Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura ARCB: Patru noi cărți

Cartea Confesorii nu se improvizează. Confesorul și Sacramentul Penitenței în lumina documentelor recente ale Magisteriului Bisericii, semnată de ÎPS Aurel Percă, volumul Crezul. O reflecție inedită asupra rădăcinilor credinței noastre (un dialog între Papa Francisc și preotul jurnalist Marco Pozza, pe tema Crezului), broșura Rugăciuni către Sfântul Iosif și broșura Rugăciuni către Sfânta Rita din Cascia sunt patru titluri recent apărute la Editura Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București și care pot fi cumpărate de la Librăria "Sfântul Iosif" din București, direct sau prin comandă telefonică ori online (www.librariasfiosif.ro), sau de la celelalte librării catolice din țară.

*

La Editura ARCB a apărut volumul Confesorii nu se improvizează. Confesorul și Sacramentul Penitenței în lumina documentelor recente ale Magisteriului Bisericii, semnat de Înaltpreasfinția Sa Aurel Percă, arhiepiscop mitropolit de București. Gândit în lumina documentelor recente ale Magisteriului Bisericii (după cum reiese și din titlu), acest ghid destinat preoților și seminariștilor aduce informații bogate cu privire la teme mai puțin discutate, poate chiar privite de unii ca tabu. Dincolo de frici și reticențe, punând accentul pe ceea ce înseamnă a fi un bun confesor, sacramentul Reconcilierii ni se dezvăluie drept ceea ce este el cu adevărat: un izvor al milostivirii nemărginite a lui Dumnezeu. Cartea apare în dimensiunile 13x20 cm, are 288 de pagini și costă 20 lei. Se poate achiziționa de la Librăria "Sfântul Iosif" din București, direct sau prin comandă telefonică ori on-line (www.librariasfiosif.ro).

Spovada este un sacrament incomod în ziua de astăzi, când mulți ezită să-și mărturisească greșelile "unui om". Însă rolul și misiunea preotului din confesional sunt esențiale pentru creșterea vieții spirituale, ne spune ÎPS Aurel Percă în volumul Confesorii nu se improvizează.

"Sacramentul Reconcilierii este un sacrament de vindecare. Icoana biblică care îl exprimă cel mai bine este episodul iertării și vindecării paraliticului, unde Domnul Isus se revelează ca medic al sufletelor și, în același timp, al trupurilor." (Papa Francisc)

"Preoții să nu se resemneze niciodată să vadă goale confesionalele lor, și nici să nu se limiteze să constate îndepărtarea credincioșilor de sacramentul Spovezii." (Benedict al XVI-lea)

"Preotul trebuie să fie conștient că binele sufletelor, pe care îl poate realiza prin sacramentul Spovezii, depinde în mare măsură de o bună pregătire teologică și pastorală, dar și de dăruirea sa generoasă în exercitarea acestei slujiri." (ÎPS Aurel Percă)

ÎPS Aurel Percă, născut pe 15 august 1951 la Săbăoani, județul Neamț, a urmat Institutul Teologic din Iași, fiind hirotonit preot la 29 iunie 1979. În 1983 a obținut licența în teologie patristică la Institutul Pontifical Oriental, iar în 1985, licența în teologie morală la Academia Alfonsiană, ambele la Roma.

A fost profesor de teologie morală și patrologie la Institutul Teologic și rector al Seminarului "Sfântul Iosif" din Iași. La 1 august 1994 a fost numit vicar general al Diecezei de Iași, iar la 29 septembrie 1999, Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea l-a numit episcop auxiliar pentru aceeași dieceză, consacrarea episcopală având loc la 8 decembrie 1999, în noua catedrală din Iași. La 21 noiembrie 2019, Papa Francisc l-a numit arhiepiscop mitropolit de București.

*

La Editura ARCB a apărut volumul Crezul. O reflecție inedită asupra rădăcinilor credinței noastre, un dialog între Papa Francisc și preotul jurnalist Marco Pozza, pe tema Crezului. Continuare a volumelor precedente dedicate rugăciunilor Tatăl nostru și Ave Maria, prezentul dialog este dedicat Crezului, ca rezumat al esenței credinței noastre. Dacă până acum am recitat această rugăciune poate mecanic, duminica, la Sfânta Liturghie, cartea Sfântului Părinte ne va ajuta să privim altfel acest "Simbol al credinței" care, până la urmă, ne definește. Asemenea celorlalte lucrări din serie, și acest volum se compune din întrebări și răspunsuri punctuale, care poate vor aduce lumină și asupra unor diverse întrebări din sufletul nostru. Volumul se încheie cu un text inedit al părintelui Pozza: pornind de la textul Crezului, autorul ne povestește cum trăiesc condamnații pe viață, de Paști, bucuria Învierii. Textul a fost tradus din limba italiană de doamna Mihaela Voicu. Cartea apare în format 13x20 cm, are 128 de pagini și costă 20 lei. Poate fi achiziționată de la Librăria "Sfântul Iosif" din București, direct sau prin comandă telefonică ori on-line (www.librariasfiosif.ro), sau de la celelalte librării catolice din țară.

După dialogurile pe tema rugăciunilor Tatăl nostru și Ave Maria, Marco Pozza și Papa Francis revin cu o nouă carte-interviu, de data aceasta despre însuși fundamentul credinței noastre, Crezul.

"Fratele meu și cu mine ne-am născut în anii '80. Nouă, generației noastre, ni s-a propus să trăim cu întrebarea: servește la ceva să crezi în Dumnezeu? În decurs de o sută de ani, la noi în casă s-a trecut de la atârnarea icoanei lui Isus până și în grajduri, în semn de protecție, la punerea lui Dumnezeu între ghilimele: cred, nu cred, de ce ar trebui să cred? Cum vedeți, Sfinte Părinte, această situație: suntem oare sortiți să fim ultimii creștini? (Marco Pozza)

De-a lungul istoriei această întrebare s-a pus adesea. Întrebarea revenea când se afirma o nouă propunere culturală. Creștinismul s-a aflat dintotdeauna pe banca acuzării. Dorința asta - de a-l nimici - se naște din faptul că pentru mulți creștinismul reprezintă o amenințare: amenințarea plămadei pentru făină, pentru pâinea care dorește să rămână nedospită. Însă noi, când recităm Crezul, îl mărturisim pe Dumnezeu în adevărul său, și în același timp vorbim și despre noi, recunoaștem ceea ce a făcut Domnul din fiecare dintre noi și din noi toți: în timp ce ne proclamăm credința, redescoperim că suntem priviți cu iubire și mântuiți, scoși din izolarea și din risipirea noastră și conduși la unitatea Trupului lui Cristos în Maica noastră Biserica. (Papa Francisc)"

Papa Francisc (Jorge Mario Bergoglio, n. 1936, Argentina) a fost ales în Scaunul Sfântului Petru la 13 martie 2013, fiind primul suveran pontif latino-american. S-a remarcat prin alegerea sa preferențială pentru săraci și prin deschiderea socială.

Marco Pozza (n. 1979, Italia) este preot, jurnalist și realizator TV. Este autorul a trei cărți-interviu cu Papa Francisc, devenite bestseller. Din 2011 este capelanul închisorii de maximă securitate Due Palazzi din Padova.

*

La Editura ARCB a apărut broșura Rugăciuni către Sfântul Iosif, care adună la un loc rugăciuni cunoscute și mai puțin cunoscute pe care credincioșii din lumea întreagă le adresează acestui mare sfânt. Pentru a ajuta rugăciunii și meditației, volumul include diverse imagini ale Sfântului Iosif, așa cum a fost el înfățișat de-a lungul timpurilor. Iar pentru a ne încuraja să trăim cu folos acest an special, la începutul volumului găsim documentul Penitențieriei Apostolice din Vatican, în care sunt prezentate clar toate indulgențele pe care Biserica le oferă, din tezaurul ei, tuturor celor care se roagă cu evlavie invocând mijlocirea Sfântului Iosif. Cartea apare în format mic, specific cărților de rugăciune (10,4x14,8 cm), are 96 de pagini și costă 7 lei. Se poate cumpăra de la Librăria "Sfântul Iosif" din București, direct sau prin comandă telefonică ori on-line (www.librariasfiosif.ro), sau de la celelalte librării catolice din țară.

În Anul Sântului Iosif, iată o carte în care veți putea găsi cele mai îndrăgite rugăciuni adresate purtătorului de grijă al Sfintei Familii.

În acest an extraordinar în care întreaga Biserică Catolică îl amintește în mod deosebit pe Sfântul Iosif, Editura ARCB vă oferă o mică culegere de rugăciuni către purtătorul de grijă al Sfintei Familii.

"Astfel, toți credincioșii vor avea posibilitatea de a se angaja, cu rugăciuni și fapte bune, pentru a obține cu ajutorul Sfântului Iosif, capul Familiei cerești din Nazaret, întărire și eliberare din gravele suferințe umane și sociale care chinuiesc astăzi lumea contemporană."

*

La Editura ARCB a apărut volumul Rugăciuni către Sfânta Rita din Cascia, o carte de rugăciuni care adună la un loc o mare diversitate de rugăciuni adresate sfintei de-a lungul veacurilor, cunoscută ca patroana cazurilor imposibile. Cartea este însoțită de imagini color care ne inspiră și ne însuflețesc rugăciunile către Sfânta Rita. Culegerea apare în format mic, specific cărților de rugăciune (10,4x14,8 cm), are 88 de pagini și costă 7 lei. Se poate cumpăra de la Librăria "Sfântul Iosif" din București, direct sau prin comandă telefonică ori on-line (www.librariasfiosif.ro).

Sfânta Rita, deși a trăit cu mai bine de cinci secole în urmă, rămâne una dintre cele mai invocate sfinte, mijlocirii ei atribuindu-se numeroase minuni.

"Numeroase minuni sunt atribuite mijlocirii ei. Rita este adesea înfățișată cu o rană sângerândă pe frunte, primită în timpul unei viziuni a lui Isus încununat cu spini. A fost canonizată de Papa Leon al XIII-lea, care i-a acordat titlul de patroană a cazurilor imposibile, fiind totodată și ocrotitoarea soțiilor și a mamelor abuzate. Trupul ei neputrezit se odihnește în Bazilica «Santa Rita» din Cascia."

Francesca Gehl

* * *

"«Confesorii nu se improvizează!» Confesorul și Sacramentul Penitenței în lumina documentelor recente ale Magisteriului Bisericii"
Aurel Percă, arhiepiscop mitropolit, Editura ARCB, ISBN 978-606-728-107-1, 13x20 cm, 288 p., 20 lei

"Crezul. O reflecție inedită asupra rădăcinilor credinței noastre"
Papa Francisc și Marco Pozza, trad. Mihael Voicu, Editura ARCB, ISBN 978-606-728-110-1, 13x20 cm, 128 p., 20 lei

"Rugăciuni către Sfântul Iosif"
Editura ARCB, ISBN 978-606-728-112-5, 10,4x14,8 cm, 96 p., 7 lei

"Rugăciuni către Sfânta Rita din Cascia"
Editura ARCB, ISBN 978-606-728-114-9, 10,4x14,8 cm, 88 p., 7 lei

* * *

Aceste cărți, în limita stocului disponibil, pot fi procurate prin comandă (cu plata taxelor aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

*

De la Librăria "Sfântul Iosif":

  • prin poștă: Librăria "Sfântul Iosif", Str. G-ral Henri Mathias Berthelot nr. 19, 010164-București
  • prin e-mail: libraria@arcb.ro
  • prin telefon: 021.201.54.75, 021.201.54.57
  • prin website (online): www.librariasfiosif.ro
  • direct din Librăria "Sfântul Iosif" din București (lângă Catedrala "Sfântul Iosif")
  • sau la librăriile catolice partenere

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 2191.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat