Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut revista "Lumina creștinului" pe luna februarie 2018

Luna februarie aduce cu sine un nou număr al revistei "Lumina creștinului". Revista a ajuns la numărul 2 (338) al celui de-al XXIX-lea an, din seria nouă.

Pe prima copertă se află o imagine de colecție de la Liturghia de instalare a Mons. Petru Gherghel, din 4 aprilie 1978. În pagina a doua se află prima parte dintr-o nouă serie intitulată "Mărturisitori ai credinței creștine" în care se va prezenta, în diferite episoade, mărturisirea credinței noastre creștine, urmată de rubrica "Mesaj terezian", cu episodul "Radicalitatea Terezei". Intenția de rugăciune universală pentru această lună este împotriva corupției.

În paginile 3-4 ale revistei puteți citi un editorial intitulat "Patruzeci de ani de slujire și păstorire", semnat de PS Aurel Percă, respectiv un mesaj de "La mulți ani" al pr. Cornel Cadar, ambele dedicate PS Petru Gherghel, care împlinește anul acesta 40 de ani de când se află la cârma diecezei.

Pagina 5, realizată de pr. Adrian Blăjuță, conține un articol intitulat "Pași spre unitate..." și o scurtă reflecție la începutul Postului Mare. La paginile 6-7 găsiți un interviu cu PS Petru Gherghel, consemnat de pr. Cornel Cadar cu ocazia aniversarului de 40 de ani de când Preasfințitul se află la cârma Diecezei de Iași.

Informații legate de vizita pe care papa Francisc a efectuat-o în perioada 15-21 ianuarie, în Chile și Peru, găsiți la pagina 8, semnată de pr. Adrian Blăjuță, iar în pagina următoare puteți citi două articole scrise de pr. Cristian Diac legate de ziua persoanelor consacrate, respectiv despre ziua mondială a bolnavului.

La pagina 10 găsiți un articol semnat de Marta Andro (responsabila Operei Preasfintei Maria - Mișcarea Focolarelor din România și Republica Moldova), în care vorbește despre deschiderea unui nou centru focolar la Iași.

În rubrica "Istorie" puteți citi un articol semnat de pr. Cornel Cadar, intitulat "Catolicii din Moldova în timpul Primului Război Mondial (II)", iar în rubrica "Mesajul sfinților" găsiți un articol scris de dr. Dănuț Doboș, "Darul vieții", în memoria fericitului Anton Durcovici.

În rubrica "Sanctuare", pr. Iosif Dorcu publică la rândul său un articol dedicat sanctuarului de la Arantzazu, din nord-estul Spaniei, iar la pagina 14 dedicată familiilor, pr. Felician Tiba ne propune un articol intitulat "Curajul - miza reușitei în viață!" Totodată poate fi regăsită rubrica "Pentru copii", unde se continuă redarea istorioarei morale a lui Iosif Spillmann, "Nepotul reginei".

La paginile 17-18 puteți lectura două articole dedicate în special tinerilor. Primul dintre ele intitulat "Căutarea comorii", îi aparține pr. Felix Roca, iar al doilea articol, "Tinerii, încrederea și pelerinajul de la Basel", este scris de Raluca Cocuț. În pagina următoare, pr. Laurențiu Dăncuță propune spre lectură un articol intitulat "Când boala se transformă în suferință..."

Rubrica "Misiuni", ne propune un articol aparținând pr. Florin Petru Sescu, în care prezintă cuvintele de mulțumire ale Mons. Paul Simeon Ahouanan, păstorul Arhiepiscopiei de Bouake și, în consecință, păstorul parohiei și misiunii românești din Djebonoua, Coasta de Fildeș, îndreptate Diecezei de Iași, la 13 ianuarie, cu o zi înainte de sfințirea casei misiunii românești din Djebonoua.

Mai multe știri pe scurt din viața Bisericii universale, dar și din cea locală, pot fi găsite la paginile 21-23. Rubrica "Poșta redacției", din paginile 25-26, oferă răspunsuri la întrebările adresate de cititorii revistei, fiind inclusă și explicația oferită de pr. Alois Bulai la întrebarea "Ce nume i s-a dat Mântuitorului?"

Vă invităm să citiți revista "Lumina creștinului"
pentru a cunoaște viața Bisericii
și pentru a vă hrăni din punct de vedere spiritual!

Alin-Corneliu Sabău

* * *

Pentru abonamente la revista "Lumina creștinului" și la celelalte publicații ale Editurii "Presa Bună" consultați pagina de abonamente.

* * *

"Lumina creștinului"
Ed. "Presa Bună", ISSN 1453-3758, serie nouă, anul XXIX, nr. 2 (338), februarie 2018, 1,5 lei

* * *

Această revistă, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat