Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Serafica" semnalează noi apariții editoriale și "Calendarul de birou 2020"

La Editura Serafica au văzut lumina tiparului: Coronița, Novena, Litania și Ora Divinei Îndurări, editor pr. Adrian Măgdici, OFMConv.; Embrionul uman, o persoană ce trebuie protejată. O analiză antropologico-etică din perspectiva Magisteriului Bisericii Catolice, autor pr. Adrian Măgdici, OFMConv.; O privire asupra speranței. De la speranța omului biblic la speranța omului din zilele noastre, autor pr. Adrian Măgdici, OFMConv.; Promisiune, autor Maria Imbrea, și Calendar Romano-Catolic de birou 2020.

*

"Coronița, Novena, Litania și Ora Divinei Îndurări", editor pr. Adrian Măgdici, OFMConv. Cartea apare în format 10x14 cm, are 32 de pagini și poate fi procurată de la Librăria "Sfântul Anton de Padova" din Roman (sau online www.edituraserafica.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 2,5 lei.

Broșura de față, reeditată la Editura Serafica, nu propune doar devoțiuni cunoscute, ci și căutarea Milostivirii lui Dumnezeu ca mod de viață. Venerarea icoanei lui Isus cel milostiv, Sărbătoarea Milostivirii lui Dumnezeu, Ora Milostivirii, alături de Coronița Divinei Îndurări, Litania și Novena Milostivirii Divine sunt promisiunile lui Isus făcute către cei care se consfințesc Milostivirii Divine pentru iertarea păcatelor și pentru a obține îmbelșugate haruri.

[Emilian Pal]

*

"Embrionul uman, o persoană ce trebuie protejată. O analiză antropologico-etică din perspectiva Magisteriului Bisericii Catolice", autor pr. dr. Adrian Măgdici, OFMConv., traducător Remus Tanasă. Cartea apare în format 13x20 cm, are 234 de pagini și poate fi procurată de la Librăria "Sfântul Anton de Padova" din Roman (sau online www.edituraserafica.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 18 lei.

La Editura "Serafica" a văzut lumina tiparului cartea "Embrionul uman, o persoană ce trebuie protejată. O analiză antropologico-etică din perspectiva Magisteriului Bisericii Catolice", autor pr. dr. Adrian Măgdici, OFMConv., traducător Remus Tanasă.

Încă de la început trebuie să subliniem faptul că ne aflăm în fața unei cărți "cu greutate", care abordează o temă controversată în lumea științifică mondială și pe care mulți se feresc să o abordeze, în contextul revoluției sexuale, a drepturilor femeii și a promovării intense a ideologiei de tip "gender". Doctor în teologie și ex-profesor la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman (unde a predat Morală fundamentală, Morală Familială, Morală socială, Morală religioasă, Etică și Bioetică), pr. Adrian Măgdici încearcă, prin perspectiva Magisteriului Bisericii să aducă lumină în ceea ce privește statutul - atât de controversat - de "persoană" a embrionului uman. Dacă prima parte a acestui volum, care este eminamente tehnică, reprezintă o sinteză a dezvoltării biologice a embrionului uman, esența studiului îl reprezintă partea a doua a cărții, care își propune să demonstreze că embrionul uman este o persoană umană reală încă de la concepere. Ombilical legată de acest aspect, partea a treia descrie, succint, pericolele care amenință viață umană încă de la concepere, abordând teme cum ar fi fertilizarea in vitro sau avortul terapeutic. Fără a se substitui cercetărilor științifice, paginile de față încearcă să ofere răspunsuri bioetice și morale la probleme în fața cărora biologia sau medicina modernă nu au găsit soluții compatibile cu demnitatea umană.

[Emilian Pal]

*

"O privire asupra speranței. De la speranța omului biblic la speranța omului din zilele noastre", autor pr. Adrian Măgdici, OFMConv. Cartea apare în format 12x19 cm, are 134 de pagini și poate fi procurată de la Librăria "Sfântul Anton de Padova" din Roman (sau online www.edituraserafica.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 12 lei.

La editura Serafica a văzut lumina tiparului o nouă carte: "O privire asupra speranței. De la speranța omului biblic la speranța omului din zilele noastre", autor pr. Adrian Măgdici, OFMConv. După cum însuși autorul explică, deși cartea apare în 2019, reflecțiile din paginile sale sunt mai vechi și reprezintă o viziune complexă asupra evoluției conceputului de speranță. În paginile de față, pr. Adrian Măgdici reușește o sintetizare erudită și elegantă a modului în care această virtute teologală se individualizează pe parcursul istoriei. O bună parte din această carte tratează speranța așa cum este prezentă în Vechiul Testament. Dacă la început, speranța era un termen oarecum nedefinit și ambiguu, având strânsă legătură cu promisiunea lui Dumnezeu făcută omului biblic (un pământ, o descendență și o asistență specială), pe măsură ce societatea evoluează, se schimbă și conceptul de speranță. S-ar putea spune că, din punct de vedere istoric, Vechiul Testament reprezintă, de fapt, istoria poporului israelit, speranța fiind aici studiată prin prisma perioadelor istorice prin care a trecut (nomadism, monarhie, perioada exilului). În Noul Testament, conceptul de speranță suferă o schimbare radicală prin apariția lui Isus Cristos, care nu promite o împărăție materială, ci aduce în prim plan termenul de viață veșnică. Autorul tratează evoluția speranței și în tradiția Bisericii, pornind de la biserica primară, continuând cu cea din Evul Mediu și oprindu-se, pe larg, la epoca contemporană și rolul speranței într-o societate lipsită de perspectivă. Interesant în această călătorie antropologico-spirituală este faptul că pr. Adrian Măgdici nu raportează speranța doar la viziunea creștină, ci și la perspectiva budistă ori viziunea grecească. Dincolo de aspectele tehnice ale acestor reflecții, cartea de față poate fi considerată un mic tratat teologic de istorie a speranței și, de ce nu, a devenirii noastre ca societate și indivizi.

[Emilian Pal]

*

"Promisiune", autor Maria Imbrea. Cartea apare în colecția "Poezii" cu formatul 11x20 cm, are 134 de pagini, și poate fi procurată de la Librăria "Sfântul Anton de Padova" din Roman (sau online www.edituraserafica.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 12 lei.

La Editura "Serafica", în colecția "Poezii", a văzut lumina tiparului un nou volum: "Promisiune", semnat de Maria Imbrea. Originară din satul Traian, comuna Săbăoani, Maria Imbrea a luat, ca mulți alți români, drumul străinătății în urmă cu mai mulți ani, iar apariția acestei cărți reprezintă îndeplinirea unei promisiuni făcute mamei sale. Prefațate de prof. Gh. A.M. Ciobanu, paginile de față propun cititorilor o incursiune candidă și onestă într-o lume interioară preponderent rurală. Într-o societate în care mulți din cei care muncesc în străinătate uită de unde au plecat și "adoptă" identități străine, Maria Imbrea face, în acest volum, un exercițiu de memorie, o reîntoarcere la origini pentru a se defini ca om și autor. Practic, fiecare poem pare să reprezinte o bornă pe un drum al înstrăinării, dacă vreți, firmiturile de pâine pe care le lasă în urmă Hansel și Gretel pentru a găsi drumul spre casă. Amintirile din copilărie, dragostea față de părinți, copii și față de Dumnezeu, introspecțiile în momente de cumpănă fac din volumul Mariei Imbrea o promisiune de ancorare puternică în țărmul propriei ființe, chiar dacă lumea de basm în care a copilărit și a crescut e pe cale de dispariție. Fără a avea pretenții academice, versurile Mariei Imbrea reprezintă și un act de curaj, pentru că puțini reușesc să-și dezgolească sufletul pe coli albe și să le trimită în lume, în speranța că se vor găsi și alte suflete care să rezoneze la sentimentele împărtășite cu simplitate și dor de oameni frumoși.

[Emilian Pal]

*

"Calendar romano-catolic de birou 2020". Acesta apare în format 14x20 cm, are 14 file prinse cu arc metalic pe suport de carton, și poate fi procurat de la Librăria "Sfântul Anton de Padova" din Roman (sau online www.edituraserafica.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 6 lei.

Calendarul de birou, cu picior: format 14 x 20 cm, realizat în policromie pe hârtie lucioasă de 150 g, care conține duminicile, sărbătorile și sfinții pentru confesiunea romano-catolică, cu un număr de 14 file prinse cu arc metalic pe suport de carton de 300 g, la prețul de 6 lei.

[Emilian Pal]

* * *

"Coronița, Novena, Litania și Ora Divinei Îndurări"
Pr. Adrian Măgdici, editor, Editura "Serafica" 2019, 10x14 cm, 32 p., 2,5 lei
https://www.edituraserafica.ro/carti-editura-serafica/devotiuni/coroni-a-novena-litania-i-ora-divinei-indurari.html

"Embrionul uman, o persoană ce trebuie protejată. O analiză antropologico-etică din perspectiva Magisteriului Bisericii Catolice"
Pr. Adrian Măgdici, traducător Remus Tanasă, Editura "Serafica" 2019, ISBN 978-606-770-132-6, 13x20 cm, 234 p., 18 lei
https://www.edituraserafica.ro/carti-editura-serafica/morala-crestina/embrionul-uman-o-persoana-ce-trebuie-protejata-o-analiza-antropologico-etica-din-perspectiva-magisteriului-bisericii-catolice.html

"O privire asupra speranței. De la speranța omului biblic la speranța omului din zilele noastre"
Pr. Adrian Măgdici, OFMConv., Editura "Serafica", 2019, ISBN 978-606-770-131-9, 12x19 cm, 134 p., 12 lei
https://www.edituraserafica.ro/carti-editura-serafica/morala-crestina/o-privire-asupra-speran-ei-de-la-speran-a-omului-biblic-la-speran-a-omului-din-zilele-noastre.html

"Promisiune"
Maria Imbrea, Editura "Serafica", 2019, ISBN 978-606-770-130-2, 11x20 cm, 134 p., 12 lei
https://www.edituraserafica.ro/carti-editura-serafica/poezie/promisiune.html

"Calendar romano-catolic de birou 2020"
Editura "Serafica", 2019, 14x20 cm, 14 file prinse cu arc metalic pe suport de carton, 6 lei
https://www.edituraserafica.ro/obiecte-religioase/calendare/calendar-romano-catolic-de-birou-2020.html

* * *

Aceste cărți, în limita stocului disponibil, pot fi procurate prin comandă (cu plata taxelor aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

*

De la Editura "Serafica":

  • prin poștă: Editura "Serafica", str. Teiului, 20; 611047-Roman (NT)
  • prin e-mail: edituraserafica@yahoo.com
  • prin telefon sau Whatsapp: 0741.120.321; 0768.192.777
  • prin website (online): www.serafica.ro
  • direct din Librăria "Sfântul Anton" din Roman (incinta Seminarului Teologic Franciscan)
  • sau la librăriile catolice partenere

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 1358.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat