Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Pauline": Să ne îmbrăcăm în lumină - Viața în duh, o introducere practică

La Editura "Pauline" a apărut cartea Să ne îmbrăcăm în lumină, scrisă de părintele Giuseppe Forlai. Autorul ne propune un itinerar spiritual pentru a ne trezi credința pornind de la experiența și de la înțelepciunea monastică. Cartea face parte din colecția "Cuvinte de viață", are 168 de pagini și poate fi procurată la prețul de 18 lei.

Cum să ne trezim din amorțeala în care este adesea cufundată viața noastră spirituală? Cum să ne expunem luminii harului pentru a ieși din acea credință "somnoroasă", incapabilă să confere sens trăirilor, faptelor, mișcărilor noastre lăuntrice și exterioare? Răspunsul trebuie căutat poate în incapacitatea noastră de a-i dărui Soarelui divin inima noastră în întregime, adică tot ceea ce suntem, întreg trupul nostru, toată "carnea" noastră și nu doar mintea, gândurile noastre. Despre aceasta dă mărturie înțelepciunea monastică, ce "dintotdeauna îl gustă pe Dumnezeu cu trupul pentru că măsoară timpul cu sunetul clopotului și orânduiește spațiul în jurul claustrului".

Referindu-se la învățăturile și la experiența părinților monastici, Giuseppe Forlai propune în această carte un itinerariu pentru a găsi în inimile noastre propriul claustru și propriul clopot.

Urmând îndemnul sfântului Ioan Paul al II-lea, "ut unum sint", ca cei doi să fie una, Giuseppe Forlai, prin scrierea sa, intră în spiritualitatea orientală, introducându-ne într-un spațiu care din punct de vedere spiritual și cultural ne este familiar. Prin citarea a numeroși părinți monastici, dintre care unii și români, cartea ne ajută să facem un pas înainte către unitatea cu Biserica Orientală.

Definiția pe care autorul a dat-o vieții spirituale "Cristos trăiește în noi prin Duhul Sfânt" ne conduce în inima spiritualității sfântului Paul pe care fiecare creștin este chemat s-o trăiască. Forlai îi îndeamnă pe cititori să aibă curajul de a bate la porțile Scripturilor, să le citească, să le mediteze, să se lase transformați de acestea până vor putea spune asemenea apostolului: "Nu mai trăiesc eu, ci Cristos trăiește în mine" (Gal 2,20).

Așadar cu ajutorul scrierilor părinților monastici și a textelor biblice cititorul este ajutat să refuze să facă parte din rândurile atâtor "muritori invitați - fără s-o dorească - la carnavalul unei lumi trecătoare" pentru a parcurge un itinerariu de conformare a vieții la Cristos. Pacea, vindecarea de iluzii, experimentarea milostivirii lui Dumnezeu, adevărata căință, rugăciunea, lectura Scripturii, depășirea încercărilor, libertatea sunt câteva dintre temele prin care creștinul este călăuzit pentru a se îmbrăca în Lumina divină.

Cartea are trei părți, a câte șase capitole fiecare, ce sunt autonome și complete; astfel acestea pot fi citite pe sărite, în funcție de exigențele vieții spirituale. Textul este completat de două apendice: Mica regulă de viață extrasă din discursul ascetic al sfântului Vasile cel Mare, iar cel de-al doilea despre cum să ne rugăm cu Biblia și despre examenul de conștiință.

Sr. Paula Burcă FSP

* * *

Să ne îmbrăcăm în lumină - Viața în duh, o introducere practică
Giuseppe Forlai, Ed. "Pauline", 2018, ISBN 978-973-1967-59-2, 13x20 cm, 168 p., 18 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 27.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat