Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Presa Bună": "Pentru tine, creștine"

Recent a văzut lumina tiparului cartea "Pentru tine, creștine", scrisă de profesoara Ana Bișoc. Cartea, în format A5, 102 p., cu imagini color, a fost lansată în biserica din Pașcani duminică, 7 octombrie 2018. Autoarea mărturisește încă de la început: "Credința necondiționată într-un sens necondiționat, acesta este mesajul meu către cititori". Redăm mai jos prefața care explică intenția autoarei și conținutul cărții.

Îndemn la meditație

Cartea de față adună gânduri, îndemnuri și versuri folositoare celor care le citesc. Așa se explică și titlul dorit pentru lucrare: Pentru tine, creștine.

Cititorii vor întâlni gânduri oferite cu bucurie pentru ei. Acestea pornesc dintr-o evlavie către Isus și Maica Donului și sunt rodul meditației; notează autoarea Ana Bișoc: "A medita viața lui Isus și a Maicii sale, pentru a le urma exemplul, este tot ceea ce noi putem face mai nobil, mai scump și mai folositor (p. 28) sau: "Cea mai mare străduință a noastră să fie aceea de a medita asupra vieții lui Isus. Doctrina sa prețuiește mai mult decât toate doctrinele sfinților și cine are duh va găsi mana ascunsă" (p. 74).

Meditația face ca inima să se umple și trezește dorința de a-i face părtași și pe alții de experiența trăită. În acest context, contează mai puțin ritmul versurilor sau frumusețea cuvintelor; autoarea este convinsă că ceea ce contează este credința și aceasta "nu este o idee pe care o îmbraci în cuvinte frumoase și o transmiți, ci credința este o experiență profundă a omului în raportul său cu Dumnezeu" (p. 78).

Prin urmare, paginile care urmează nu se lecturează, ci se meditează. Numai meditația poate să ducă la gândul de mulțumire față de Domnul: "Copiii lui Dumnezeu ar trebui să fie cei mai fericiți oameni din lume. Dumnezeu ne-a binecuvântat din belșug, el este plin de îndurare, dragoste și bunătate. Ar trebui să-i mulțumim lui Dumnezeu în fiecare zi pentru tot ce a făcut pentru noi" (p. 82).

Fie ca rândurile care urmează, așa cum își dorește autoarea, "să redea oamenilor un impuls spre convertire, spre libertatea spirituală" (p. 99).

Pr. Cornel Cadar

* * *

Pentru tine, creștine
Ana Bișoc, Ed. "Presa Bună", 2018, 14x20 cm, 102 p., 18 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 86.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat