Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Sapientia": Două noi titluri

O lume destrămată: găsindu-l pe Dumnezeu când viața nu are sens, de Mike Schmitz, și cartea lui Ulrich Knellwolf, intitulată Adam, Eva & urmașii: 16 cazuri penale biblice, sunt noile titluri din oferta Editurii "Sapientia".

*

La Editura "Sapientia" a apărut recent cartea: O lume destrămată: găsindu-l pe Dumnezeu când viața nu are sens, scrisă de Mike Schmitz și tradusă în limba română de Ioana Barcan. Cartea apare în colecția "Spiritualitate", în formatul 14Ś20, are 80 pagini și poate fi procurată de la Librăria "Sapientia" (www.librariasapientia.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 10 lei.

Să recunoaștem defecțiunea din noi înseamnă să ne opunem mesajului pe care ni-l transmite societatea. Confruntată cu întrebarea "Ce e în neregulă cu tine?", societatea răspunde mereu: "Nimic. Nimic nu e în neregulă cu tine. Ești perfect exact așa cum ești". Și dacă ești sincer cu tine, probabil gândești: Serios?! Ai petrecut ceva timp cu mine?

Eu, unul, am petrecut timp cu mine, și știu că mantra "Ești perfect exact așa cum ești" este pur și simplu falsă. Și nu-i nici măcar aproape de adevăr!

Unul dintre cele mai evidente adevăruri în viață este: "Nu sunt bine". Mesajul societății - "Eu sunt bine, tu ești bine" - e ceea ce ești nevoit să spui când nu știi ce să faci cu o inimă și o lume care s-au destrămat.

Prin tot ceea ce a venit să ducă la îndeplinire pentru noi, Isus ne spune nouă și acestei lumi destrămate:

"Nu, nu ești perfect, dar voi lupta pentru tine, ca să fii al meu".

"Nu, nu ești perfect, dar meriți să îmi dau viața pentru tine, în imperfecțiunea ta".

"Da, această lume s-a destrămat. Vin în această lume ca să repar ceea ce s-a deteriorat".

Această lume nu este perfectă. Iar noi nu suntem perfecți. Dar "imperfect" nu înseamnă neiubit.

*

La Editura "Sapientia" a apărut recent cartea: Adam, Eva & urmașii: 16 cazuri penale biblice, scrisă de Ulrich Knellwolf și tradusă în limba română de dr. Alexandru Ș. Bologa. Cartea apare în colecția "Creștinism în contemporaneitate", în formatul 14Ś20, are 80 pagini și poate fi procurată de la Librăria "Sapientia" (www.librariasapientia.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 10 lei.

Ulrich Knellwolf este teolog și scriitor și s-a afirmat până acum ca autor de romane polițiste. Deci, ce ar putea fi mai natural decât ca Ulrich Knellwolf să redacteze romane polițiste biblice, povestiri despre delicte pe bază biblică? Ele reprezintă încercarea autorului de a spune povești contemporane după "modele biblice".

Knellwolf vrea să ne ajute să ne depășim reținerile de citi Biblia și, astfel, să ne permită să ne dezvoltăm propriile legături cauzale ale ideilor pentru 16 povestiri (din primele două cărți biblice, Geneza [Gen] și Exodul [Ex]). Întrucât - conform autorului - "povestirile biblice probabil vor să fie înțelese puțin diferit decât le înțelegem de obicei, de îndată ce vine vorba de Biblie și teologie, se pare că dezvoltăm bariere particulare în calea înțelegerii".

Nu le-a vorbit adesea și Isus Cristos oamenilor de atunci în povești (parabole)? Cu cele 16 povești criminalistice ale sale, Ulrich Knellwolf reia această tradiție biblică: evrei, evreice, creștini și creștine sunt o "comunitate narativă. Nu doar își ambalează mesajul în teorii teologice, ci mai ales spun povești" (Markus Arnold). De-a lungul secolelor, povestirile biblice au continuat să scrie istorie (o istorie a Bisericii). Ulrich Knellwolf încurajează cititorii să cultive în continuare această tradiție narativă prin noi povestiri din viața de zi cu zi.

Ulrich Knellwolf, născut în 1942, a crescut la Zürich și Olten. Bacalaureatul, la școala cantonală Solothurn. Studiul teologiei evanghelice, la Basel, Bonn și Zürich. Doctor în teologie al Universității Zürich, cu o lucrare despre "Parabolă și preoție generală. Despre relația dintre serviciul de predicare și opera narativă la Jeremias Gotthelf". Până în februarie 1966, preot la Biserica predicatoare din Zürich. De atunci, colaborator la Fundația Diakoniewerk Neumünster, Zollikon, de lângă Zürich.

Ulrich Knellwolf s-a impus ca autor de literatură cu cele trei romane polițiste Roma Termini (1992), Moarte în Sils Maria (1993) și Reuniunea de clasă (1995), apărute la Editura Die Arche.

Pr. Ștefan Lupu

* * *

O lume destrămată: găsindu-l pe Dumnezeu când viața nu are sens
Mike Schmitz, Ed. "Sapientia", 2021, ISBN 978-606-578-467-3, 14Ś20 cm, 64 p., 10 lei

Adam, Eva & urmașii: 16 cazuri penale biblice
Ulrich Knellwolf, Ed. "Sapientia", 2021, ISBN 978-606-578-463-5, 14Ś20 cm, 80 p., 10 lei

* * *

Aceste cărți, în limita stocului disponibil, pot fi procurate prin comandă (cu plata taxelor aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

*

De la Librăria "Sapientia":

  • prin poștă: Librăria "Sapientia", Str. Th. Văscăuțeanu, nr. 6; 700462-Iași
  • prin e-mail: sapientia@itrc.ro
  • prin telefon: 0754.826.814
  • prin website (online): www.editurasapientia.ro sau www.librariasapientia.ro
  • direct din Librăria "Sapientia" din Iași (incinta Institutului Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iași)
  • sau la librăriile catolice partenere

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 1281.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat