Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura ARCB: Patru noi cărți

La Editura Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București (ARCB) au apărut recent patru cărți: Mesaj de salut al Arhiepiscopului Mitropolit către credincioșii din Arhidieceză, de arhiep. Aurel Percă, Despre calea mistică, de Evelyn Underhill, Studia in honorem Ioan Robu cu ocazia împlinirii vârstei de 75 de ani, coordonator: pr. Wilhelm Dancă și Papa Francisc la București. Album foto color, coordonator: Cristina Grigore. Cărțile pot fi comandate de la Librăria "Sfântul Iosif" din București: www.librariasfiosif.ro.

*

Mesaj de salut al Arhiepiscopului Mitropolit către credincioșii din Arhidieceză

Scrisoarea de salut a Înaltpreasfințitului Aurel Percă adresată credincioșilor din Arhidieceza Romano-Catolică de București cu ocazia începutului slujirii episcopale. Include biografia Înaltpreasfințitului Aurel Percă și explicarea blazonului acestuia.

"Dragi frați și surori ai binecuvântatei Arhidieceze Romano-Catolice de București,

Cu imensă bucurie în inimă mă adresez vouă preaiubiților din Arhidieceza de București, în ziua în care o primesc în mod oficial și canonic spre păstorire, și mă adresez vouă folosindu-mă de cuvintele apostolului Paul: «har vouă și pace de la Dumnezeu Tatăl nostru și de la Domnul Isus Cristos. Binecuvântat să fie Dumnezeu și Tatăl Domnului nostru Isus Cristos, care ne-a binecuvântat cu orice fel de binecuvântare spirituală în cele cerești, în Cristos» (Ef 1,1-5), și «doresc mult să vă văd pentru a vă împărtăși vreun dar spiritual ca să fiți întăriți, sau mai bine pentru a fi mângâiat alături de voi prin credința comună: a voastră și a mea» (Rom 1,11-12). Când mi-a fost comunicată voința papei Francisc de a mă numi arhiepiscop mitropolit al Arhidiecezei de București, m-am gândit imediat la icoana Bunului Păstor, atât de semnificativă și plăcută, aleasă de Cristos pentru a defini persoana sa și raportul său cu noi. Păstorul cel bun, ne-a spus-o Isus, cunoaște oile sale, adică le iubește pentru că sunt ale sale, pentru că îi aparțin, și își dă viața pentru ele.

Preaiubiților, vin la voi pentru a vă cunoaște, mai precis pentru a vă iubi și pentru a vă face darul vieții mele. Voi sunteți noua mea familie! Împreună cu voi îl vom urma pe el, Păstorul cel Bun, pentru că vom recunoaște glasul său și el ne va conduce spre orizonturile nemărginite ale adevărului și ale iubirii." (ÎPS Aurel Percă)

Despre calea mistică

Volumul reprezintă un detaliat și extrem de bine documentat studiu al etapelor căii mistice, de la primele momente de conștientizare și purificare la viața unitivă. "De regulă, marile perioade de activitate mistică apar imediat după marile perioade de civilizație artistică, materială și intelectuală, pe care par să le completeze: acele izbucniri de vitalitate în care omul face noi descoperiri privind universul lui par să producă, în chip de ultim stadiu al lor, un tip de caracter eroic ce extinde aceste victorii în sfera spirituală.

Când știința, politica, literatura și artele, când dominarea naturii și ordonarea vieții au ajuns la cel mai înalt nivel al lor și produc cele mai bune opere, misticul apare în prim-plan, preia ștafeta și o duce mai departe. E ca și cum el ar fi cea mai frumoasă floare a umanității, rezultatul la care a țintit fiecare mare perioadă creatoare a speciei noastre." (Evelyn Underhill)

Studia in honorem Ioan Robu cu ocazia împlinirii vârstei de 75 de ani

O suită de articole dedicate Arhiepiscopului Ioan Robu de către profesorii Facultății de Teologie Romano-Catolică a Universității București cu ocazia împlinirii vârstei de 75 ani.

Papa Francisc la București

31 mai 2019, o zi istorică: papa Francisc a sosit la București, al doilea suveran pontif care ne-a vizitat țara. Albumul de față se dorește un documentar imagistic și narativ al vizitei papale în Capitală, reunind toate discursurile papei Francisc din 31 mai (de la Palatul Cotroceni, Palatul Patriarhal, noua Catedrală ortodoxă și omilia de la Sfânta Liturghie în catedrala "Sfântul Iosif"), dar și o cronologie a evenimentelor, toate ilustrate copios cu imagini publicate în premieră. O secțiune foto succintă este dedicată și celorlalte momente ale vizitei papei Francisc în România: la Șumuleu-Ciuc, Iași și Blaj.

Un capitol cu totul inedit este "România frumoasă, frumoasă, frumoasă". Papa Francisc a fost impresionat de peisajul românesc și a vorbit despre el în mai multe rânduri, după vizita sa în România. La scurt timp după încheierea vizitei, o echipă de fotografi a pornit pe traseul parcurs de Papa Francisc prin Transilvania, în drumurile sale cu mașina spre Șumuleu-Ciuc, Blaj, Sibiu, pentru a surprinde "ce a văzut papa". Încă un motiv să ne bucurăm pentru aceste momente providențiale și să ne propunem "să mergem împreună".

*

Mesaj de salut al Arhiepiscopului Mitropolit către credincioșii din Arhidieceză. Începutul slujirii arhiepiscopale, București, 11 ianuarie 2020
Arhiepiscop Aurel Percă, Ed. ARCB, 2020, ISBN 978-606-728-088-3, 11,5x20 cm, 16 p., ediție capsată, cu ilustrații color, 5 lei

Despre calea mistică
Evelyn Underhill (traducător: Eugenia Oprescu), Ed. ARCB, 2020, ISBN 978-606-728-089-0, 15x21 cm, 408 p., cu index de nume proprii, 35 lei

Studia in honorem Ioan Robu: cu ocazia împlinirii vârstei de 75 de ani
Wilhelm Dancă (coord.), Ed. ARCB, 2019, ISBN 978-606-728-087-6, 14,5x20,4 cm, 464 p., 30 lei

Papa Francisc la București. Album foto color
Cristina Grigore (coord.), Ed. ARCB, 2019, ISBN 978-606-728-078-4, 24x22 cm, 256 p., 100 lei

* * *

Aceste materiale, în limita stocului disponibil, pot fi procurate prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 2474.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat