Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut un nou număr al revistei "Isus, prietenul copiilor": 4 (108) pe anul 2018

Revista trimestrială "Isus, prietenul copiilor" a ajuns la ultimul număr pe anul 2018. Acest număr (4/108) se dorește a fi o introducere în spiritul sărbătoririi Nașterii pruncușorului Isus.

Imaginea de pe coperta revistei ne invită să actualizăm frumusețea și profunzimea acestei sărbători și în sufletele noastre. Suntem chemați să-i oferim și noi lui Isus, asemenea celor trei magi, ceea ce avem mai de preț. Dar ce putem să-i oferim pruncușorului? Putem fi siguri că bunurile acestei lumi sunt trecătoare precum fumul de tămâie, însă îi putem oferi lui Isus nemurirea sufletului nostru, ceea ce va rămâne și dincolo de moarte, un dar deosebit.

Editorialul PS Petru Gherghel de la pagina 3 se adresează tuturor copiilor care sunt invitați să se pregătească pentru a-l întâlni pe pruncușorul Isus atât în ambientul familiar, cât mai ales în acele locuri unde mai există copii săraci și neajutorați. Episcopul ne invită ca prin mici gesturi de caritate și fraternitate să-l purtăm pe Isus și să-l facem cunoscut tuturor oamenilor.

La paginile 4-6, în rubrica "Scriptura și viața", se află un mic itinerar pe care îl veți putea parcurge împreună cu cei trei magi de la Răsărit, Gașpar, Baltazar și Melchior, de unde veți afla ceea ce au trăit ei când au aflat de nașterea lui Isus, noul rege.

La rubrica "Istorioare interesante", de la paginile 7-8, veți avea ocazia să cunoașteți viața unui mare sfânt, patron și un model al preoților, Ioan Maria Vianney, paroh de Ars (Franța).

Rubrica "Personaje biblice", de la pagina 9, prezintă continuarea istoriei profetului Moise, unul dintre cei mai mari profeți și cel care l-a văzut pe Dumnezeu "față către față".

"Să cunoaștem" este titlul rubricii de la paginile 10 și 11. La pagina 10, pr. Adrian Blăjuță dorește să ne prezinte logica darului lui Dumnezeu, un dar care își menține prospețimea și actualitatea. La pagina 11, seminaristul Marian Păuleț vă va prezenta logica colindului și imaginea colindătorilor în diferitele regiuni din România.

La pagina 12, dragi copii, veți găsi un nou concurs ce vă va motiva să ne scrieți cea mai frumoasă compunere care, desigur, ar putea fi premiată cu premii pe măsură. Tot în cadrul acestei pagini veți putea afla și lista cu câștigătorii numărului trecut.

La pagina 13, veți găsi un rebus intitulat "Rebus cu ghicitori", realizat de pr. Emanuel Imbrea, și câteva glume.

La pagina 14 veți afla câteva jocuri noi, precum și rezolvarea rebusului din numărul trecut.

Pagina 15 este dedicată unui dialog cu copiii care au scris la redacția revistei. Aici pot fi citite câteva gânduri și răspunsurile la întrebările acestora.

Pe coperta ultimă se află o poezie intitulată "Să mergeți la Isus!" scrisă de pr. Cristian Diac, iar fundalul face trimitere la evenimentul istoric al nașterii lui Isus-Mesia.

Tuturor simpatizanților, cititorilor și prietenilor revistei "Isus, prietenul copiilor" le urăm lectură plăcută! Să avem parte de sărbători binecuvântate și senine! Mântuitorul Isus să se nască în sufletele și în casele noastre! Amintiți-vă, Isus vă așteaptă să-l întâlniți și prin intermediul numerelor viitoare ale revistei! Până atunci vă dorim lectură cu folos!

Marian Păuleț

* * *

"Isus, prietenul copiilor"
Ed. Presa Bună", ISSN 1453-4010, anul XXVII, nr. 4 (108), decembrie 2018, 2,5 lei

* * *

Această revistă, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro

* * *

Pentru abonamente la revista "Isus, prietenul copiilor" și la celelalte publicații ale Editurii "Presa Bună" consultați pagina de abonamente.


 

lecturi: 40.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat