Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut revista "Lumina creștinului" pe luna martie 2018

Luna martie aduce cu sine un nou număr al revistei "Lumina creștinului". Revista a ajuns la numărul 3 (339) al celui de-al XXIX-lea an, din seria nouă.

Pe prima copertă se află o imagine cu Veronica Antal (1935-1958), cea care va fi beatificată în curând, însoțită de citatul care ne-a rămas de la ea și pentru care este cunoscută. În pagina a doua se află a doua parte din seria intitulată "Mărturisitori ai credinței creștine", care își propune să prezinte, în diferite episoade, mărturisirea credinței noastre creștine, urmată de rubrica "Mesaj terezian", cu episodul "A recunoaște păcătoșenia". Intenția de rugăciune pentru această lună este "formarea pentru discernământul spiritual", pentru ca toată Biserica să recunoască urgența formării pentru discernământul spiritual, pe plan personal și comunitar.

În paginile 3-4 ale revistei se află scrisoarea pastorală a PS Petru Gherghel, "O floare rară pe meleagurile Moldovei Veronica Antal în Anul Tineretului", în care slujitoarea lui Dumnezeu, Veronica Antal este propusă ca exemplu de sfințenie pentru tineri, în acest an dedicat lor: "Cred că nu este doar o întâmplare faptul că o tânără creștină simplă, o laică îndrăgostită de Cristos, Veronica Antal, va fi ridicată la demnitatea de martiră a curăției și a credinței, ci este fără îndoială o chemare și un sfânt prilej de aprofundare a vocației voastre, a fiecărui tânăr, la o viață care să devină un izvor de inspirație și de ajutor pe calea desăvârșirii proprii, în mijlocul poporului lui Dumnezeu". În pagina următoare, pr. Damian-Gheorghe Patrașcu prezintă un scurt istoric al procesului de beatificare al Veronicăi Antal, precum și o scurtă biografie a sa.

În paginile 6-7 puteți citi un interviu cu pr. Mihai Percă, preot capelan al sanctuarului de la Lourdes, intitulat "Dumnezeu lucrează minunat" și consemnat de pr. Cristian Bîrnat. În pagina următoare, pr. Adrian Blăjuță, scrie un articol intitulat "Atenți la falșii profeți, care sting iubirea", în care prezintă, în mod sintetic, mesajul papei Francisc pentru Postul Mare. Pr. Eduard Patrașcu, responsabil al Oficiului pentru Pastorația Biblică, invită părinții parohi și vicari și toate comunitățile călugărești să celebreze duminica dedicată Bibliei, care va fi a IV-a duminică din Postul Mare (11 martie), cu "entuziasm și grijă pastorală", îndemnându-i pe credincioși să se raporteze cu mult curaj și în mod concret la cuvântul lui Dumnezeu. Ca moto de reflecție pentru această zi a fost aleasă provocarea din Mc 4,24: "Fiți atenți ce ascultați!"

Pr. Cristian Diac prezintă, la pagina 10, un rezumat al statisticii privind numărul catolicilor în lume, conform Anuarului Pontifical pentru anul curent. În rubrica "Istorie" puteți citi un articol semnat de pr. Cornel Cadar, intitulat "Catolicii din Moldova în timpul Primului Război Mondial (III)", iar în rubrica "Mesajul sfinților" găsiți un articol scris de dr. Dănuț Doboș, "Lupta cu uitarea", în memoria fericitului Anton Durcovici.

În rubrica "Sanctuare", pr. Iosif Dorcu publică la rândul său un articol dedicat sanctuarului de la Maipú, situat în partea de sud-vest a capitalei Santiago de Chile, a statului Chile, iar la pagina 14 dedicată familiilor, pr. Felician Tiba ne propune un articol intitulat "Ce ți-am făcut de mă lovești?" Totodată poate fi regăsită rubrica "Pentru copii", unde se continuă redarea istorioarei morale a lui Iosif Spillmann, "Nepotul reginei".

În rubrica "Pentru tineri" puteți lectura un articol scris de pr. Felix Roca, intitulat "Cineva te cheamă. Privirea înălțată", în care îi provoacă pe tineri întrebându-i despre fericire. La pagina 18, echipa "40 de zile pentru viață", ne invită să ne alăturăm și chiar să ne implicăm în această campanie aflată la cea de-a treia ediție la Iași și pentru prima oară la Roman, prin post, rugăciune și priveghere în stradă pentru apărarea vieții. Iar la pagina 19, pr. Laurențiu Dăncuță scrie un articol intitulat "Postul celor «strângători»..."

Rubrica "Misiuni" ne propune spre lecturare un interviu cu pr. misionar al Diecezei de Iași în Ecuador, Ioan Blaj, intitulat "Bisericile sunt locuri de întâlnire și comuniune", consemnat de pr. Florin-Petru Sescu, pe care îl puteți găsi la pagina 20. Mai multe știri pe scurt din viața Bisericii universale, dar și din cea locală, pot fi găsite la paginile 21-23, iar în rubrica "În apărarea sănătății" se află un articol scris de către dr. Bianca Hanganu, intitulat "Pericolul meselor copioase". Rubrica "Poșta redacției", din paginile 25-26, oferă răspunsuri la întrebările adresate de cititorii revistei, fiind inclusă și explicația oferită de pr. Alois Bulai la întrebarea trimisă de către un cititor.

Vă invităm să citiți revista "Lumina creștinului"
pentru a cunoaște viața Bisericii
și pentru a vă hrăni din punct de vedere spiritual!

Alin-Corneliu Sabău

* * *

Pentru abonamente la revista "Lumina creștinului" și la celelalte publicații ale Editurii "Presa Bună" consultați pagina de abonamente.

* * *

"Lumina creștinului"
Ed. "Presa Bună", ISSN 1453-3758, serie nouă, anul XXIX, nr. 3 (339), martie 2018, 1,5 lei

* * *

Această revistă, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 36.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat