Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Serafica": Cinci noi cărți

La Editura "Serafica" au văzut lumina tiparului cinci noi cărți: Compoziții sacre. Misa mușatină, de pr. Cristian Dumea, OFMConv.; Catolicii din Prăjești și păstorii lor franciscani, de pr. Alois Moraru; Căi suprapuse. Vieți de sfinți, de Agnesa Pal Beda; Cu inimă de tată, de Tomás de Zaráte, și Lada mea de zestre, de Gina Agapie.

*

Compoziții sacre. Misa mușatină, de pr. Cristian Dumea, OFMConv.

Cartea apare în format 20x29 cm, are 88 de pagini cu partituri și poate fi procurată de la Librăria "Sfântul Anton de Padova" din Roman (sau on-line www.serafica.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 17 lei.

Colecția de față grupează câteva compoziții mai vechi și mai noi gândite pentru formația corală "Schola cantorum musatina", din Roman și pentru corurile parohiale.

Lucrările sunt accesibile și funcționale liturgiei și își doresc să îmbogățească repertoriul coral la patru voci.

*

Catolicii din Prăjești și păstorii lor franciscani, de pr. Alois Moraru

Cartea apare în format 17x24 cm, are 272 de pagini și poate fi procurată de la Librăria "Sfântul Anton de Padova" din Roman (sau on-line www.serafica.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 35 lei.

Prin această cercetare istorică am dorit să cunoaștem trecutul parohiei și, mai ales, pe păstorii noștri, care cu multă trudă și devotament au păstorit de-a lungul celor 20 de decenii comunitatea din Prăjești, împreună cu cele 11 filiale, care mai târziu s-au desprins de Parohia Prăjești, unele devenind parohii de sine stătătoare, dintre care doar filiala Bogdănești a rămas până astăzi. Cu siguranță, și credincioșii doresc să cunoască trecutul, să afle originea străbunilor și să-i cunoască pe păstorii care i-au slujit de-a lungul vremii.

*

Căi suprapuse. Vieți de sfinți, de Agnesa Pal Beda

Cartea apare în format 14x20 cm, are 260 de pagini și poate fi procurată de la Librăria "Sfântul Anton de Padova" din Roman (sau on-line www.serafica.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 20 lei.

Colecția "Poezii" a Editurii Serafica se îmbogățește cu o nouă apariție editorială: Căi suprapuse. Vieți de sfinți, autor profesor Agnes Pal Beda. După volumul "Din lumea poeziei", apărut la editura noastră, în 2018, autoarea "recidivează" într-un mod cald și pios cu o nouă carte de poezie religioasă, în care discursul poetic se amplifică, devenind o voce distinctă a acestui gen de poezie. După cum însuși titlul sugerează, volumul este alcătuit din două părți distincte (Căi suprapuse și Vieți de sfinți) care formează un tot armonios, un univers în care natura, umanitatea și divinitatea se întrepătrund până la contopire. Chiar autoarea nu ascunde faptul că este atrasă de versul molcom, liniștit neoclasic, astfel că ritmul întregului volum pare adaptat după ritmul unei respirații liniștite, împăcate. Dincolo de acest act de curaj (a oferi cititorilor propriul univers și propria viziune despre viață este, întotdeauna, un act intim de curaj), Agnes Pal Beda valorifică la maxim, în acest volum, talanții primiți în dar: talentul și fiorul poetic ce-i străbat ființa.

*

Cu inimă de tată, ilustrații de Tomás de Zaráte

Cartea apare în format 17x24 cm, are 32 de pagini cu benzi desenate și poate fi procurată de la Librăria "Sfântul Anton de Padova" din Roman (sau on-line www.serafica.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 5 lei.

Inspirat de scrisoarea apostolică "Patris corde" ("Cu inimă de tată") a Sfântului Părinte Papa Francisc, cu ocazia celei de-a 150-a aniversări a declarării Sfântului Iosif ca Patron al Bisericii Universale, Tomas de Zarate ilustrează în broșura de față cu benzi desenate și câte un text scurt principalele puncte trasate de papa în scrisoarea despre Sfântul Iosif: un tată iubitor, un tată plin de tandrețe, un tată primitor, tată cu un curaj creativ, un tată muncitor, tată din umbră.

Așa cum papa dorește sporirea atenției și iubirii față de acest mare sfânt, la fel și autorul prezentului volum dorește răspândirea magisteriul papei într-un format simplificat, accesibil și atractiv și ne îndeamnă să-i cerem mijlocirea Sfântului Iosif și să-l imităm în virtuțile și în zelul său.

*

Lada mea de zestre, de Gina Agapie

Cartea apare în format 20x29 cm, are 60 de pagini și poate fi procurată de la Librăria "Sfântul Anton de Padova" din Roman (sau on-line www.serafica.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 20 lei.

Acest nou volum apărut la Editura Serafica propune o incursiune într-o lume a inocenței, văzută prin ochii unei copile de șapte ani. Cu 11 povestiri care se leagă între ele ca o punte dinspre trecut spre prezent cartea de față e o mărturie pentru trecutul care poate salva viitorul. Adresată copiilor, care pot învăța cum au trăit părinții și chiar bunicii, cartea poate fi o lectură extrem de plăcută și pentru părinții moderni, care au îngropat adânc în suflet rămășițele celor ce le-au dat viață într-o casă simplă de țară. Pentru că, așa cum se spune, veșnicia s-a născut la sat, eroina acestei cărți descoperă o lume pe cale de dispariție, dar paradoxal, care se salvează datorită credinței în Dumnezeu. Limbajul arhaic și narațiunea fără interpretări fac din acest volum un mod de a fi fost la care se întorc cei mai mulți sătui de existența modernă.

Editura "Serafica"

* * *

Compoziții sacre. Misa mușatină
Pr. Cristian Dumea, OFMConv., Editura Serafica, 2021, ISBN 979-0-69490-171-4, 20x29 cm, 88 p., 17 lei
https://www.edituraserafica.ro/carti-editura-serafica/muzica/compozi-ii-sacre-vol-3.html

Catolicii din Prăjești și păstorii lor franciscani
Pr. Alois Moraru, Ed. "Serafica", 2021, ISBN 978-606-770-183-8, 17x24 cm, 272 p., 35 lei
https://www.edituraserafica.ro/carti-editura-serafica/monografii/catolicii-din-praje-ti-i-pastorii-lor-franciscani.html

Căi suprapuse. Vieți de sfinți
Agnesa Pal Beda, Ed. "Serafica", 2021, ISBN 978-606-770-190-6, 14x20 cm, 260 p., 20 lei
https://www.edituraserafica.ro/carti-editura-serafica/poezie/cai-suprapuse-vie-i-de-sfin-i.html

Cu inimă de tată
Tomás de Zárate, Ed. "Serafica", 2021, ISBN 978-606-770-181-4, 17x24 cm, 32 p., 5 lei
https://www.edituraserafica.ro/carti-editura-serafica/c-215/cu-inima-de-tata.html

Lada mea de zestre
Gina Agapie, Ed. "Serafica", 2021, ISBN 978-606-770-191-3, 20x29 cm, 60 p., 20 lei
https://www.edituraserafica.ro/carti-editura-serafica/c-215/lada-mea-de-zestre.html

* * *

Aceste cărți, în limita stocului disponibil, pot fi procurate prin comandă (cu plata taxelor aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

*

De la Editura "Serafica":

  • prin poștă: Editura "Serafica", str. Teiului, 20; 611047-Roman (NT)
  • prin e-mail: edituraserafica@yahoo.com
  • prin telefon sau Whatsapp: 0741.120.321; 0768.192.777
  • prin website (online): www.serafica.ro
  • direct din Librăria "Sfântul Anton" din Roman (incinta Seminarului Teologic Franciscan)
  • sau la librăriile catolice partenere

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 1638.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat