Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Noutățile lunii februarie la Editura "Serafica"

În luna februarie, la Editura "Serafica" au văzut lumina tiparului: Sfântul Leonard Murialdo, un prieten al tinerilor, autori Boggio - Garuti, trad. pr. Iosif Diac, OFMConv.; Conceptualizarea și combaterea violenței. Analiza discursurilor mediatice cu privire la violența domestică din România (2017-2018), autor pr. Sergiu-Daniel Antal, OFMConv.; O credință diferită. În redescoperirea Evangheliei, autor Carmelo Dotolo, trad. pr. Eugen Blăjuț jr., OFMConv.; Calea Sfintei Cruci (tradițională), în variantă color și în variantă alb-negru.

Sfântul Leonard Murialdo, un prieten al tinerilor, autori Bogio - Garutti, trad. pr. Iosif Diac, OFMConv. Cartea apare în format 12x16,5 cm, are 94 de pagini și poate fi procurată de la Librăria "Sfântul Anton de Padova" din Roman (sau online www.edituraserafica.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 10 lei.

În luna februarie, la Editura "Serafica" a văzut lumina tiparului cartea Sfântul Leonard Murialdo. Un prieten al tinerilor, autori Boggio - Garuti, trad. pr. Iosif Diac, OFMConv. Apărută în anul în care se aniversează 50 de ani de la ridicarea lui Leonard Murialdo în rândul sfinților, cartea de față reprezintă cel mai potrivit mijloc pentru a populariza viața și opera unui preot care și-a dedicat întreaga viață tinerilor.

Spre deosebire de alte biografii ale sfinților, care se axează mai mult pe date concrete și cronologii exacte, paginile de față propun scurte pilde și istorioare, asemenea celor pe care le spun preoții în timpul predicii. Deși sunt separate, ele conturează în totalitate imaginea unui sfânt, prieten al tinerilor și a unui om care și-a dedicat întreaga viață educației și integrării tinerilor defavorizați.

Născut în 1828, într-o familie înstărită, la 16 ani, Leonard Murialdo se decide să devină preot după ce ascultă predică despre iad. În 1845 îmbracă haina de seminarist, iar în 1850 obține titlul de teolog, cu rezultate strălucite. În 1857 are o întâlnire decisivă cu Don Bosco (Sfântul Ioan Bosco), și se ocupă, pentru o perioadă, de oratoriul înființat de către acesta. Conștient că misiunea sa este aceea de a fi în slujba tinerilor, preotul Leonard Murialdo călătorește prin toată Europa, pentru a vedea diferite oratorii și colegii și modul în care se ocupă de tineri. În 1866 este numit rector provizoriu la Colegiul Artigianelii (tinerii meșteșugari), provizorat care va dura 34 de ani, până la moartea sa. Pentru inițiativele reformatoare pe care le-a avut de-a lungul vieții, este decorat cu crucea de cavaler al Coroanei Italiei. Pentru că era conștient că după moartea sa, tinerii vor avea nevoie de formatori avizați, pe 19 martie 1837 înființează Congregația Sfântului Iosif, dedicată educării și formării tinerilor, iar în 1871 fondează Uniunea Lucrătorilor Catolici.

Farmecul acestei cărți este dat de faptul că, deși par că nu se leagă între ele evenimentele din viața sfântului Leonard Murialdo, pildele și istorioarele recompun, ca un puzzle antrenant, figura unui adevărat prieten al celor defavorizați. Iar orice tânăr cititor și nu numai, dacă va citi la alegere una din povești, va simți nevoia să descopere în totalitate, viața și personalitatea Sfântului Murialdo.

* * *

Conceptualizarea și combaterea violenței. Analiza discursurilor mediatice cu privire la violența domestică din România (2017-2018), autor pr. Sergiu-Daniel Antal. Cartea apare în format 14x20 cm, are 180 de pagini și poate fi procurată de la Librăria "Sfântul Anton de Padova" din Roman (sau online www.edituraserafica.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 14 lei.

Studiul dedicat temei violenței, semnat de părintele Sergiu-Daniel Antal, vrea să fie o radiografie atentă a fenomenului violenței, poate cea mai prezentă și nerezolvată problemă din țara noastră. Ochiul critic al autorului, conștient de gradul de complexitate a problemei, vrea să-și focalizeze direcția asupra implicării instituțiilor statului și a reprezentanților societății civile, pe cale legislativă și concretă, în abordarea, cu maximă responsabilitate, a situației persoanelor implicate în ambele părți ale baricadei.

Ne aflăm în fața unei cărți, foarte bogată în informații, care încearcă să surprindă, din mai multe perspective complementare, juridică, comunicațională, socială, familială, fenomenul generalizat al violenței și percepția, în prevalență ambiguă, care există în mentalul colectiv, fapt care ar trebui să preocupe direct, în aceeași măsură, pe guvernanți și societatea civilă, în vederea eradicării, prevenirii, sancționării tuturor actorilor neglijenți, iresponsabili, lipsiți de interes, manipulatori conștienți ai adevărului, care tratează superficial sau parțial fenomenul violenței domestice.

Este o carte care merită citită cu interes, pentru că reprezintă o contribuție semnificativă la înțelegerea corectă a consecințelor negative, uneori previzibile, în multe cazuri imprevizibile, ale acestui fenomen social.

* * *

O credință diferită. În redescoperirea Evangheliei, autor Carmelo Dotolo; trad. pr. Eugen Blăjuț, OFMConv. Cartea apare în format 14x20 cm, are 236 de pagini și poate fi procurată de la Librăria "Sfântul Anton de Padova" din Roman (sau online www.edituraserafica.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 17 lei.

A văzut lumina tiparului, la Editura "Serafica", volumul intitulat O credință diferită. În redescoperirea Evangheliei, tradus de pr. Eugen Blăjuț, OFMConv. și tehnoredactat de pr. Adrian Măgdici. În cele 236 de pagini, autorul, Carmelo Dotolo, își propune să analizeze situația creștinismului în societatea contemporană și să răspundă unor întrebări și provocări ale omului timpurilor noastre. Totul, după cum se afirmă și în titlu, plecând de la redescoperirea Evangheliei. Pe parcursul celor opt capitole sunt analizate: comunicarea Evangheliei cu perspectivele sale astăzi, cheile de lectură ale epocii noastre pline de schimbări, motivațiile credinței, originalitatea Dumnezeului creștin, persoana lui Isus din Nazaret ca Mesia, misiunea Bisericii, antropologia creștină și relația creștinismului cu alte religii. A redescoperi Evanghelia înseamnă a indica drept exemplu modul inedit de a fi oameni, construind o lume în care inumanul să fie contrastat de lupta iubirii, de forța gratuității și de solidaritate cu cei care sunt privați de drepturi fundamentale. Credința îl indică pe Isus Cristos ca punct de sprijin, invitând la asumarea stilului său pentru a atinge misterul omului și misterul lui Dumnezeu.

* * *

Calea Sfintei Cruci (tradițională), în variantă color și alb-negru. Cărțile apar în format 11,5x16 cm, au 32 de pagini (varianta color) și 16 pagini (varianta alb-negru) și pot fi procurate de la Librăria "Sfântul Anton de Padova" din Roman (sau online www.edituraserafica.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 4 lei (varianta color) și 1 leu (varianta alb-negru).

Pentru a trăi cât mai bine Postul Mare, la Editura "Serafica" au văzut lumina tiparului broșurile Calea Crucii tradiționale, în variantă economică alb negru, dar și color. Pe lângă această binecunoscută devoțiune tradițională practicată în Postul Mare, varianta color mai cuprinde și Rugăciuni către Maica Îndurerată, Coronița Sfintelor Răni ale lui Isus, sau Devoțiunea celor Cinci Răni ale lui Isus.

[Editura "Serafica"]

* * *

Sfântul Leonard Murialdo, un prieten al tinerilor
Boggio - Garuti, trad. pr. Iosif Diac, OFMConv., Editura "Serafica", 2020, 12x16,5 cm, 94 p., 10 lei
https://www.edituraserafica.ro/carti-editura-serafica/c-212/sfintul-leonard-murialdo-un-prieten-al-tinerilor.html

Conceptualizarea și combaterea violenței. Analiza discursurilor mediatice cu privire la violența domestică din România (2017-2018)
Pr. Sergiu-Daniel Antal, Editura "Serafica", 2020, 14x20 cm, 180 p., 14 lei
https://www.edituraserafica.ro/carti-editura-serafica/diverse/conceptualizarea-si-combaterea-violentei.html

O credință diferită. În redescoperirea Evangheliei
Carmelo Dotolo; trad. Eugen Blăjuț, OFMConv., Editura "Serafica", 2020, 14x20 cm, 236 p., 17 lei
https://www.edituraserafica.ro/carti-editura-serafica/colectia-de-teologie/o-credin-a-diferita-in-redescoperirea-evangheliei.html

Calea Sfintei Cruci (tradițională)
Varianta color, Editura "Serafica", 2020, 11,5x16 cm, 32 p., 4 lei
https://www.edituraserafica.ro/carti-editura-serafica/rugaciunea-crestinului/calea-sfintei-cruci-tradi-ionala-color.html
Varianta alb-negru, Editura "Serafica", 2020, 11,5x16 cm, 16 p., 1 leu
https://www.edituraserafica.ro/carti-editura-serafica/rugaciunea-crestinului/calea-sfintei-cruci-alb-negru.html

* * *

Aceste cărți, în limita stocului disponibil, pot fi procurate prin comandă (cu plata taxelor aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

*

De la Editura "Serafica":

  • prin poștă: Editura "Serafica", str. Teiului, 20; 611047-Roman (NT)
  • prin e-mail: edituraserafica@yahoo.com
  • prin telefon sau Whatsapp: 0741.120.321; 0768.192.777
  • prin website (online): www.serafica.ro
  • direct din Librăria "Sfântul Anton" din Roman (incinta Seminarului Teologic Franciscan)
  • sau la librăriile catolice partenere

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 1802.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat