Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut revista "Lumina creștinului" pe luna iulie 2018

Luna iulie aduce cu sine un nou număr al revistei "Lumina creștinului". Revista a ajuns la numărul 7 (343) al celui de-al XXIX-lea an, din seria nouă.

Pe prima copertă se află o fotografie cu toți neoprezbiterii care au fost hirotoniți în ziua de 24 iunie 2018, la Iași, de către PS Petru Gherghel. În pagina a doua se află a șasea parte din seria intitulată "Mărturisitori ai credinței creștine", care își propune să prezinte, în diferite episoade, mărturisirea credinței noastre creștine, urmată de rubrica "Mesaj terezian", cu episodul "Încredere în Duhul adevărului".

În paginile 3-4 ale revistei se află scrisoarea pastorală a PS Petru Gherghel, intitulată "La începutul verii, la începutul vacanței". "Vacanță" este un cuvânt atât de mult iubit și folosit de toți: copii, tineri, adulți; iar odihna, o fericită ocazie de refacere a forțelor trupești și spirituale. Tuturor, vacanță plăcută și timp fericit de odihnă!, este urarea pe care ne-o adresează păstorul diecezei. Detalii despre hirotonirea celor 18 preoți la Iași, în solemnitatea Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul găsiți la pagina 5 redactată de pr. Adrian Blăjuță.

La paginile 6-7 puteți citi un interviu amplu cu pr. pr. Ciprian Antălucă, Oficiul pentru Muzică Sacră, articol intitulat "Rolul muzicii sacre în liturgie", iar la pagina următoare găsiți un articol despre sfințirea bisericii și consacrarea altarului din Stufu.

Un articol despre vizita papei Francisc la Geneva cu prilejul împlinirii a 70 de ani de la fondarea Consiliului Mondial al Bisericilor (CMB), se află la pagina 9, scris de pr. Adrian Blăjuță. PS Aurel Percă, însoțit de pr. Cristian Bîrnat, a întreprins o vizită pastorală în comunitățile romano-catolice românești din Roma în perioada 25-29 mai, iar detalii găsiți la pagina 10.

În rubrica "Istorie" puteți citi un articol scris de Prof. dr. Anton Coșa despre capela dedicată eroilor din comuna Cleja, iar în "Mesajul Sfinților", pr. Petru Ciobanu publică un articol despre Episcopul Anton Durcovici, intitulat "Prieten al sfinților".

La pagina 13 găsiți un articol scris de pr. Iosif Dorcu despre sanctuarul marian de la Mariamabad, Pakistan, iar în secțiunea "Pentru familii" puteți citi un articol realizat de pr. Felician Tiba, intitulat "Familia și splendoarea curăției". Totodată poate fi regăsită rubrica "Pentru copii", unde se continuă redarea istorioarei morale a lui Iosif Spillmann, "Nepotul reginei". În rubrica "Pentru tineri", pr. Felix Roca publica un articol intitulat "Simfonia chemărilor", iar în pagina următoare, Oficiul Național pentru Pastorația Tineretului oferă detalii cu privire la Ziua Mondială a Tineretului, ce va avea loc la anul în Panama.

În rubrica misiuni, pr. Florin-Petru Sescu scrie un articol intitulat "Toți au nevoie de binecuvântarea lui Dumnezeu". Mai multe știri pe scurt din viața Bisericii universale, dar și din cea locală, pot fi găsite la paginile 21-23, iar Rubrica "În apărarea sănătății" ne oferă un articol despre "Tuberculoza pulmonară". "Poșta redacției", din paginile 25-26, oferă răspunsuri la întrebările adresate de cititorii revistei, fiind inclusă și explicația oferită de pr. Alois Bulai la întrebarea trimisă de către un cititor.

Vă invităm să citiți revista "Lumina creștinului"
pentru a cunoaște viața Bisericii
și pentru a vă hrăni din punct de vedere spiritual!

Alin-Corneliu Sabău

* * *

Pentru abonamente la revista "Lumina creștinului" și la celelalte publicații ale Editurii "Presa Bună" consultați pagina de abonamente.

* * *

"Lumina creștinului"
Ed. "Presa Bună", ISSN 1453-3758, serie nouă, anul XXIX, nr. 7 (343), iulie 2018, 1,5 lei

* * *

Această revistă, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 27.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat