Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut revista "Lumina creștinului" pe luna iunie 2018

Luna mai aduce cu sine un nou număr al revistei "Lumina creștinului". Revista a ajuns la numărul 6 (342) al celui de-al XXIX-lea an, din seria nouă.

Pe prima copertă se află o ilustrație cu Inima Preasfântă a lui Isus, alături de un citat din "Mesajul pentru Ziua Mondială de Rugăciune pentru Sfințirea Preoților": "Dragi preoți, fie ca frumusețea acestei zile, consacrate Inimii lui Isus, să crească în noi dorința sfințeniei. Biserica și lumea au nevoie de preoți sfinți!"

În pagina a doua se află a cincea parte din seria intitulată "Mărturisitori ai credinței creștine", care își propune să prezinte, în diferite episoade, mărturisirea credinței noastre creștine, urmată de rubrica "Mesaj terezian", cu episodul "Euharistia, izvorul iubirii".

În paginile 3-4 ale revistei se află scrisoarea pastorală a PS Petru Gherghel, "Veniți după mine! Chemarea și misiunea noastră", o scrisoare adresată copiilor, preoților și cinstitorilor Inimii Preasfinte a lui Isus. Preasfințitul spune următoarele cuvinte: "Pe drept, luna iunie este luna revărsării iubirii veșnice peste sufletele celor care îl caută pe Dumnezeu și vor să fie plini de iubirea sa".

În secțiunea "Actualitate" puteți citi o scurtă prezentare a noului episcop de Timișoara, Monseniorul József-Csaba Pál, care a primit numirea din partea Sfântului Părinte Francisc la data de 16 mai. În paginile 6-7 puteți citi un interviu cu pr. Daniel Iacobuț, responsabil al Oficiului pentru Pastorația Liturgică și Sacramente, intitulat "Dumnezeu ne oferă mereu frumusețea iubirii sale", iar la pagina 8 găsiți un articol despre pelerinajul bolnavilor la Cacica, care a avut loc în ziua de 12 mai. Sora Lenuța Băcăoanu scrie un frumos articol intitulat "Jubileu în slujire" cu ocazia împlinirii a 25 de ani de slujire a unui grup de 13 surori din Institutul Diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot".

La rubrica "Istorie" puteți lectura a șasea parte a articolului scris de pr. Cornel Cadar intitulat Catolicii din Moldova în timpul Primului Război Mondial, iar în rubrica "Mesajul sfinților" găsiți articolul pr. Adrian Blăjuță despre simpozionul și Sfânta Liturghie celebrată în cinstea fericitului Anton Durcovici, cu ocazia aniversării a patru ani de la beatificarea acestuia.

La pagina 13 găsiți un articol scris de pr. Iosif Dorcu despre sanctuarul marian de la Genazzano, localitate situată la granița dintre provinciile Roma și Frosinone, la poalele Munților Prenestini, având hramul "Maica Bunului Sfat", iar în secțiunea "Pentru familii" puteți citi un articol realizat de pr. Felician Tiba, intitulat "Există bărbatul perfect?" Totodată poate fi regăsită rubrica "Pentru copii", unde se continuă redarea istorioarei morale a lui Iosif Spillmann, "Nepotul reginei". De asemenea, câteva informații despre Ziua diecezană a copilului de va avea loc anul acesta la Cleja, Parohia "Sfântul Francisc din Assisi", în ziua de 2 iunie.

La paginile 17-18 sunt puse la dispoziția cititorului 2 articole despre Ziua Diecezană a Tineretului ce a avut loc la Săbăoani. La rubrica "Misiuni" găsiți articolul pr. Florin Petru Sescu, intitulat "Acest copil are nevoie de mine, cum să-l ajut?!"

Mai multe știri pe scurt din viața Bisericii universale, dar și din cea locală, pot fi găsite la paginile 21-23, iar Rubrica "Poșta redacției", din paginile 25-26, oferă răspunsuri la întrebările adresate de cititorii revistei, fiind inclusă și explicația oferită de pr. Alois Bulai la întrebarea trimisă de către un cititor.

Vă invităm să citiți revista "Lumina creștinului"
pentru a cunoaște viața Bisericii
și pentru a vă hrăni din punct de vedere spiritual!

Alin-Corneliu Sabău

* * *

Pentru abonamente la revista "Lumina creștinului" și la celelalte publicații ale Editurii "Presa Bună" consultați pagina de abonamente.

* * *

"Lumina creștinului"
Ed. "Presa Bună", ISSN 1453-3758, serie nouă, anul XXIX, nr. 6 (342), iunie 2018, 1,5 lei

* * *

Această revistă, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat