Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Noutăți de la Editura ARCB

Editura ARCB vă invită la cea de-a XXVI-a ediție a Târgului Internațional de Carte GAUDEAMUS , care va avea loc în "casă nouă" în Pavilionul B2 al Complexului Romexpo, între 20 și 24 noiembrie 2019. Programul de vizitare va fi zilnic între orele 10.00 și 20.00.

Oferta 2019 a Editurii ARCB va consta în 14 titluri noi și 6 reeditări.

Joi, 21 noiembrie, ora 18, la standul editurii, Pr. Marius Taloș SJ va vorbi despre volumele: J. Augustine Wetta, Scara umilinței. Ghid în 12 trepte cu Sfântul Benedict pentru dobândirea adevăratei stime de sine, și Papa Francisc, Venite Adoremus. Spre Crăciun cu Papa Francisc. Va fi, de asemenea, prezentat volumul In sinu Jesu. Când Inima vorbește inimii. Jurnalul unui preot la rugăciune, scris de un călugăr benedictin anonim.

Sâmbătă, 23 noiembrie, orele 11.00-11.30, la Spațiul de evenimente "Mircea Sântimbreanu", în cadrul retrospectivei Papa Francisc în România - ecouri editoriale, Părinții Wilhelm Dancă, Lucian Dîncă AA și Tarciziu Șerban vor prezenta volumele: Papa Francisc, Rugăciunea, suflu de viață nouă (cu prefața Patriarhului Moscovei, Kiril); Să ne rugăm cu Fericitul Vladimir Ghika. Rugăciuni - novene - acatiste; Piero Coda "Biserica este Evanghelia". La izvoarele teologiei Papei Francisc; Marcel Nuesch - Bruno Chenu, Pe tărâmul teologiei. Oameni și curente; Alexandre Awi Mello, "Maria - e Mama mea!" Întâlniri ale Papei Francisc cu Maica Domnului, și Feliciano Innocente, Papa Francisc - Papa Fericirilor evanghelice.

Ca și în anii anteriori, Editura ARCB (www.editura-arcb.ro) va expune împreună cu Editura "Sapientia". În acest an ne găsiți la standul 191.

Titlurile vor fi disponibile atât la standul editurii, cât și la Librăria "Sfântul Iosif", www.librăriasfiosif.ro.

1. Papa Francisc, Rugăciunea, suflu de viață nouă;
cu prefața Patriarhului Moscovei, Kiril

ISBN 978-606-728-082-1, 14x21 cm, 160 p., 20 lei

Volumul Rugăciunea, suflu de viață nouă reunește cele mai semnificative cuvinte ale Papei Francisc cu privire la rugăciune, pentru a-i ajuta pe creștini să trăiască o relație personală cu Domnul. Un loc special este rezervat catehezelor ținute de Papa despre rugăciunea Tatăl nostru la audiențele generale de miercuri.

În prefață, Patriarhul Moscovei, Kiril, arată armonia profundă dintre catolici și ortodocși în trăirea dimensiunii creștine a întâlnirii cu Domnul; de fapt, prin comuniunea întru Duhul Sfânt, chiar și atunci când mă rog în intimitatea camerei mele, întreaga Biserică și lumea sunt cuprinse în rugăciunea mea.

Cartea se încheie cu un text inedit al Papei Francisc despre rolul și "locul" rugăciunii în viața creștină. Este viața nouă, primită la Botez, prin care am devenit cu adevărat copiii Tatălui ceresc.

"Viața noastră arată ca o clepsidră. În partea de sus e viața noastră de zi cu zi: când facem un act de iubire sau când renunțăm din iubire la pretențiile noastre, un bob din viața noastră se mută în partea de jos a clepsidrei, care este viața veșnică, unitatea cu Domnul și cu frații noștri. Câte un pic, câte un pic, tot ceea ce suntem poate trece de cealaltă parte.

Anii trec, atâtea lucruri se schimbă, fizic ne deteriorăm, și totuși ceea ce am folosit pentru iubire nu a dispărut în neant, ci e ca și cum a trecut în Domnul. De fapt, ceea ce trece prin strâmtoarea morții - ca prin gâtuitura clepsidrei - în unirea cu Cristos nu dispare, nu se anihilează, ci este bine primit, reînnoit și viu în Domnul." (Papa Francisc)

2. Papa Francisc, Venite Adoremus. Spre Crăciun cu Papa Francisc
ISBN 978-606-728-079-1, format A6, 64 p., cu ilustrații color, 7 lei

O culegere ilustrată de meditații pentru perioada Adventului. Papa Francisc ne însoțește, în drumul nostru spre Crăciun, cu un gând pentru fiecare zi, astfel încât să putem întâmpina cu bucurie Nașterea Domnului.

3. Piero Coda, "Biserica este Evanghelia". La izvoarele teologiei Papei Francisc.
Colecția "Cultură & Societate" nr. 9
ISBN 978-606-728-077-7, 14x21 cm, 120 p., 28 lei

În învățătura Papei Francisc apare deja ca punct de reper ceea ce au proclamat atât Magisteriul conciliar cât și teologia recentă, și anume că doctrina nu este și nu poate fi străină de ceea ce numim pastorație. Adevărul pe care Biserica este chemată să-l păzească este cel al Evangheliei lui Cristos, care trebuie transmis oamenilor din orice loc și din orice timp. De aceea, misiunea magisteriului eclezial este și aceea de a favoriza comunicarea Evangheliei. Astfel, teologia nu se va putea reduce niciodată la un exercițiu aseptic de birou, desprins de viața poporului lui Dumnezeu și de misiunea de a-i ajuta pe bărbații și femeile timpului ei să se întâlnească cu noutatea perenă și inepuizabilă a Evangheliei lui Isus. (Roberto Repole, coordonatorul colecției "Teologia fundamentală a Papei Francisc")

Piero Coda, preot italian născut la Cafasse în 1955, este decanul Institutului Universitar Sophia, unde predă teologie și ontologie trinitară. A absolvit filozofia la Universitatea din Torino și teologia la Universitatea Laterană Pontificală din Roma. Angajat în dialogul interdisciplinar și interreligios, este membru al Comisiei teologice internaționale, al Comisiei mixte internaționale pentru dialogul teologic dintre Biserica Catolică și Biserica Ortodoxă, al Academiei Pontificale de Teologie, al Asociației Teologice Italiene și al Comitetului Conferinței Episcopale Italiene pentru studii superioare de teologie și științe religioase.

4. Marcel Neusch, Bruno Chenu, Pe tărâmul teologiei. Oameni și curente.
Colecția "Cultură & Societate" nr. 10.
ISBN 978-606-728-081-4, 14x21 cm, 240 p., 28 lei

Teologia a fost considerată multă vreme un tărâm secret, o proprietate privată, iar neinițiații preferau să rămână la distanță. Astăzi, sute de laici caută o formare creștină la înălțimea formării lor general umane. Creștini tot mai numeroși cer să li se deschidă porțile teologiei. Pentru un public neinițiat, însă doritor să cunoască ideile fundamentale ale timpurilor noastre, cartea de față trasează căi limpezi de acces pentru a descoperi lucid ce înseamnă Evanghelia lui Isus Cristos când ea atinge însuși sensul existenței noastre.

Marcel Neusch (1935-2015), preot asumpționist și profesor la Institutul Catolic din Paris, a colaborat la ziarul La Croix, unde a asigurat cronica de filosofie și de teologie. A animat nenumărate sesiuni de formare pe teme teologice, predilecția lui fiind Sfântului Augustin. A lăsat în urma lui o lucrare teologică pe care puțini o pot egala într-o viață de om.

Bruno Chenu (1942-2003), preot asumpționist, profesor la Facultatea de Teologie din Lyon și director literar la Editura Centurion. Centrele lui de interes erau Biserica, ecumenismul și teologiile de pe continentul african. Membru al Comisiei franceze Justice et paix, a făcut parte din grupul teologilor ecumenici numit "Groupe des Dombes", contribuind astfel la demersul teologic al apropierii dintre creștinii catolici și cei protestanți.

5. Papa Francisc, Pelerin și frate. Papa Francisc în România: discursuri, mesaje, Omilii
ISBN 978-606-728-085-2, 11,5 x 20 cm, 112 p., 7 lei

Sunt convins că meditând îndemnurile Papei Francisc, rostite cu ocazia vizitei sale în România și cuprinse în această broșură, putem descoperi secretul bucuriei de a merge împreună în Biserica noastră, în relațiile cu alte confesiuni, în familiile noastre, ca și în lumea politică și economică.

+ Ioan Robu
Arhiepiscop Mitropolit de București

6. Să ne rugăm cu Fericitul Vladimir Ghika. Rugăciuni - novene - acatiste
ISBN 978-606-728-080-7, format A6, 96 p., 10 lei

Culegerea reunește rugăciuni adresate Fericitului Vladimir Ghika, precum și rugăciuni compuse de însuși Monseniorul. Volumul este îmbogățit cu o colecție de gânduri ale Fericitului Vladimir pe tema rugăciunii. O secțiune aparte este dedicată Novenei de discernământ, compusă de părintele francez Pierre Brun-Le Gouest, folosită deja cu multe roade spirituale.

Cuvânt înainte

Monseniorul Ghika este o imagine strălucită de suflet consacrat pe care Domnul ni l-a dăruit nouă, Bisericii, deci și țării, ca să rămână prin viața, crucea și martiriul lui pildă vie pentru timpul său și pentru timpurile care vor veni. Când la 50 de ani a devenit preot, avea deja în urma sa o mare parte din viața în care nu numai că a simțit iubirea și îndurarea lui Dumnezeu, dar le-a și vestit pe acestea în fel și chip, devenind el însuși imagine vie a iubirii și îndurării divine. Când a început, ca preot, să celebreze Liturgia Euharistică, trecuse deja de nenumărate ori prin taina liturgiei aproapelui.

În drum spre inima altarului de Jertfă Euharistică, Mons. Ghika purta în suflet multe taine din inimile oamenilor pe care i-a întâlnit, i-a învățat, i-a sfătuit, i-a mângâiat și binecuvântat, fiind pentru toți, săraci și bogați, sfinți sau păcătoși, sănătoși sau bolnavi, mari sau mici, sare a pământului și lumină purtătoare spre mântuire.

Drumurile lui prin lume au fost întotdeauna planificate și străbătute nu de calcule sau interese omenești, ci de căutări continue ale voinței lui Dumnezeu, care inspiră omului consacrat Lui gânduri și proiecte care uimesc și care descoperă în cel ales de Dumnezeu adânci trăiri de rugăciune și veghere, de intuiții ale credinței și de jertfiri inspirate de iubirea de Dumnezeu.

Dacă s-ar apuca cineva să traseze liniile distanțelor străbătute de Monseniorul Ghika, ar ajunge, nu în prea mult timp, să ne dea imaginea clară a kilometrilor parcurși de acest mare apostol; a încerca însă să cuprinzi cât de cât "zonele" universului scrutat de gândurile inimii și minții Monseniorului mi se pare a îndrăzni prea mult, chiar dacă impresionantul număr al cugetărilor pe care ni le-a lăsat ne-ar da o oarecare idee. Personal, mi se pare că Monseniorul Ghika a fost un ales special, un consacrat al tainei lui Dumnezeu, al tainei lumii și al tainei omului, spirit în continuă căutare și în neîncetată descoperire a lucrării lui Dumnezeu, statornic lucrător la mântuirea proprie și la mântuirea aproapelui. Așa îmi explic numărul mare al convertirilor, grija deosebită și gingașă pentru bolnavi, căutarea celor însingurați și departe de Dumnezeu. Toate acestea formau și crucea pe care zilnic o purta Monseniorul Ghika, maestru în a privi pământul ca să vadă cerul, expert în ale omului, prin apropierea intimă de taina prezenței lui Dumnezeu.

A iubit cu pasiune Biserica universală și Biserica locală, iar această iubire i-a făcut crucea mai grea. Dragostea de Biserică l-a ținut pe loc în România atunci când ar fi putut să plece din țară și astfel să evite închisoarea. Rămânând însă aici, s-a dedicat apărării credinței și Bisericii, și aproape de vârsta de 80 de ani a fost închis la Jilava, unde multe alte persoane consacrate au suferit persecuția comunistă. Și acolo, între zidurile închisorii unde avea să-și consume jertfa martirică, Monseniorul Ghika a dat strălucire consacrării sale aducând seninătate și speranță în inimile celor închiși, anchetați și torturați.

Sper ca aceste rugăciuni și meditații ale Monseniorului să aducă celor care le vor folosi spre creșterea lor spirituală seninătatea, dar și curajul vieții inspirate de prezența sublimă a Mântuitorului în Taina Euharistică.

+ Ioan Robu,
Arhiepiscop Mitropolit de București

7. J. Augustine Wetta, O.S.B, Scara umilinței. Ghid în 12 trepte cu Sfântul Benedict pentru dobândirea adevăratei stime de sine
ISBN 978-606-728-076-0, 12,5 x 20 cm, 184 p., cu ilustrații color, 28 lei

Scara umilinței este un ghid menit să aducă un antidot la epidemia de stres și depresie care bântuie astăzi mai ales printre tineri. Cartea se bazează pe Regula compusă de Sfântul Benedict în îndepărtatul secol al VI-lea. Poate însă o astfel de înțelepciune străveche să se traducă în sfaturi pentru oamenii zilelor noastre, deși Sf. Benedict folosește un limbaj medieval, iar principalii săi fani sunt călugări și călugărițe care trăiesc între ziduri de mănăstire?

Cu candoare, umor și o interpretare originală a artei clasice, autorul extrage din Regula Sfântului Benedict doisprezece pași care urcă treptat către aflarea păcii interioare. Astfel expusă, metoda benedictină se poate aplica oricărei vieți, indiferent de ambient.

Pornind de la propriile experiențe, Părintele Augustine explică treaptă cu treaptă cum să ne recăpătăm echilibrul într-o lume deprimantă. Fiecare capitol cuprinde ilustrații din marea artă monastică, la care autorul a adăugat mici înflorituri moderne pline de tâlc și haz. O combinație cuceritoare, care sigur îl va feri pe cititor de ispita de a se lua prea tare în serios. Iar acesta este deja primul pas nu numai către umilință, ci și către autentica stimă de sine.

J. Augustine Wetta, călugăr benedictin la Abația Saint Louis, SUA și capelan la Saint Louis Priory School, predă mai multe materii și este antrenor de rugby. Îi place să se descrie drept o persoană care, în timpul liber, supervizează echipa de jonglerie, cultivă plante carnivore, crește furnici și face surfing.

Aprecieri critice

"Cultura seculară se dă în vânt după lucruri de la mănăstiri: bucate călugărești, leacuri naturiste, metode de calmare prin meditație etc. Dar suflul vieții benedictine este smerenia. Cartea de față, aparent scrisă pe un ton lejer, distractiv, ne oferă de fapt o serie de contraste edificatoare ce fac din umilință o trăsătură de râvnit, chiar și azi." - Dom Christopher Jamison, călugăr, scriitor și prezentator media

"Asemenea lui C.S. Lewis, autorul deține rarul talent de a lua idei profunde și a le transpune într-un limbaj pe înțelesul tuturor. Mulți au încercat să facă asemenea lui Lewis, dar, dintre cei care au reușit, Părintele Augustine este cel mai bun." - Walter Hooper, consilier literar, Fundația C.S. Lewis

"Organizația mea a lucrat cu mii de adolescenți și tineri. Știu cât de mari sunt pentru ei provocările la adresa stimei de sine. Cartea Părintelui Augustine e un bun medicament. Este înțesată cu idei practice și relevante, bazate pe o regulă care trece constant toate probele, de 1.500 de ani încoace." - Curtis A. Martin, Fondator și CEO, FOCUS

"Cu căldură, iscusință și onestitate, Scara umilinței deschide o fereastră fascinantă către metoda monahală, arătând cum înțelepciunea Sfântului Benedict ne ajută să ne găsim libertatea în Cristos, oriunde ne-am afla." - Dawn Eden, autor, Remembering God's Mercy

8. Un călugăr benedictin, In sinu Jesu. Când Inima vorbește inimii. Jurnalul unui preot la rugăciune
ISBN 978-606-728-084-5, 13 x 20 cm, 464 p., în curs de apariție

Aprecieri critice

O carte-jurnal fascinantă, în care descoperim dialogul și relația de nespusă prietenie, iubire, adorație și încredere care se clădește între un suflet și Isus Cristos, relație la care Dumnezeu cheamă toate sufletele. Un preot-călugăr benedictin, stând zi de zi în fața Sfântului Altar, își notează cu fidelitate trăirile din rugăciune și intră tot mai profund în misterul iubirii personale și unice a lui Cristos pentru fiecare dintre noi. Autorul cărții In sinu Jesu a ales să rămână anonim; parcurgând jurnalul, vom înțelege de ce.

In sinu Jesu a schimbat și continuă să schimbe viața spirituală a mii de oameni din întreaga lume. Tradusă în română, franceză, germană, spaniolă, portugheză și cehă. În pregătire, traduceri în italiană, poloneză și rusă.

***

In sinu Jesu arată harurile pe care un preot le-a experimentat în viața sa, prin puterea vindecătoare și întăritoare a Adorației Euharistice. În același timp, adresează o chemare urgentă către toți preoții - și, de fapt, către toți creștinii - ca să fie reînnoiți în sfințenie prin adorația Preasfântului Sacrament și prin consacrarea la Inima Neprihănită a Mariei, Mijlocitoarea tuturor harurilor. Speranța mea fierbinte este că In sinu Jesu va inspira mulți preoți să fie adoratori tot mai înflăcărați ai Feței Euharistice a lui Isus, și astfel să găsească puterea și curajul de a arăta Fața lui Cristos în mijlocul societății noastre profund secularizate. (Cardinal Raymond Leo Burke, SUA)

***

Revelațiile private au existat încă de la începuturi în Biserică. Veridicitatea multora a fost recunoscută fie indirect, prin declararea sfințeniei protagoniștilor lor (Sfânta Brigitta a Suediei, Sfânta Margareta Maria Alacoque, Sfânta Faustina Kowalska etc.), fie direct, prin recunoașterea unor apariții precum cele de la Lourdes, Fatima ș.a.

Biserica a fost însă dintotdeauna prudentă în discernământul ei, prin aceea că nu a încurajat, dar nici nu a respins din principiu revelațiile private. Într-adevăr, Dumnezeu a spus totul în Cuvântul Său ("Revelația publică"), dar acest fapt nu exclude "revelația privată", al cărei rol este de a-i ajuta pe oameni să trăiască mai viu unele aspecte ale Revelației publice într-o perioadă anume a istoriei.

Relația unui suflet cu Cel pe care-L iubește este atât de unică, particulară și personală, încât orice comentariu din afară nu ar fi decât o profanare a intimității. Pe de altă parte, nu putem să nu constatăm în cuvintele acestui volum insistența și urgența cu care se adresează îndeosebi preoților. De ce? Pentru că trăim vremuri în care preoția noastră este subminată și am ajuns în situația de a fi nevoie să fim readuși in sinu Jesu, să fim recuperați pentru menirea pe care am primit-o de la El. (Pr. Victor-Emilian Dumitrescu)

***

Două întrebări îl pot încerca pe cititorul care vrea să intre prin lectură în mesajul cărții In sinu Jesu. Prima, cea mai la îndemână, dar și cea mai superficială, ar suna drept o nedumerire intriga(n)tă: "Cum de mai este cu putință o astfel de carte în secolul XXI, un jurnal în care autorul dispare în fața lui Isus pentru a transcrie, practic, ce-i comunică în rugăciune despre adevărata evlavie și, în ultimă instanță, despre Duh și Viață?" În schimb, abia cine are curajul celei de-a doua interogații poate aștepta deschiderea unui sens, chiar dublu, al textului și al propriei vieți: "Cum de nu ne mai îngrijim de Sfânta Euharistie și de adorarea Ei, de Inima lui Isus și a Mamei Sale, adică de ceea ce contează cu adevărat?" (Pr. Marius Taloș SJ)

9. Feliciano Innocente, Papa Francisc - Papa Fericirilor evanghelice
ISBN 978-606-728-068-5, 11,8 x 20 cm, 48 p., cu ilustrații color, 10 lei

O biografie ilustrată a Papei Francisc, însoțită de citate relevante și un tabel cronologic. Lucrarea aparține lui Feliciano Innocente, autor a peste 30 de titluri și activist social, care a lucrat timp de aproape 20 de ani pentru tinerii marginalizați, între închisoarea pentru minori și casele de tip familial. Și-a făcut studiile la Roma, la Universitatea Pontificală Gregoriană și la Universitatea Pontificală Salesiană, specializându-se în teologie dogmatică. În prezent colaborează ca redactor și scriitor cu Editura Velar.

"Fraților și surorilor, să nu ne închidem la noutatea pe care Dumnezeu vrea s-o aducă în viața noastră! Adesea suntem obosiți, dezamăgiți, triști, apăsați de greutatea păcatelor noastre, credem că nu mai putem. Să nu ne închidem în noi înșine, să nu ne pierdem încrederea, să nu ne resemnăm niciodată: nu există situații pe care Dumnezeu să nu le poată schimba, nu există păcat pe care El să nu-l poată ierta, dacă ne deschidem Lui.

[...] Primește așadar ca Isus cel Înviat să intre în viața ta, primește-l de prieten, cu încredere: El este viața! Dacă până acum ai fost departe de El, fă un mic pas: te va primi cu brațele deschise. Dacă ești indiferent, acceptă riscul: nu vei rămâne dezamăgit. Dacă ți se pare greu să-L urmezi, nu te teme, încredințează-i-te Lui, fii sigur că El ți-e aproape, este cu tine și-ți va da pacea pe care o cauți, și forța de a trăi așa cum vrea El" (Papa Francisc, Omilie, 30 martie 2013).

10. Alexandre Awi Mello, Papa Francisc, "Maria - e Mama mea!" Întâlniri ale Papei Francisc cu Maica Domnului
ISBN 978-606-728-072-2, 14x21 cm, 288 p., 28 lei

Încă de la începutul pontificatului, Papa Francisc (n. 1936, Buenos Aires) i-a surprins pe toți prin personalitatea lui simplă și cuceritoare. S-a scris mult despre el. Lipsea, totuși, analiza unei dimensiuni fundamentale a credinței și acțiunii sale pastorale, poate mai puțin perceptibilă: relația cu Sfânta Fecioară Maria. Pornind de la un interviu personal acordat Părintelui Alexandre Awi Mello, Papa descrie întâlnirile sale cu Maica Domnului, vorbește despre cum a învățat de mic s-o iubească alături de oamenii din popor, despre rugăciunile sale preferate, despre importanța sanctuarelor mariane, despre valoarea pietății populare, despre rolul femeilor în Biserică și despre alte teme de actualitate.

Părintele Alexandre Awi Mello (n. 1971, Rio de Janeiro) a fost hirotonit preot în 2001 în cadrul Institutului Secular din Schönstatt. Este licențiat în teologie la Philosophisch-Theologische Hochschule Vallendar (Germania) și doctor în mariologie la International Marian Research Institute, Dayton, Ohio. A îndeplinit funcțiile de vicar la Parohia Nossa Senhora das Dores din Santa Maria, apoi consilier al Tineretului Apostolic din Schönstatt și director național al Mișcării Schönstatt, în Brazilia. A predat teologie la mai multe universități braziliene și a condus revista Tabor. A colaborat cu Secretariatul de redacție pentru pregătirea Conferinței Episcopilor Latinoamericani de la Aparecida (2007). În mai 2017, Papa Francisc l-a numit secretar al Dicasteriului pentru Laici, Familie și Viață, din Vatican.

"Cartea este scrisă cu inima. Sunt fericit că mărturia mea a slujit pentru a da laudă Maicii noastre" - Papa Francisc

11. Angelo Giubelli, Bună dimineața! Meditații pentru un an de zile cu Padre Pio
ISBN 978-606-728-067-8, 9,4 x 11,8 cm, 96 p., 4 lei, cu ilustrații color

"Păstrează-l în inima ta pe Isus Cristos răstignit și toate poverile lumii îți vor părea trandafiri" - acesta este îndemnul lui Padre Pio cu care se deschide culegerea de meditații alcătuită de literatul italian Angelo Giubelli, fiu spiritual al lui Padre Pio. Iubitorii Sfântului de la Pietrelcina îl vor regăsi aici cu toată forța spiritualității sale, iar cei care încă nu îl cunosc vor descoperi în el un tovarăș de drum devotat.

12. Devoțiuni către Sfânta Fecioară Maria, de la Fatima
ISBN 978-606-728-069-2, format A6, 40 p., 3 lei

O culegere de rugăciuni către Inima Neprihănită a Mariei, însoțite de un scurt istoric și îndrumări practice pentru trăirea Devoțiunii celor cinci prime sâmbete din lună, așa cum a fost ea revelată Sorei Lucia de către Sfânta Fecioară Maria la Fatima în 1917, și confirmată ulterior de Domnul nostru Isus Cristos la Pontevedra în 1925.

Reeditări

13. Papa Francisc / Cardinal Jorge Mario Bergoglio, Educația - pasiune și devotament. Provocări pentru educatorii creștini
Colecția "Cultură & Societate" nr. 5, ISBN 978-606-728-071-5, 14x21 cm, 152 p., 14 lei

"Orice pas înainte, fie el și în domeniul cultural sau istoric, dacă nu se înrădăcinează în aducerea-aminte a originilor care ne dau existența, este ficțiune și sinucidere. O cultură fără rădăcini și fără unitate nu stă în picioare."

"Vedem în jur persoane a căror memorie este bolnavă, împotmolită în amintiri incapabile de a trece dincolo de prima impresie, alimentată de flash-uri și mode, de trăiri de moment, de opinii pline de suficiență ce maschează un sentiment de dezorientare."

"Educatorii creștini sunt martori în vremea post-modernității, aflată într-o tranziție care la fel de bine s-ar putea numi cultura naufragiului. Totuși, această carte nu ar trebui să ne facă pesimiști, ci dimpotrivă: aici ni se adresează o invitație, ni se propun o provocare și o vocație." (Papa Francisc)

Papa Francisc (Cardinal Jose Mario Bergoglio SJ), fiu de imigranți italieni, s-a născut în 1936 în Argentina. La vârsta de 77 de ani este ales la cârma Bisericii Catolice. În această calitate, face două gesturi semnificative: își ia numele de Francisc ("pentru cei săraci", după cum va explica mai apoi) și adoptă ad litteram mandatul cuprins în denumirea sa oficială de "Suveran Pontif". Într?adevăr, "pontif" (de la cuvintele latinești pons + facere) înseamnă "cel care face punți"... În volumul de față, pornind de la o perspectivă radical diferită de feluritele demagogii, Papa Francisc își asumă dificilul rol de mediator între actanții complexului proces de învățământ. Căci adevăratele pârghii ale schimbării sociale, spune Papa, nu sunt politica sau economia, ci educația.

14. Conciliul Vatican II (ediție revizuită)
ISBN 978-606-728-064-7, 16,5 x 23 cm, 434 p., 40 lei

15. Oficiile către Preasfânta Inimă a lui Isus
ISBN 978-606-728-066-1, A6, 32 p., 3 lei

16. Cele Cincisprezece Rugăciuni revelate de Domnul Nostru Isus Cristos Sfintei Brigitta în Biserica Sfântul Paul din Roma
ISBN 978-606-728-065-4, format A6, 24 p., 1,5 lei

17. Calea Sfintei Cruci
ISBN 978-606-728-070-8, format A6, 32 p., cu ilustrații color, 3 lei

18. Sfânta Brigitta a Suediei, Ofranda Sângelui lui Isus
ISBN 978-606-728-083-8, format A6, 12 p., 1,5 lei

Publicații periodice

19. Pro memoria. Revistă de istorie ecleziastică.
Editura ARCB, București 2019, 16,5x23,5 cm, 138 p., 16 pag. ilustrații color, 30 lei

Număr special dublu dedicat corespondenței Vladimir Ghika - Jacques Maritain. Scrisori editate și adnotate de Luc Verly, însoțite de două articole conexe semnate de editor.

20. Caietele Institutului Catolic. Fatima 100 (Anul XVI, nr. 25, 2017)
ISSN 1221-8812, 16,5 x 23,5 cm, 176 p., 30 lei

* * * * *

Coperțile acestor cărți pot fi vizualizate aici

* * *

Aceste materiale, în limita stocului disponibil, pot fi procurate prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 1275.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat