Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Ep. Iosif și tineri din Acțiunea Catolică,
8 decembrie 2019
PS Iosif Păuleț: Mesaj adresat Acțiunii Catolice "Sfântul Iosif" cu ocazia sărbătorii adeziunii

Membrilor Acțiunii Catolice din Dieceza de Iași care vor depune sau vor reînnoi adeziunea în cadrul Sfintei Liturghii duminică, 5 decembrie 2021, PS Iosif Păuleț le-a adresat un mesaj semnat în ziua de 3 decembrie 2021.

Dragi membri ai Acțiunii Catolice,

Între toate inițiativele pe care le desfășurați de-a lungul anului asociativ, sărbătoarea adeziunii are o semnificație deosebită pentru voi. În cadrul Sfintei Liturghii vă luați angajamentul în fața lui Dumnezeu și a Bisericii de a vă trăi vocația creștină în orice context și, în mod special, de a fi mai implicați în bunul mers al comunităților din care faceți parte.

Doresc să vă adresez salutul meu cu ocazia sărbătorii adeziunii pentru a vă arăta aprecierea pentru rolul pe care Acțiunea Catolică și-l asumă în dieceza noastră și pentru a vă încuraja pe toți și pe fiecare în parte să continuați cu încredere și curaj drumul de formare și de creștere în cadrul asociației voastre. Sărbătoarea adeziunii este momentul potrivit să reînnoiți motivațiile voastre și să răspundeți cu mai mult entuziasm la chemarea lui Cristos de a vesti evanghelia.

Dragi copii, tineri și adulți din Acțiunea Catolică,

Papa Francisc dorește ca întreaga Biserică să parcurgă, în următoarea perioadă, un drum de împărtășire și de ascultare reciprocă. Este vorba de un parcurs sinodal cu tema "Pentru o Biserică sinodală: comuniune, participare, misiune". Vă îndemn ca în comunitățile din care faceți parte să nu ezitați să vă implicați în această reflecție asupra modului în care Biserica este chemată să îl vestească pe Isus Cristos în aceste timpuri. Așa cum am evidențiat în scrisoarea pastorală adresată Bisericii noastre locale, toți suntem "Părtași la viața Bisericii". Mai ales voi, copiii, tinerii și adulții care faceți parte din Acțiunea Catolică, puteți să arătați cât de frumos și de rodnic este "a merge împreună" ca Biserică a lui Cristos în care fiecare membru este valoros.

Cu puțin timp în urmă, Forumul Internațional al Acțiunii Catolice a sărbătorit primii 30 de ani de existență. Cu această ocazie Papa Francisc a adresat un mesaj în care a specificat faptul că "Acțiunea Catolică își are originea chiar în sânul Bisericii Catolice" și că "nu își asumă ca fiind propriu un domeniu sau altul de apostolat particular, ci obiectivul Bisericii, vestirea evangheliei tuturor oamenilor și în toate mediile". Sfântul Părinte v-a încredințat o misiune concretă, tocmai în această dorință de "a merge împreună": "În fața globalizării indiferenței să simțiți că munca de a construi punți și de a crea comuniune este chemarea cea mai profundă pe care v-o adresează Dumnezeu". Să puneți în practică acest îndemn! Să fiți artizani ai comuniunii între generații, între credincioși și păstori, între diferite categorii sociale! Orice moment pe care vi-l oferă Domnul este timpul potrivit pentru această operă măreață!

Cuvintele Sfântului Apostol Paul, pe care le-ați ales să vă călăuzească în acest an asociativ: "Iată, acum este momentul potrivit, iată, acum este ziua mântuirii!" (2Cor 6,2), arată cât de important este să dați sens profund fiecărui minut din viața voastră și să nu irosiți deloc timpul. Să aveți în inimă și în fața ochilor tema: "Înaintează în larg, Acțiunea Catolică! Trăiește măreția timpului prezent!", care să vă inspire, să vă însuflețească și să vă dăruiască mult curaj în alegerile voastre!

Dragi prieteni,

Să construiți punți! Să creați comuniune! Să îl vestiți pe Isus Cristos! Să fiți lumină pentru această lume!

Fiecare acțiune a voastră să izvorască dintr-o inimă în care Cristos este prezent mereu și fiecare minut pe care îl trăiți să fie încununat de măreția răspunsului la chemarea Mântuitorului. Lumina credinței să vă călăuzească pașii pentru a înainta pe drumul vieții în fidelitate față de Cristos. Bucuria slujirii să pună stăpânire pe viața voastră și să vă fie forță și mângâiere mai ales în momentele de încercare.

Sărbătoarea adeziunii să întărească frumoasa comuniune dintre voi și să vă insufle un entuziasm reînnoit!

Sfânta Fecioară Maria să vă învăluie cu mantia sa ocrotitoare și să vă ajute să îi spuneți mereu "da" lui Cristos, fără ezitări și fără regrete!

Sfântul Iosif să vă dăruiască forța de a renunța la planurile voastre pentru a lăsa loc surprizelor lui Dumnezeu!

Vă îmbrățișez din toată inima!

Iași, 3 decembrie 2021

Al vostru,

† Iosif Păuleț
episcop de Iași

* * *

Adeziunea la Acțiunea Catolică și alte activități pentru luna decembrie (5 decembrie 2021)


 

lecturi: 721.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat