Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut un nou număr al revistei "Isus, prietenul copiilor": 2 (110) pe anul 2019

Revista trimestrială "Isus, prietenul copiilor" a ajuns la numărul 110. Acest număr (2/110) se adresează tuturor copiilor dornici să descopere frumusețea credinței prin diferitele articole propuse.

Imaginea de pe coperta revistei ne amintește de frumoasa vizită a papei Francisc la noi, la Iași. Imaginea îl reprezintă pe papa Francisc ce se îndreaptă către scenă, avându-i alături pe cei patru copii proveniți din diferite centre de plasament din dieceza noastră. Un moment plin de entuziasm, chiar de 1 iunie, zi în care este celebrată și Ziua Copilului în România. Copii, îmbrăcați în port popular, l-au condus pe Sfântul Părinte papa Francisc pe scena amplasată pe esplanada Palatului Culturii.

Editorialul semnat de PS Petru Gherghel, de la pagina 3, se adresează tuturor copiilor cu ocazia frumoasei vizite întreprinse de papa Francisc la Iași, în ziua de 1 iunie. Prin intermediul acestui editorial, episcopul Petru evocă momentele de mare intensitate și de bucurie pe care papa Francisc le-a trăit în mijlocul tuturor, dar mai ales a tinerilor și a copiilor la Iași.

La paginile 4-6, în rubrica "Scriptura și viața", se află un material ce descrie evenimentul Rusaliilor, intitulat "Ce înseamnă Rusalii?"

La rubrica "Istorioare interesante", de la paginile 7-8, veți avea ocazia să cunoașteți aspecte din viața unui mare sfânt, patron și un model al preoților, Ioan Maria Vianney, paroh de Ars (Franța).

Rubrica "Personaje biblice", de la pagina 9, prezintă istoria lui Samson, un om care s-a luptat cu filistenii.

"Să cunoaștem" este titlul rubricii de la paginile 10 și 11. Această rubrică este intitulată "Vizita Sfântului Părinte la Iași" și se dorește a fi o retrospectivă a momentelor trăite alături de papa Francisc la Iași. Articolul rubricii a fost semnat de părintele Cornel Cadar.

La pagina 12, dragi copii, veți găsi cele mai frumoase gânduri ale participanților din cadrul concursului de la numărul trecut al revistei. Tot în cadrul acestei pagini veți putea afla și lista cu câștigătorii numărului trecut.

La pagina 13, veți găsi un rebus intitulat "Rebus cu ghicitori (XXII)", realizat de pr. Emanuel Imbrea, și câteva glume.

La pagina 14 veți găsi un joc plăcut în care va trebui să-i ajutați pe copii care doresc să participe la sfânta Liturghie să ajungă cât mai repede la Biserică. Tot în cadrul acestei pagini veți afla o imagine de colorat precum și rezolvarea rebusului (XXI) din numărul trecut.

Pagina 15 cuprinde întrebările a trei copii, Ionuț, Mihăiță și Ana și răspunsurile oferite de membrii redacției.

Pe coperta ultimă se află o poză cu participanții la Olimpiada Națională de Religie de asemenea, numele tuturor celor premiați.

Tuturor simpatizanților, cititorilor și prietenilor revistei "Isus, prietenul copiilor" le urăm lectură plăcută! Să aveți parte de cea mai frumoasă vacanță de vară! Nu uitați să-i provocați pe prietenii voștri să citească revista, "Isus, prietenul copiilor"! Amintiți-vă, Isus vă așteaptă să-l întâlniți și prin intermediul numerelor viitoare ale revistei! Până atunci vă dorim lectură cu folos!

Marian Păuleț

* * *

"Isus, prietenul copiilor"
Ed. "Presa Bună", ISSN 1453-4010, anul XXIX, nr. 2 (110), iunie 2019, 2,5 lei

* * *

Această revistă, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 544.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat