Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Serafica": Noi apariții editoriale și calendarul de birou 2021

La Editura "Serafica", au văzut recent lumina tiparului următoarele volume: A fi și a rămâne "doar" OM, autor pr. Bogdan-Emilian Balașcă, OFMConv; Dumnezeu este cu noi, autor Carver Alan Ames; Păstorul conectat. Preoți on-line și în parohie, autor Michele Garini, trad. pr. Ștefan Ciubotaru; Văduvia. Aspecte biblice și teologice, autor prof. Maria Rodica Tutaș (sora Angela); Hamor și Atona. Măgărușii lui Dumnezeu, autor Gina Agapie, precum și Calendarul romano-catolic de birou 2021.

***

A fi și rămâne "doar" OM: reconcilierea cu propria umanitate, autor pr. Bogdan-Emilian Balașcă, OFMConv.

Cartea apare în format 14x20 cm, are 240 de pagini și poate fi procurată de la Librăria "Sfântul Anton de Padova" din Roman (sau online www.serafica.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 20 lei.

În această toamnă, la Editura "Serafica" a văzut lumina tiparului un nou volum în Colecția de Psihologie: A fi și a rămâne "doar" OM: reconcilierea cu propria umanitate, autor pr. Bogdan-Emilian Balașcă.

După volumele "Dezvoltare personală integrală. 7 pași psiho-spirituali" și "Împlinirea eului. (Doar) 3 atitudini", părintele Bogdan-Emilian Balașcă continuă, chiar dacă într-o altă formulă, drumul spiritual pe care omul poate să-l parcurgă pentru a se redescoperi pe sine însuși și pe Dumnezeu. Fără a pierde din vedere originea divină a creației umane, volumul de față pune accent mai mult pe acele caracteristici care ne fac oameni, trasând și un drum spiritual prin care le putem valorifica. Capitolele cărții, ca și omul, evoluează firesc, pornind de la fragilitate, vulnerabilitate, ispite și răni, ajungând, în final, la adevărata reconciliere cu propria umanitate. Fiecare capitol este însoțit de o secțiune specială - exerciții de umanizare, prin care cititorul este invitat să-și evalueze raporturile cu sine, cu lumea și cu Dumnezeu.

După cum concluzionează autorul, darul de a fi om rămâne o aventură frumoasă, pentru că Dumnezeu nu a dorit altceva de la om decât ca el să fie și să rămână om, iar traseul spiritual nu poate fi complet dacă omul nu acceptă, cu seninătate, acest fapt, și nu-și trăiește viața ca o liturgie, în sensul de participare a întregii umanități la preoția lui Cristos.

***

Dumnezeu este cu noi, autor Carver Alan Ames, traducător Ileana Baciu.

Cartea apare în format 14x20 cm, are 136 de pagini și poate fi procurată de la Librăria "Sfântul Anton de Padova" din Roman (sau online www.serafica.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 15 lei.

La Editura "Serafica" a văzut lumina tiparului cartea Dumnezeu este cu noi, autor Carver Alan Ames, traducător Ileana Baciu.

După cum însuși autorul precizează, în paginile de față, cititorii vor găsi aforisme pentru un an întreg, primite de la Sfânta Treime. Acestea au fost așezate pe hârtie chiar în ziua în care au fost primite. Deși cele mai multe zile conțin câte două mesaje primite fie de la Tatăl, fie de la Fiul, fie de la Duhul Sfânt, există și zile cu un singur mesaj, Alan Ames justificând acest lucru prin faptul că unele mesaje sunt private sau nu sunt destinate publicării. Aprobate de către autoritățile bisericești, aceste "comunicări" aproape telegrafice din partea Sfintei Treimi se adresează tuturor cititorilor, indiferent de naționalitate, religie sau rang social, și abordează teme din cele mai diverse: de la iubirea aproapelui, iertarea păcatelor, credința adevărată, până la starea actuală a societății, crimă, avort și alte păcate capitale care au dus la ruinarea lumii moderne. Chiar dacă unele mesaje par apocaliptice, ele sunt însoțite și de mici linii de ghidare menite să redea speranța creștinilor în Împărăția Cerurilor și păstrarea unei vieți plină de credință.

*

Despre autor:

Carver Alan Ames s-a născut în Irlanda, în 1953. A avut o copilărie și o tinerețe agitate. S-a căsătorit cu Kathryn și s-au stabilit în Australia, unde au crescut doi copii.

În 1993, îngeri, sfinți și Preasfânta Treime au început să comunice cu el. Atunci a experimentat un fel de judecată anticipată și s-a îndrăgostit de Isus. Dintr-un bărbat violent, a devenit asemenea unui copil, simțindu-se atașat cu totul de Dumnezeu. Alan și soția sa au renunțat la ocupațiile lor, în 1996, pentru a se dedica pe deplin lucrării lui Dumnezeu, înființând asociația Touch of Heaven.

A scris numeroase cărți, precum "Through The Eyes of Jesus" [Prin ochii lui Isus] (1996), "What Is Truth" [Ce este adevărul] (2004), "The Battle for Lives and Souls" [Lupta pentru vieți și suflete] (2011) etc.

***

Păstorul conectat. Preoți on-line și în parohie, autor Michele Garini, trad. Pr. Ștefan Ciubotaru.

Cartea apare în format 12x119 cm, are 100 de pagini și poate fi procurată de la Librăria "Sfântul Anton de Padova" din Roman (sau online www.serafica.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 14 lei.

La Editura "Serafica" a văzut lumina tiparului cartea Păstorul conectat. Preoți on-line și în parohie, autor pr. Michele Garini. Această apariție editorială, surprinzătoare nu atât prin tema abordată, ci prin modul în care este tratată, ar putea fi considerată o premoniție a contextului actual generat de Covid-19, context în care rețelele de socializare au devenit un instrument aproape vital pentru transmiterea mesajului Bisericii.

Pornind încă de la titlu, părintele Michele Garini pune accent pe ideea că mediul on-line este o "turmă", care are nevoie de un păstor. Dar nu orice fel de păstor. De o fluiditate și o claritate demnă de apreciat, cartea de față poate fi considerată un mic ghid de comportament al preoților pe rețelele de socializare, punând accent pe situațiile concrete și, uneori dureroase, cu care se confruntă clericii prezenți on-line. Scrisă într-o manieră care nu lasă loc de interpretări, unii chiar putând-o considera deranjantă, cartea pune față în față două atitudini extreme: reticența totală față de mediul on-line și prezența excesivă pe rețelele de socializare (absența totală de pe internet versus goana după like-uri, profiluri false ale preoților care caută să-și ascundă identitatea versus vehemența cu care alții se implică în polemici, utilitatea mijloacelor tradiționale de comunicare versus omniprezența rețelelor de socializare). De asemenea, autorul ridică și o problemă deloc de neglijat, anume până unde poate merge evanghelizarea on-line, ce ritualuri și sacramente pot fi celebrate sau administrate pe rețelele de socializare. Paginile de față gravitează în jurul unui numitor comun, o întrebare la care fiecare preot și credincios trebuie să răspundă: cum își păstrează identitatea de preot și ce conduită trebuie să aibă un păstor pe rețelele de socializare, în contextul în care acestea preiau mesajul și îl modelează după propria viziune? Michele Garini "ridică la fileu" și o altă problemă: abundența grupurilor create de credincioși (de rugăciune, de adorație etc) și credibilitatea lor, separarea adevăratului mesaj evanghelizator de "dulcegăriile" care pot impresiona pe cei lipsiți de îndrumare spirituală. Condescent față de situațiile extreme prezentate, fără a judeca sau a pune etichete, Michele Garini, în acest context, ajunge la o singură concluzie: rețelele de socializare sunt un instrument extrem de important pentru evanghelizare, dar la rândul său, mediul on-line are nevoie de evanghelizare.

***

Văduvia. Aspecte biblice și teologice, autor prof. Maria Rodica Tutaș (sora Angela). Cartea apare în format 14x20 cm, are 120 de pagini și poate fi procurată de la Librăria "Sfântul Anton de Padova" din Roman (sau online www.serafica.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 12 lei.

La Editura "Serafica" a văzut lumina tiparului o carte care ar putea aduce o rază de lumină și speranță unei categorii de credincioși mai puțini vizibili, dar la fel de importanți pentru Biserică: Văduvia. Aspecte biblice și teologice, autor prof. Maria Rodica Tutaș (sora Angela).

Fără a-și propune a fi o carte de referință, paginile de față, care tratează o temă mai puțin obișnuită, pot deveni un reper pentru pastorația celor care și-au pierdut partenerul de viață, având ca punct de plecare activitatea misionară pe care autorul a desfășurat-o, timp de mai mulți ani, în Brazilia.

În prima parte a cărții este prezentată concepția despre văduvie în Vechiul Testament, partea a doua este inspirată de Sfântul Augustin și Sfântul Ioan Gură de Aur, doi mari teologi care oferă numeroase sfaturi și îndrumări pastorale, partea a treia este structurată pe considerațiile Sfintei Ecaterina de Siena și de experiența preotului Ronaldo Menezes, din Brazilia, referitoare la realitatea celor care se găsesc în starea de văduvie. Cartea se încheie cu mărturiile emoționante ale unor persoane văduve, atât bărbați, cât și femei, printre care și mama sorei Angela.

Volumul de față propune două modele: starea de văduvie consacrată și găsirea unui nou partener de viață, fără a trata aceste stări în mod discriminatoriu, în sensul de a stabili fără drept de echivoc ce stare e mai potrivită pentru persoanele văduve. Ambele modele sunt trecute prin filtrul credinței, militându-se atât pentru o implicare mai mare a preoților în pastorația acestei categorii de creștini cu probleme specifice, cât și pentru implicarea lor activă în viața Bisericii. Nu în ultimul rând, cartea de față poate fi și un model de conduită pentru văduve și văduvi, care, ajutați de credință, pot descoperi că văduvia nu e o fatalitate, ci un mod de a-și oferi viața lui Dumnezeu.

*

Despre autor:

Prof. Maria Rodica Tutas (Sora Angela)

Născută la Târșolț, jud. Satu-Mare (România) din părinți greco-catolici. Este călugăriță eremită (cf. CDC Can. 603). În 2004 a primit mandatul de viață misionară cultivând carisma specială: Pregătirea și Formarea Conștiinței Preoțești. Lucrează ca Profesoară la Facultatea Catolică din Belém do Pará (2019-). A fost Cadru didactic la Institutul Teologic "Bunavestire" Blaj (1997-2001).

***

Hamor și Atona. Măgărușii lui Dumnezeu, (color) autor Gina Agapie.

Cartea apare în format 20x29 cm, are 82 de pagini și poate fi procurată de la Librăria "Sfântul Anton de Padova" din Roman (sau online www.edituraserafica.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 30 lei.

La Editura "Serafica" a văzut lumina tiparului cartea de povești pentru copii "Hamor și Atona. Măgărușii lui Dumnezeu", autor Gina Agapie.

Cuprinzând 12 povestioare cu ilustrații, scrise cu o naturalețe și un umor deosebit, cartea îi invită pe copii să descopere aventurile extraordinare ale măgărușului Hamor și a măgăriței Atona, care, apropiindu-se de vârsta adolescenței, se hotărăsc să fugă de acasă și ajung În Țara Sfântă. Mai mult decât o simplă carte de povestiri, volumul de față reprezintă și un manual rafinat prin care copiii pot face cunoștință, imaginar, cu frumusețea locurilor sfinte, a sărbătorilor și obiceiurilor din Țara Sfântă, trasând, imperceptibil, și un model de comportament, în societate, pornind de la codul unui măgar educat. De asemenea, aceste pagini reprezintă și un mod inedit de a insufla copiilor dorința de a se apropia și a citi Cartea Sfântă, mai ales Vechiul Testament. Prin intermediul acestor povestioare de un farmec aparte, micii cititori vor face cunoștință cu măgăruși care au fost martori la evenimente importante din Vechiul Testament: măgărușul lui Zaharia și al Elisabetei, măgărița lui Balaam, măgărușii Maicii Domnului sau măgărușul care l-a purtat pe Isus pe străzile Ierusalimului, în ziua de Florii. Într-un mod fermecător, copiii sunt învățați că orice ființă își are rostul ei pe pământ, iar concluzia autorului reprezintă o temă de gândire surprinzătoare: dacă această carte este povestea unor măgari care și-au dorit să fie oameni, există oameni care își doresc să fie "măgari", asemenea celor din poveste.

***

Pentru cei interesați, Editura "Serafica" pune la dispoziție Calendarul de birou 2021, cu picior: format 14x20 cm, realizat în policromie pe hârtie lucioasă de 150 g, care conține duminicile, sărbătorile și sfinții pentru confesiunea romano-catolică, cu un număr de 14 file și picior de carton de 300 g, la prețul de 10 lei.

Editura "Serafica"

***

A fi și a rămâne "doar" Om

Pr. Bogdan-Emilian Balașcă, OFmConv., Editura "Serafica", 2020, ISBN 978-606-770-163-0, 14x20 cm, 240 p., 20 lei

https://www.serafica.ro/acasa/3522-a-fi-i-a-ramane-doar-om.html

Dumnezeu este cu noi

Carver Alan Ames, traducător Ileana Baciu, Editura "Serafica", 2020, ISBN 978-606-770-164-7, 14x20 cm, 136 p., 15 lei

https://www.serafica.ro/acasa/3525-dumnezeu-este-cu-noi.html

Păstorul conectat. Preoți on-line și în parohie

Michele Garini, Editura "Serafica", 2020, ISBN 978-606-770-160-9, 12x19 cm, 100 p, 14 lei

https://www.serafica.ro/carti-editura-serafica/3425-pastorul-conectat-preoti-on-line-si-in-parohie.html

Văduvia. Aspecte biblice și teologice

Prof. Maria Rodica Tutaș, Editura "Serafica", 2020, ISBN 978-606-770-152-4, 14x20 cm, 120 p., 12 lei

https://www.serafica.ro/familia-cretina/3311-vaduvia-aspecte-biblice-si-teologice.html

Hamor și Atona. Măgărușii lui Dumnezeu(color)

Gina Agape, Editura "Serafica", 2020, ISBN 978-606-770-153-1, 20x29 cm, 82 p., 30 lei

https://www.serafica.ro/carti-editura-serafica/3402-hamor-si-atona-magarusii-lui-dumnezeu-color.html

Calendar romano-catolic de birou 2021

Editura "Serafica", 2020, 14x20 cm, 14 file, 10 lei

https://www.serafica.ro/acasa/3526-calendar-romano-catolic-de-birou-2021.html

* * *

Aceste cărți, în limita stocului disponibil, pot fi procurate prin comandă (cu plata taxelor aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

*

De la Editura "Serafica":

  • prin poștă: Editura "Serafica", str. Teiului, 20; 611047-Roman (NT)
  • prin e-mail: edituraserafica@yahoo.com
  • prin telefon sau Whatsapp: 0741.120.321; 0768.192.777
  • prin website (online): www.serafica.ro
  • direct din Librăria "Sfântul Anton" din Roman (incinta Seminarului Teologic Franciscan)
  • sau la librăriile catolice partenere

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 1349.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat