Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut revista "Lumina creștinului" pe luna noiembrie 2019

Un nou număr al revistei lunare a Diecezei de Iași, numărul din luna noiembrie 2019, vine spre cititorii ei cu articole pe o tematică variată, în care se regăsesc meditații interesante, informații din viața Bisericii Catolice, știri, materiale destinate diferitelor vârste, cu ilustrații care să facă lectura mai plăcută și mai antrenantă.

Pe copertă se poate vedea în prim plan o cruce de mormânt, iar în spate un grup de credincioși, alcătuit predominant din copii, care se roagă pentru cei răposați. Imaginea e în sine o invitație pentru toți, mici și mari, de a oferi, mai ales în această lună, rugăciunea pentru cei care au trecut pragul veșniciei și așteaptă fericirea deplină a cerului.

La pagina 2 se pot citi "Reflecții înțelepte", adunate de pr. Anton Despinescu.

Mesajul PS Iosif Păuleț pentru această lună poate fi lecturat la pagina 3, cu titlul "Luna noiembrie, luna celor vii și a celor morți". Având în vedere apropiatele alegeri prezidențiale, pr. Adrian Blăjuță creionează câteva criterii de discernământ de care trebuie să țină cont creștinii în alegerea conducătorilor, de data aceasta a președintelui. La pagina 5 se pot citi, în sinteză, subiectele care au stat în atenția Sinodului pentru Amazonia.

Într-un interviu acordat la paginile 6 și 7, PS Anibal Salda?a Santamaría, episcop de Bocas del Toro (Panama), își manifestă recunoștința că este ajutat de preoți români și în același timp își exprimă speranța că vor exista vocații în viitor. Despre vizita PS Aurel Percă la preoții și credincioșii români catolici răspândiți în Europa Occidentală puteți citi la pagina 8.

Despre un eveniment inedit: binecuvântarea orgii clasice din biserica "Sfinții Petru și Paul" din Bacău, precum și date tehnice despre acest instrument muzical vă puteți informa parcurgând pagina 9 a revistei. Pr. Claudiu Iștoc, misionar în Kenya, relatează la pagina 10 despre creșterea comunității creștine pe care o păstorește în Africa, cu încă 134 de membri. O filă din istoria Bisericii moldave oferă pagina 11, unde pr. Cornel Cadar lămurește data înființării Parohiei Horlești din județul Iași.

Pr. Petru Ciobanu permite o nouă privire în personalitatea fericitului Anton Durcovici, vorbind la pagina 12 despre valoarea rugăciunii în viața acestuia. Pr. Iosif Dorcu ne poartă spre un alt sanctuar marian, cel din Arigbo (Africa). Informații exacte despre el are pagina 13. O nouă reflecție despre iubire și importanța ei în viața de familie oferă pr. Felician Tiba la pagina 14. Copiii pot citi continuarea povestirii despre Micul Conte la pagina 15.

Tinerii sunt provocați cu articolul "Balsamul sfințeniei" la pagina dedicată lor, 17, unde pr. Felix Roca adună importante referințe despre sfințenie din exortația apostolică postsinodală a papei, Christus vivit. Aceeași tematică e păstrată la pagina 18. La pagina 19 vă întâlniți cu aceiași autori, pr. Laurențiu Dăncuță și pr. Cristian Chinez, și puteți citi despre "Resuscitarea speranței" și "Neputința umană".

Mărturia a trei seminariști care iau drumul misiunii o ilustrează pagina 20, care în formă de interviu face cunoscut mobilul alegerii pe care au făcut-o cei trei: dorința de a fi alături de oamenii din depărtare, pentru a împărtăși cu ei aceeași credință.

O sinteză cu cele mai importante știri din dieceză și din larga lume eclezială catolică oferă paginile 21-23, îngrijite de Ovidiu Bișog. Acestea sunt urmate de un articol despre conjunctivită, semnat de dr. Bianca Hanganu. La Poșta Redacției aflați mărturia unei mame într-un context pedagogic școlar românesc. Tot la această pagină găsiți explicațiile pe care pr. prof. Iosif Antili le oferă în legătură cu reacția lui Isus în cele patru evanghelii atunci când i se adresau întrebări. Noutăți editoriale citiți la pagina 26. Rebusul, "urzit" și de această dată de pr. Emanuel Imbrea, precum și pozele de pe verso încheie acest număr.

Lectură plăcută vă dorim tuturor!

Pr. Cristian Diac

* * *

Pentru abonamente la revista "Lumina creștinului" și la celelalte publicații ale Editurii "Presa Bună" consultați pagina de abonamente.

* * *

"Lumina creștinului"
Ed. "Presa Bună", ISSN 1453-3758, serie nouă, anul XXX, nr. 11 (359), noiembrie 2019, 1,5 lei

* * *

Această revistă, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 423.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat