Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut revista "Lumina creștinului" pe luna septembrie 2018

Luna septembrie aduce cu sine un nou număr al revistei "Lumina creștinului". Revista a ajuns la numărul 9 (345) al celui de-al XXIX-lea an, din seria nouă.

Pe prima copertă se află o imagine cu icoana Veronicăi Antal, fecioara martiră care va fi beatificată la 22 septembrie, la Nisiporești. În pagina a doua se află a opta parte din seria intitulată "Mărturisitori ai credinței creștine", care își propune să prezinte, în diferite episoade, mărturisirea credinței noastre creștine, urmată de rubrica "Mesaj terezian", cu episodul "Sufletul creștin în har, templul Preasfintei Treimi. Intenția universală de rugăciune propusă pentru această lună este pentru "tinerii din Africa".

În paginile 3-4 ale revistei se află scrisoarea pastorală a PS Petru Gherghel, intitulată "O fericită binecuvântare cerească", o scrisoare dedicată integral Veronicăi Antal, fecioara martiră ce urmează să fie declarată ca fericită. De asemenea, această scrisoare cuprinde și o dispoziție episcopală ce îi vizează pe toți preoții, persoanele consacrate și toți credincioșii diecezei. "Veronica nu este doar fiica unei familii dintr-un sat oarecare; ea a fost și rămâne fiica și bucuria unei mari familii, a Bisericii din Moldova, și iese în întâmpinarea tuturor, mai ales a tinerilor, cu farmecul credinței sale, cu simplitatea ei cuceritoare și cu forța curajului său de a-și păstra neatinsă aura sfințeniei și frumusețea curăției sufletești și trupești", sunt cuvinte din scrisoarea pastorală a Preasfințitului.

La pagina 5, pr. Adrian-Sorin Giurgi, OFMConv., oferă o serie de informații prețioase pentru pelerinii ce se vor afla la Nisiporești, în ziua beatificării. În paginile 6-7 puteți citi un interviu cu pr. Damian Pătrașcu, postulator al cauzei de beatificare, interviu intitulat "Tânăra Veronica Antal, fecioară și martiră" și consemnat de pr. Cornel Cadar. Imnul dedicat fericitei Veronica Antal este prezentat la pagina 10.

La pagina 8 puteți citi un articol scris de pr. Adrian Blăjuță despre ce a însemnat pelerinajul de anul acesta de la sanctuarul marian de la Cacica, iar în pagina următoare, pr. Cornel Cadar scrie un articol despre preoții care anul acesta împlinesc 50 de ani de preoție, printre aceștia aflându-se și ÎPS Ioan Robu.

În rubrica "Istorie" puteți citi un nou articol redactat de pr. Cornel Cadar despre catolicii din Moldova în timpul Primului Război Mondial (VIII) - seminariștii, iar în rubrica "Mesajul sfinților", pr. Eugen Răchiteanu scrie un articol în care prezintă simbolismul icoanei fericitei Veronica Antal.

La pagina 13, în rubrica "Sanctuare", pr. Iosif Dorcu propune spre lectură un articol dedicat sanctuarului marian de la Popenguine (Senegal), situat pe coasta vestică a Africii, la Oceanul Atlantic. În rubrica pentru familii puteți citi un articol intitulat "Mărturia continuă...", care este mărturia de credință a doi soți, Valeria și Mihai Pericică, care anul acesta au împlinit 25 de ani de căsătorie și care au luat parte la sărbătoarea diecezană a familiilor ce a avut loc anul acesta la Nisiporești.

Totodată poate fi regăsită rubrica "Pentru copii", unde se continuă redarea istorioarei morale a lui Iosif Spillmann, "Nepotul reginei", iar în rubrica "Pentru tineri", pr. Felix Roca publică un articol intitulat "Cultura indeciziei", La pagina 18 găsiți impresii adunate de pr. Cristian Diac de la tinerii care au participat la INTC Satu Mare.

În rubrica "Misiuni" puteți citi un interviu cu pr. Gabriel-Vasile Cimpoeșu care și-a încheiat munca misionară în Coasta de Fildeș după mai bine de 12 ani. Mai multe știri pe scurt din viața Bisericii universale, dar și din cea locală, pot fi găsite la paginile 21-23, iar Rubrica "În apărarea sănătății" ne oferă un articol intitulat "Cum dăunează fumatul". De asemenea, "Poșta redacției" de la pagina 25, oferă răspunsuri la întrebările adresate de cititorii revistei, fiind inclusă și explicația oferită de pr. Iosif Antili la întrebarea trimisă de către un cititor.

Vă invităm să citiți revista "Lumina creștinului"
pentru a cunoaște viața Bisericii
și pentru a vă hrăni din punct de vedere spiritual!

Alin-Corneliu Sabău

* * *

Pentru abonamente la revista "Lumina creștinului" și la celelalte publicații ale Editurii "Presa Bună" consultați pagina de abonamente.

* * *

"Lumina creștinului"
Ed. "Presa Bună", ISSN 1453-3758, serie nouă, anul XXIX, nr. 9 (345), septembrie 2018, 1,5 lei

* * *

Această revistă, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 39.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat