Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut revista "Lumina creștinului" pe luna decembrie 2018

Luna decembrie aduce cu sine un nou număr al revistei "Lumina creștinului". Revista a ajuns la numărul 12 (348) al celui de-al XXIX-lea an, din seria nouă.

Pe prima copertă se află o imagine ce reprezintă nașterea Mântuitorului Isus Cristos la Betleem. În pagina a doua se află articolul intitulat "Crăciunul: lumină, bunătate, pace", urmată de rubrica "Mesaj terezian", cu episodul "Recunoștință". Intenția de rugăciune universală pentru această lună constă în cererea ca persoanele implicate în slujirea transmiterii credinței să găsească un limbaj adaptat contextului de astăzi, în dialogul cu celelalte culturi.

În paginile 3-4 ale revistei puteți citi un editorial intitulat "Tinerii au nevoie de sfinți care să formeze alți sfinți", semnat de PS Petru Gherghel. Pagina 5, realizată de pr. Cristian Diac, conține un interviu luat episcopului Petru Gherghel cu ocazia vizitei "ad limina apostolorum".

La paginile 6-7 găsiți un alt interviu luat părintelui Fabian Doboș, director coordonator al Departamentului de Cercetare Istorică din cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Iași.

Informații legate de vizita pe care PS Petru Gherghel a întreprins-o în Austria și Italia găsiți la pagina 8, semnată de pr. Adrian Blăjuță, iar în pagina următoare puteți citi un articol scris de pr. Cristian Diac legat de documentul final emanat de părinții sinodali cu ocazia Sinodului Tinerilor, desfășurat la Roma în perioada 3-28 octombrie.

La pagina 10 veți găsi un articol despre anul jubiliar lasallian, semnat de fr. Vicențiu Ghiurcă (FSC).

În rubrica "Istorie" puteți citi un articol semnat de pr. Cornel Cadar, intitulat "Catolicii din Moldova în timpul Primului Război Mondial (XI)", iar în rubrica "Mesajul sfinților" găsiți un articol scris de pr. Petru Ciobanu, intitulat "Numirea lui Anton Durcovici ca episcop de Iași". În rubrica "Sanctuare", pr. Iosif Dorcu publică la rândul său un articol dedicat sanctuarului Bandra din India, iar la pagina 14, dedicată familiilor, pr. Felician Tiba ne propune un articol intitulat "Le știa, dar de unde le știa?" Totodată, poate fi regăsită rubrica "Pentru copii", unde, la pagina 15, se continuă redarea istorioarei morale a lui Iosif Spillmann, "Nepotul reginei". Pagina 16 prezintă un material prelucrat de pr. Felician Tiba și intitulat "O faptă bună - un pai pentru Isus".

La pagina 17, pr. Felix Roca a semnat articolul intitulat "Forța deciziei", adresat tuturor tinerilor.

În pagina următoare, pr. Cristian Diac propune spre lectură un articol ce cuprinde trăirea mai multor persoane cu privire la sărbătoarea Crăciunului. De asemenea, la aceeași pagină veți putea citi o poezie compusă de pr. Cristian Chinez, intitulată "Crăciun deplin".

Pagina 19 vă întâmpină cu două rubrici, una semnată de pr. Laurențiu Dăncuță, iar cealaltă de pr. Cristian Chinez, ambele dorindu-se a fi o aprofundare a sărbătorii Crăciunului.

Pagina 20 găzduiește poezia pr. Cristian Diac, intitulată: "Se naște iar Isus" și un articol intitulat: "Tu... noul său Betleem", semnat de Ana Moraru.

Mai multe știri pe scurt din viața Bisericii universale, dar și din cea locală, pot fi găsite la paginile 21-23.

Pagina 24 conține curierul juridic care cuprinde întrebările adresate de cititorii revistei și răspunsurile oferite de doamna avocat Mihaela Ciobanu.

Rubrica "Poșta redacției", de la paginile 25, respectiv 26, oferă răspunsuri la întrebările adresate de cititorii revistei, fiind inclusă și explicația oferită de pr. Iosif Antili la întrebarea " Ce putem afla din Sfânta Scriptură despre data sfârșitului lumii și despre modul în care se va sfârși lumea?"

Penultima copertă oferă cititorilor formularul de abonament pe anul 2019, precum și toate informațiile necesare întocmirii acestuia, de asemenea și costurile abonamentelor pentru anul următor. Tuturor celor interesați li se aduce la cunoștință faptul că cei care până la data de 31 decembrie fac dovada achitării materialelor comandate pentru întregul an beneficiază de reduceri de 20%.

Întreaga echipă redacțională vă urează să aveți parte de un Advent rodnic, de o sărbătoare a Crăciunului binecuvântată de prezența Mântuitorului Isus Cristos în casele și în sufletele dumneavoastră, precum și de un an nou rodnic și plin de prezență divină în tot ceea ce faceți!

Vă invităm cu căldură să acordați timp lecturii spirituale, abonându-vă și citind revista "Lumina creștinului" pentru a vă îmbogăți din trăirea spirituală a Bisericii!

Marian Păuleț

* * *

Pentru abonamente la revista "Lumina creștinului" și la celelalte publicații ale Editurii "Presa Bună" consultați pagina de abonamente.

* * *

"Lumina creștinului"
Ed. "Presa Bună", ISSN 1453-3758, serie nouă, anul XXIX, nr. 12 (348), decembrie 2018, 1,5 lei

* * *

Această revistă, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 43.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat