Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut un nou număr al revistei "Isus, prietenul copiilor": 1 (109) pe anul 2019

Revista trimestrială "Isus, prietenul copiilor" a ajuns la numărul 109. Acest număr (1/109) se adresează tuturor copiilor dornici să descopere frumusețea credinței prin diferitele articole propuse.

Imaginea de pe coperta revistei ne invită să aprofundăm tema logoului creat special cu ocazia venirii papei Francisc în România. Logoul o înfățișează pe Sfânta Fecioară Maria având brațele deschise și persoane de diferite categorii care se adăpostesc sub mantia ei. Vizita papei Francisc preia această amprentă tipic mariană, invitând la unirea tuturor sub mantia ocrotitoare a Maicii Domnului, așa cum indică mottoul "Să mergem împreună!" Sfântul Părinte însuși a îndemnat adesea la unirea diferitelor forțe, la renunțarea la egoism și la acordarea priorității binelui comun. Urmașul Sfântului Petru vine în România pentru a invita la unitate, pentru a întări în credință. Într-un context confesional divizat, apelul la unitate primește o importantă dimensiune ecumenică. Culorile utilizate în logo fac trimitere la culorile drapelului național: roșu, galben și albastru.

Editorialul semnat de PS Petru Gherghel, de la pagina 3, se adresează tuturor copiilor cu ocazia zilei lor. Prin intermediul acestui editorial, episcopul Petru îi invită pe copii să se pregătească pentru a-l întâlni pe papa Francisc, "un așa de mare și rar prieten".

La paginile 4-6, în rubrica "Scriptura și viața", se află un material ce descrie timpul petrecut de Isus în pustiu, intitulat "Isus rezistă în fața diavolului". Acest articol oferă și un mic glosar.

La rubrica "Istorioare interesante", de la paginile 7-8, veți avea ocazia să cunoașteți viața unui mare sfânt, patron și un model al preoților, Ioan Maria Vianney, paroh de Ars (Franța).

Rubrica "Personaje biblice", de la pagina 9, prezintă istoria comandantului Naaman, un om de vază ce se bucura de multă stimă din partea regelui și a slujitorilor săi.

"Să cunoaștem" este titlul rubricii de la paginile 10 și 11. La pagina 10, seminaristul Marian Păuleț ne prezintă informațiile legate de venirea papei în România prin articolul intitulat, "Papa ne va vizita!". Tot Marian, în cadrul paginii 11, ne prezintă o perspectivă a Postului Mare prin articolul intitulat "Postul Mare, un timp binecuvântat".

La pagina 12, dragi copii, veți găsi un nou concurs ce vă va motiva să ne scrieți cea mai frumoasă compunere care, desigur, ar putea fi premiată cu premii pe măsură. Tot în cadrul acestei pagini veți putea afla și lista cu câștigătorii numărului trecut. De asemenea, veți avea ocazia să citiți cea mai frumoasă compunere intitulată "Ce înseamnă Postul Mare pentru mine?", scrisă de Mădălina Andrada Sechel.

La pagina 13, veți găsi un rebus intitulat "Rebus cu ghicitori (XXI)", realizat de pr. Emanuel Imbrea, și câteva glume.

La pagina 14 veți afla o imagine de colorat și un joc nou, precum și rezolvarea rebusului din numărul trecut.

Pagina 15 cuprinde câteva gânduri de recunoștință din partea redacției ce se adresează tuturor copiilor participanți la concursul din numărul trecut. Aceste gânduri cuprind și o imagine de ansamblu a gândurilor ce au predominat aceste compuneri. Totodată pot fi citite și cele mai frumoase fragmente din aceste compuneri.

Pe coperta ultimă se află o poezie despre iertare intitulată "Câteva cuvinte de iertare".

Tuturor simpatizanților, cititorilor și prietenilor revistei "Isus, prietenul copiilor" le urăm lectură plăcută! Să avem parte de un post binecuvântat și de sărbători pascale pline de prezența Mântuitorului Înviat! Amintiți-vă, Isus vă așteaptă să-l întâlniți și prin intermediul numerelor viitoare ale revistei! Până atunci vă dorim lectură cu folos!

Marian Păuleț

* * *

"Isus, prietenul copiilor"
Ed. Presa Bună", ISSN 1453-4010, anul XXIX, nr. 1 (109), martie 2019, 2,5 lei

* * *

Această revistă, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro

* * *

Pentru abonamente la revista "Isus, prietenul copiilor" și la celelalte publicații ale Editurii "Presa Bună" consultați pagina de abonamente.


 

lecturi: 612.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat