Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Pauline": A apărut biografia Sfântul Paul, apostolul neamurilor

La Editura "Pauline" din București a apărut biografia Sfântul Paul, apostolul neamurilor, scrisă de renumitul biblist italian Rinaldo Fabris. Cartea apare în colecția "Maeștrii spiritului", are 232 de pagini și poate fi procurată la prețul de 22 de lei.

Redăm în continuare un fragment din prefața cărții semnată de autorul ei, Rinaldo Fabris:

"Această nouă biografie a sfântului Paul ne oferă ocazia de a parcurge etapele activității sale misionare de la Ierusalim la Roma, din ținuturile de răsărit ale Imperiului Roman până la marginile apusene ale lumii, identificate în geografia antică cu Spania. Chiar dacă, din punct de vedere istoric, teza conform căreia Paul este «întemeietorul creștinismului» nu se poate susține, trebuie să admitem că istoria Europei și a Occidentului ar fi fost alta fără activitatea lui Paul. Pe de altă parte, despre nicio altă personalitate a primei generații creștine nu există o documentație atât de bogată și de directă ca în cazul lui Paul. S-a păstrat nu doar o bună parte din producția sa epistolară - șapte scrisori autentice și alte șase atribuite lui -, dar numai Paul se bucură de o primă biografie scrisă de autorul Faptelor Apostolilor. Paul este protagonistul celei de-a doua părți a cărții în care Luca reconstruiește istoria primilor treizeci de ani de creștinism. Paul duce la îndeplinire programul trasat de Isus înviat pentru discipolii trimiși cu puterea Duhului Sfânt să dea mărturie despre el până la marginile pământului (cf. Fap 1.8).

Față de ceilalți doisprezece apostoli aleși de Isus, Paul, născut la Tars, în Cilicia, pe coastele meridionale ale Turciei de astăzi, într-o familie înstărită de evrei evlavioși, se bucură de o formare culturală bună de matrice ebraică și greacă. Vorbește și scrie corect greaca populară, ceea ce îi permite să comunice cu locuitorii cetăților din Imperiul Roman. Experiența întâlnirii cu Isus Cristos înviat, pe drumul Damascului, la începutul anilor 30 ai erei creștine, marchează un moment de cotitură în viața și activitatea lui Paul. Atunci el devine apostolul lui Isus Cristos, ales de Dumnezeu pentru a vesti evanghelia păgânilor. Datorită dinamismului misionar al lui Paul, credința creștină, născută pe pământul lui Israel și avându-și rădăcinile în mediul siro-palestinian, se răspândește în lumea greco-romană.

Această biografie a lui Paul se dorește a fi o invitație și un stimulent în redescoperirea personalității și gândirii lui Paul.

Am abordat această lucrare cu convingerea că o confruntare cu Paul este indispensabilă pentru redescoperirea rădăcinilor credinței creștine, în dialog cu alte experiențe religioase și culturale, fără a ne ascunde propria identitate și fără a renunța la propriul patrimoniu cultural" (Rinaldo Fabris).

Sr. Ana Maria Bulai, FSP

* * *

Sfântul Paul, apostolul neamurilor
Rinaldo Fabris, Ed. "Pauline", 2017, ISBN 978-973-1967-54-7, 13x20 cm, 232 p., 22 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 59.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat