Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Sapientia": MicroSchimbări. Transformă-ți viața pas cu pas

La Editura "Sapientia" a apărut recent cartea MicroSchimbări. Transformă-ți viața pas cu pas, scrisă de Gary Jansen, și tradusă în limba română de Ioana Barcan. Cartea apare în colecția "Spiritualitate", în formatul 14Ś20 cm, are 98 pagini și poate fi procurată de la Librăria "Sapientia" (www.librariasapientia.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 15 lei.

Această carte este despre transformarea spirituală. Ca scriitor și editor, am petrecut mai mult de zece ani lucrând cu unii dintre cei mai mari îndrumători spirituali ai timpului nostru - de la papi la preoți, călugări, guru, oameni de știință sau experți în dezvoltare personală - și căutând în propria mea viață pe "Dumnezeu în toate lucrurile", după cum ar spune Sfântul Ignațiu. Am ajuns să observ că totul are o componentă spirituală: serviciul nostru, familia, relațiile, suferința, finanțele, sănătatea, emoțiile, dezamăgirile, bucuriile și tristețile. Iubirea pe care o simți pentru soțul sau soția ta este spirituală. Teama pe care o simți când vezi extrasul de cont este spirituală. O sarcină neașteptată este spirituală. Anxietatea pe care o simți când te îngrijorezi pentru fiul tău adolescent și prietenii lui este spirituală, și la fel sunt relațiile uneori tumultoase pe care le ai cu prietenii și colegii tăi. Există un element spiritual chiar și într-un conflict politic, în revoluțiile sociale, în mediul înconjurător, până și în acel nemernic de la magazin care te-a lovit cu căruciorul și apoi a fost nepoliticos cu vânzătorul trudit de la casă. După cum ne învăța Sfântul Ignațiu, viața spirituală nu este ceva separat de realitatea noastră zilnică: ea este în tot ceea ce ne înconjoară și în toți cei pe care îi întâlnim. Deci până și micile schimbări pe care le facem în viața noastră exterioară - de exemplu, cât de mult dormim sau cum reacționăm la problemele de la serviciu sau de acasă - pot avea un mare impact în viața noastră interioară. Și viceversa.

Am scris această carte într-un mod accesibil tuturor cititorilor, indiferent de fundalul lor religios sau spiritual (sau lipsa acestora). Cu alte cuvinte, am încercat să limitez referințele la Dumnezeu, deși Dumnezeu nu este niciodată departe de intenția mea (și să fim sinceri, încă a mai rămas mult Dumnezeu în aceste pagini). Sfântul Ignațiu, muza acestei cărți și a aproape tot ce am scris vreodată, spunea că pentru a avea o viață împlinită trebuie să căutăm sacrul din toate lucrurile, chiar și din lucrurile mărunte care alcătuiesc viața noastră. În modul în care răspundem unui zâmbet, cum vorbim cu un copil, sau cum ne purtăm cu animalele noastre de companie, Dumnezeu este mereu acolo, mereu prezent în tot ceea ce facem sau nu facem. Încercând să încorporez spiritualitatea ignațiană sau spiritualitatea vieții de zi cu zi în felul în care lucrez și îmi întemeiez familia, am observat ce roade poate avea atenția la lucrurile mărunte, ce putere au schimbările mici. Cartea aceasta te încurajează să consideri câteva lucruri pe care poate le iei de-a gata și să faci schimbări mici, simple, treptate - MicroSchimbări - care în timp pot duce la transformări radicale în mintea, trupul și sufletul tău. Cu toate acestea, MicroSchimbările nu se fac fără efort. Ca orice altă schimbare pozitivă din viața noastră, MicroSchimbările necesită timp și dedicare.

Pentru a vă ajuta, vă voi oferi sfaturi practice, idei, exemple personale și ceea ce-mi place să numesc "trucuri pentru viața spirituală". Scopul acestei cărți este să vă asiste în a contempla acest dar minunat care este viața, în a privi lucrurile mici într-un mod măreț, în a realiza fapte mărunte cu iubire mare. Și nu e nevoie decât de câteva mici schimbări în felul nostru de a privi ceea ce ne înconjoară.

Gary Jansen

* * *

MicroSchimbări. Transformă-ți viața pas cu pas
Gary Jansen, Ed. "Sapientia", 2021, ISBN 978-606-578-451-2, 14Ś20 cm, 98 p., 15 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurate prin comandă (cu plata taxelor aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

*

De la Librăria "Sapientia":

  • prin poștă: Librăria "Sapientia", Str. Th. Văscăuțeanu, nr. 6; 700462-Iași
  • prin e-mail: sapientia@itrc.ro
  • prin telefon: 0754.826.814
  • prin website (online): www.editurasapientia.ro sau www.librariasapientia.ro
  • direct din Librăria "Sapientia" din Iași (incinta Institutului Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iași)
  • sau la librăriile catolice partenere

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 1328.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat