.

Mai ales în această perioadă tulbure, cuvintele broșurii "De la răsărit până la apus" au fost și sunt ca o mană spirituală cerească în casele noastre, aducând vestea cea bună care ne încu-rajează. Parafrazând cuvintele din Scrisoarea către Romani (10,14-18), putem spune că speranța și credința noastră vin și cresc și din ceea ce citim, nu doar din ceea ce auzim. Avem nevoie de izvoare și exemple ale speranței, care să ne însoțească în acest an. În scrisoarea pastorală intitulată "Părtași la viața Bisericii", PS Iosif Păuleț a evidențiat importanța de a parcurge împreună drumul credinței: "În mijlocul dificultăților cu care ne confruntăm și al provocărilor care ne ies în cale, suntem chemați să descoperim că nu suntem singuri și că doar ascultându-ne unii pe alții, trăind în comuniune și participând la aceeași misiune a Bisericii, putem merge cu adevărat împreună pe calea speranței".

Broșura de față adună în ea texte sfinte care ne ajută să medităm cuvântul Domnului, dar și să ne înălțăm mintea către el în rugăciune. Avem nevoie de texte care să ne prezinte persoane care au trăit într-un mod eminent simplitatea lor umană, oameni care acum ne sunt alături din cer, mijlocind pentru noi, cei care ne aflăm încă în pelerinajul pământesc.

Credem că în broșura "De la răsărit până la apus" credincioșii găsesc un sprijin pentru a se pregăti pentru Sfânta Liturghie, dar și pentru a înțelege mai bine ceea ce se săvârșește în ea, pentru a pune în practică ceea ce au ascultat și meditat, fiind un ajutor pentru "a merge și trăi în pace" și pentru a fi în lume oameni plini de speranță, care să dea mărturie despre întâlnirea lor cu Cristos cel viu.

Biserica propune în liturgia duminicală a anului Evanghelia după Sfântul Luca - Evanghelia îndurării lui Dumnezeu, dar și a iertării, a rugăciunii, a bucuriei și a cântărilor.

Pe copertă sau în interiorul broșurii vor apărea imagini care vorbesc despre sinodalitate. Pe coperta acestui număr a fost așezat logoul Sinodului Episcopilor, reprezentând poporul lui Dumnezeu în mișcare.

Meditațiile pentru anul 2022 sunt pregătite de diferiți preoți din Dieceza de Iași: pr. Liviu Focioroș (ianuarie); pr. Laurențiu Dăncuță (februarie); pr. Iulian Robu (martie); pr. Marcelin Amariei, OFMConv. (aprilie); pr. Iulian Butnaru, FDP (mai); pr. Emil Dumea (iunie); pr. Ștefan Acatrinei, OFMConv. (iulie); pr. Robert Râtan (august); pr. Iosif Dorcu (septembrie); pr. Iulian Tancău (octombrie); pr. Marcelin Blaj (noiembrie); pr. Eugen Budău (decembrie).

Sperăm ca paginile acestei broșuri să ajute cu adevărat la creșterea spirituală a celor care participă la Sfânta Liturghie și a celor care pregătesc sau citesc singuri textele, pentru a fi cu toții "părtași la viața Bisericii".

Pr. Adrian Blăjuță

*

Din motive care țin de kobo.com, versiunea în format electronic a acestui număr va fi disponibilă la începutul lunii ianuarie 2022. Vom reveni cu un anunț în această privință.

* * *

De la răsărit până la apus, nr. 1-2/2022
Ed. "Presa Bună", 2021, ISSN 2067-3302, 17x24 cm, 256 p., 15 lei

* * *

Această revistă, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 1316.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat